κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό Μωσαϊκό
freddie
freddie @cook_8504809

Μία εύκολη συνταγή για παγωτό, με γεύση που θυμίζει κάτι από την παιδική μας ηλικία, το γνωστό μωσαϊκό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να σερβίρετε με τρούφα σοκολάτας και καρύδια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

300 Minutes
περίπου 1,5 με 2 κιλά
  1. 1 κουτί Μόρφατ
  2. 1 κ.σ. κακάο
  3. 2-3 κ.σ. κονιάκ
  4. 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα μπεν-μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μόρφατ, μέχρι να διογκωθεί και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ.

  3. 3

    Ρίχνουμε στο μείγμα την κουβερτούρα, τη βανίλια, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα και όταν έχει κρυώσει αρκετά το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.

  5. 5

    Προς το τέλος, όταν είναι έτοιμο, κόβουμε τα πτι-μπερ σε μικρά κομματάκια, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο παγωτό, αφήνοντας την παγωτομηχανή να τα ανακατέψει για λίγη ώρα.

  6. 6

    Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια

despinal
despinal @despinal
Εξαιρετικό παγωτό! Έβαλα φυτική κρέμα γάλακτος αντί Μόρφατ και το κονιάκ από την αρχή. Επίσης, επειδή δεν έχω παγωτομηχανή το ανακάτευα κάθε ώρα για τις πρώτες 3 ώρες και μετά έριξα τα μπισκότα χοντροκομμένα. Το σέρβιρα με σπιτικό σιρόπι καραμέλας. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή σου!

Από

freddie
freddie @cook_8504809
στις