Παγωτό με καραμέλα και καρύδια
Όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε χωρίς να κάνετε πολύ κόπο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε και με καρύδια τύπου πεκάν. Ταιριάζουν ακόμη περισσότερο.Αν θέλετε κρατήστε λίγα καρύδια και μια-δυο καραμέλες, κοπανίστε τα και σκορπίστε τα πάνω από το παγωτό, αφού το ξεφορμάρετε.
Υλικά
-
1 τενεκεδάκι σαντιγί μόρφατ
-
1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο γάλα
-
1 τενεκεδάκι γάλα εβαπορέ
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
20 καραμέλες βουτύρου
-
1 κουταλιά βούτυρο
-
1/3 φλιτζανιού γάλα
-
λίγα καρύδια
-
λίγα μπισκότα πετίτ μπερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
-
2
Επίσης βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τη σαντιγί και το ζαχαρούχο.
-
3
Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
-
4
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη σαντιγί, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος.
-
5
Αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα και βάζουμε στην κατάψυξη.
-
6
Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και χονδροκοπανίζουμε τα καρύδια.
-
7
Σ' ένα μπολ βάζουμε τις καραμέλες, το βούτυρο και το γάλα και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε και βάζουμε πίσω για ακόμη ένα λεπτό.
-
8
Σε μια φόρμα στρώνουμε τα μισά από τα καρύδια και τα μπισκότα και περιχύνουμε με λίγη καραμέλα.
-
9
Ξαναχτυπάμε το παγωτό για ένα λεπτό και βάζουμε το μισό μίγμα πάνω από την καραμέλα.
-
10
Περιχύνουμε με καραμέλα και σκορπούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και καρύδια. Βάζουμε και την υπόλοιπη καραμέλα.
-
11
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο παγωτό.
-
12
Βάζουμε στην κατάψυξη και ξεφορμάρουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)