Παγωτό μπανάνας

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
6 ψήφοι
jotis, 07.06.09

Περιγραφή

Ένα εύκολο παγωτό μπανάνας που δεν απαιτεί παγωτομηχανή!
Παγωτό μπανάνας
photo: Sol81

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μπανάνες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
  • 1 κούπα παγωμένο γάλα
  • 1/3 κούπα χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Γάλα , Μπανάνες , Φρούτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια (ροδέλες).
  2. Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
  3. Μόλις παγώσουν τα κομμάτια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
  4. Τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάμε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ μας έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
  6. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
  8. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες αναφορικά με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού είναι ενδεικτικές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη (αν θέλουμε το παγωτό μας πιο light). Καλό είναι να προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και να δοκιμάζουμε προτού προσθέσουμε κι άλλο. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή και καθόλου γάλα (αν θέλουμε να κάνουμε γρανίτα αντί για παγωτό). Προσέτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Το τελευταίο βήμα του ανακατέματος ανά μία ώρα, μπορούμε να το παραλείψουμε αν θέλουμε. Προσωπικά, όσες φορές το έχω παραλείψει, το παγωτό δεν μου κρυστάλλιασε. Πιστεύω όμως ότι το παγωτό αποκτά καλύτερη υφή αν το ανακατέψουμε ενδιάμεσα έστω 1-2 φορές.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mele, 12-6-09  
    Είναι γρανίτα αυτό το παγωτό? Η' σορμπέ? Η΄το απλό, μαλακό κ αφράτο?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-6-09  
    εχω φτιαξει παγωτο μπανανας με ζαχαρουχο, φρεσκο γαλα, garni γιωτης και μπανανες στο μπλεντερ. ηταν σαν φρουτοκρεμα παγωμενη..
    #
    Σχόλιο από jotis, 13-6-09  
    Αν προσθέσουμε στο μείγμα γάλα (ή γιαούρτι) τότε έχουμε παγωτό μπανάνας. Αν δεν προσθέσουμε τότε προφανώς έχουμε σορμπέ μπανάνα (συγνώμη που προηγουμένως ανάφερα "γρανίτα").
    Αγαπητή Πεταλουδίτσα, όσες φορές έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή μού πέτυχε και δεν ήταν καθόλου σαν φρουτόκρεμα παγωμένη. Το παγωτό που βγαίνει διατηρείται σχετικά μαλακό και έχει ωραία γεύση. Προσοχή στην ποσότητα ζάχαρης που θα βάλουμε γιατί οι μπανάνες γενικά είναι γλυκές. Αλλά περί ορέξεως...
    #
    Σχόλιο από Marvas, 21-6-09  
    Ήταν Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ!! Τέλειο!!
    Μάλιστα το έκανα χωρίς καθόλου ζάχαρη. Βγήκε μαλακό και το ανακάτεψα μόλις μία φορά.
    Θέλω να το δοκιμάσω και με άλλα φρούτα. Έχει πειραματιστεί κανείς;
    #
    Σχόλιο από jotis, 21-6-09  
    Φίλε Marvas σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε το παγωτό.
    Βασικά, στη θέση της μπανάνας μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε φρούτο έχει σάρκα (π.χ. φράουλα, ροδάκινο, πεπόνι).
    Το μόνο που αλλάζει είναι -ίσως- η δοσολογία των υλικών (κυρίως του φρούτου και της ζάχαρης).
    Έχω δοκιμάσει να φτιάξω το παγωτό με φράουλα και βγήκε υπέροχο.
    Δεν έχω δοκιμάσει να κάνω παγωτό πεπόνι, πιστεύω πως θα είναι καταπληκτικό...
    #
    Σχόλιο από glykoula, 22-6-09  
    Καλημερα να ρωτησω κατι, ενα κιλο μπανανες, εννοεις καθαρισμενες ή με την φλυδα;
    #
    Σχόλιο από jotis, 22-6-09  
    Είναι ένα κιλό μπανάνες όπως τις αγοράζεις, δηλαδή με τη φλούδα τους.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 22-6-09  
    Ευχαριστω jotis.
    #
    Σχόλιο από Marvas, 22-6-09  
    E... εγώ πάντως τις καθάρισα και βγήκε μία χαρά. Τώρα στην κατάψυξή μου βρίσκονται κομμένα ροδάκινα και περιμένουν τη σειρά τους!!
    #
    Σχόλιο από jotis, 23-6-09  
    Marvas να μας πεις τη γνώμη σου όταν το φτιάξεις και το δοκιμάσεις! Παγωτό ροδάκινο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κάνω, αλλά φαντάζομαι πως δεν θα είναι άσχημο...
    #
    Σχόλιο από virginia, 23-6-09  
    Το έκανα με φράουλες. Στην γεύση είναι πολύ νόστιμο, αλλά μάλλον οι φράουλες είχαν κρατήσει νερά από το πλύσιμο και παρ' όλο που το χτύπησα αρκετές φορές ενδιάμεσα, έκανε κρυσταλλάκια... Μοιάζει πιο πολύ με σορμπέ/γρανίτα παρά με παγωτό. Βέβαια, ήδη το έχουμε τσακίσει, γιατί όπως είπα είναι πολύ νόστιμο, φρουτένιο και ελαφρύ.
    Μπορείτε να μου πείτε για ποιο λόγο βάζουμε στο βήμα 2 τις μπανάνες στην κατάψυξη? Σε τι βοηθάει αυτό το παγωτό? Ποια η διαφορά αν τα χτυπήσουμε όλα μαζί και τα βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από jotis, 23-6-09  
    Virginia, όσες φορές δοκίμασα να χτυπήσω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και μετά να βάλω το μείγμα στο ψυγείο, το παγωτό μου έκανες κρυστάλλους.
    Απεναντίας είδα πως όταν κατέψυχα πρώτα το φρούτο, το παγωτό έκανε λιγότερους κρυστάλλους και είχα καλύτερα αποτελέσματα.
    #
    Σχόλιο από jotis, 23-6-09  
    Α, και να μην ξεχάσω. Αν αποφασίσεις να μην προσθέσεις γάλα παρά μόνο το φρούτο, λίγη ζάχαρη και λίγο κρύο χυμό λεμονιού τότε, όντας τα κομμάτια του φρούτου παγωμένα, μπορείς να χτυπήσεις τα υλικά στο μπλέντερ και αμέσως έχεις ένα παγωτό έτοιμο για κατανάλωση, χωρίς κρυστάλλους! Βέβαια είναι λίγο μαλακό, άλλα μπορείς να το φας. Κάτι που δεν θα μπορούσες να κάνεις αν δεν είχες πρώτα καταψύξει τα κομμάτια του φρούτου...
    #
    Σχόλιο από virginia, 23-6-09  
    ΟΚ, ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις! Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω με μπανάνες (ή με φράουλες αλλά θα τις καταψύξω αυτή τη φορα :p)!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 30-8-09  
    Δυστυχως το παγωτο δεν μας ενθουσιασε οικογενειακως.Πολλη εντονη η γευση της μπανανας.
    #
    Σχόλιο από lixouda, 12-5-10  
    Ήταν πολύ νόστιμο αλλά είχε λιγάκι κρυσταλλική υφή. Ακολούθησα τις οδηγίες και κατέψυξα τις μπανάνες, δεν ξέρω γιατί έγινε έτσι. Πάντως στον άντρα μου άρεσε πάρα πολύ!!
    #
    Σχόλιο από stylian, 5-6-10  
    ειναι τελειο!!!και πολυ μαλακο και ευκολο.
    #
    Σχόλιο από jotis, 5-6-10  
    Lixouda και stylian σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε το παγωτό! Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα του γάλατος γιατί αν βάλεις πολύ γάλα τότε το παγωτό κρυσταλλιάζει. Δοκίμασε την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσεις λιγότερο γάλα ή να αντικαταστήσεις το γάλα με ένα κεσεδάκι κρύο γιαούρτι. Κάτι που έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να χρησιμοποιήσω σαντιγί/μους αντί για γάλα. Πιστεύω πως το παγωτό θα βγει ακόμα πιο μαλακό, χωρίς καθόλου κρυστάλλους. Α, να σας αναφέρω πως πρόσφατα έφτιαξα το παγωτό χρησιμοποιώντας πεπόνι. Τα λόγια είναι περιττά...
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 4-7-10  
    #
    Σχόλιο από natasam, 6-7-10  
    sorry αλλά δεν μου άρεσε καθόλου...το πέταξα...ίσως πρέπει οι μπανάνες να είναι πολύ ώριμες... ήταν σα να έτρωγα παγωμένες μπανάνες...κρίμα γιατί ήταν αρκετά υγιεινό και ήταν μια καλή εναλλακτική...απογοητεύτηκα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Marvas, 22-6-09  
    E... εγώ πάντως τις καθάρισα και βγήκε μία χαρά. Τώρα στην κατάψυξή μου βρίσκονται κομμένα ροδάκινα και περιμένουν τη σειρά τους!!
    #
    Σχόλιο από jotis, 23-6-09  
    Marvas να μας πεις τη γνώμη σου όταν το φτιάξεις και το δοκιμάσεις! Παγωτό ροδάκινο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κάνω, αλλά φαντάζομαι πως δεν θα είναι άσχημο...
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 30-8-09  
    Δυστυχως το παγωτο δεν μας ενθουσιασε οικογενειακως.Πολλη εντονη η γευση της μπανανας.
    #
    Σχόλιο από lixouda, 12-5-10  
    Ήταν πολύ νόστιμο αλλά είχε λιγάκι κρυσταλλική υφή. Ακολούθησα τις οδηγίες και κατέψυξα τις μπανάνες, δεν ξέρω γιατί έγινε έτσι. Πάντως στον άντρα μου άρεσε πάρα πολύ!!
    #
    Σχόλιο από stylian, 5-6-10  
    ειναι τελειο!!!και πολυ μαλακο και ευκολο.
    #
    Σχόλιο από jotis, 5-6-10  
    Lixouda και stylian σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε το παγωτό! Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα του γάλατος γιατί αν βάλεις πολύ γάλα τότε το παγωτό κρυσταλλιάζει. Δοκίμασε την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσεις λιγότερο γάλα ή να αντικαταστήσεις το γάλα με ένα κεσεδάκι κρύο γιαούρτι. Κάτι που έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να χρησιμοποιήσω σαντιγί/μους αντί για γάλα. Πιστεύω πως το παγωτό θα βγει ακόμα πιο μαλακό, χωρίς καθόλου κρυστάλλους. Α, να σας αναφέρω πως πρόσφατα έφτιαξα το παγωτό χρησιμοποιώντας πεπόνι. Τα λόγια είναι περιττά...
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 4-7-10  
    #
    Σχόλιο από natasam, 6-7-10  
    sorry αλλά δεν μου άρεσε καθόλου...το πέταξα...ίσως πρέπει οι μπανάνες να είναι πολύ ώριμες... ήταν σα να έτρωγα παγωμένες μπανάνες...κρίμα γιατί ήταν αρκετά υγιεινό και ήταν μια καλή εναλλακτική...απογοητεύτηκα.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-7-10  
    Έβαλα πολύ λίγη ζάχαρη και όχι πολύ γάλα. Μου άρεσε πολύ, διαφορετικό κι ωραίο και πανεύκολο.
    #
    Σχόλιο από jotis, 13-12-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια Sol81!
    Πολύ ωραία και η φωτογραφία που πρόσθεσες!
    #
    Σχόλιο από Katerinaki88, 28-6-11  
    Το έφτιαξα χθες...μου βγηκε σα γρανιτα...με εντονη γευση μπανανας...:((((
    #
    Σχόλιο από δωρσερ, 5-5-14  
    Όταν πολτοποιήσουμε τις μπανάνες μπορούμε να τις βάλουμε σ' ένα μπολ, να ρίξουμε εκεί τα υπόλοιπα υλικά και να τα χτυπήσουμε στο μίξερ?

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mele, 12-6-09  
    Είναι γρανίτα αυτό το παγωτό? Η' σορμπέ? Η΄το απλό, μαλακό κ αφράτο?
    #
    Σχόλιο από jotis, 13-6-09  
    Αν προσθέσουμε στο μείγμα γάλα (ή γιαούρτι) τότε έχουμε παγωτό μπανάνας. Αν δεν προσθέσουμε τότε προφανώς έχουμε σορμπέ μπανάνα (συγνώμη που προηγουμένως ανάφερα "γρανίτα").
    Αγαπητή Πεταλουδίτσα, όσες φορές έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή μού πέτυχε και δεν ήταν καθόλου σαν φρουτόκρεμα παγωμένη. Το παγωτό που βγαίνει διατηρείται σχετικά μαλακό και έχει ωραία γεύση. Προσοχή στην ποσότητα ζάχαρης που θα βάλουμε γιατί οι μπανάνες γενικά είναι γλυκές. Αλλά περί ορέξεως...
    #
    Σχόλιο από Marvas, 21-6-09  
    Ήταν Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ!! Τέλειο!!
    Μάλιστα το έκανα χωρίς καθόλου ζάχαρη. Βγήκε μαλακό και το ανακάτεψα μόλις μία φορά.
    Θέλω να το δοκιμάσω και με άλλα φρούτα. Έχει πειραματιστεί κανείς;
    #
    Σχόλιο από jotis, 21-6-09  
    Φίλε Marvas σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε το παγωτό.
    Βασικά, στη θέση της μπανάνας μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε φρούτο έχει σάρκα (π.χ. φράουλα, ροδάκινο, πεπόνι).
    Το μόνο που αλλάζει είναι -ίσως- η δοσολογία των υλικών (κυρίως του φρούτου και της ζάχαρης).
    Έχω δοκιμάσει να φτιάξω το παγωτό με φράουλα και βγήκε υπέροχο.
    Δεν έχω δοκιμάσει να κάνω παγωτό πεπόνι, πιστεύω πως θα είναι καταπληκτικό...
    #
    Σχόλιο από glykoula, 22-6-09  
    Καλημερα να ρωτησω κατι, ενα κιλο μπανανες, εννοεις καθαρισμενες ή με την φλυδα;
    #
    Σχόλιο από jotis, 22-6-09  
    Είναι ένα κιλό μπανάνες όπως τις αγοράζεις, δηλαδή με τη φλούδα τους.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 22-6-09  
    Ευχαριστω jotis.

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-6-09  
    εχω φτιαξει παγωτο μπανανας με ζαχαρουχο, φρεσκο γαλα, garni γιωτης και μπανανες στο μπλεντερ. ηταν σαν φρουτοκρεμα παγωμενη..
    #
    Σχόλιο από virginia, 23-6-09  
    Το έκανα με φράουλες. Στην γεύση είναι πολύ νόστιμο, αλλά μάλλον οι φράουλες είχαν κρατήσει νερά από το πλύσιμο και παρ' όλο που το χτύπησα αρκετές φορές ενδιάμεσα, έκανε κρυσταλλάκια... Μοιάζει πιο πολύ με σορμπέ/γρανίτα παρά με παγωτό. Βέβαια, ήδη το έχουμε τσακίσει, γιατί όπως είπα είναι πολύ νόστιμο, φρουτένιο και ελαφρύ.
    Μπορείτε να μου πείτε για ποιο λόγο βάζουμε στο βήμα 2 τις μπανάνες στην κατάψυξη? Σε τι βοηθάει αυτό το παγωτό? Ποια η διαφορά αν τα χτυπήσουμε όλα μαζί και τα βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από jotis, 23-6-09  
    Virginia, όσες φορές δοκίμασα να χτυπήσω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και μετά να βάλω το μείγμα στο ψυγείο, το παγωτό μου έκανες κρυστάλλους.
    Απεναντίας είδα πως όταν κατέψυχα πρώτα το φρούτο, το παγωτό έκανε λιγότερους κρυστάλλους και είχα καλύτερα αποτελέσματα.
    #
    Σχόλιο από jotis, 23-6-09  
    Α, και να μην ξεχάσω. Αν αποφασίσεις να μην προσθέσεις γάλα παρά μόνο το φρούτο, λίγη ζάχαρη και λίγο κρύο χυμό λεμονιού τότε, όντας τα κομμάτια του φρούτου παγωμένα, μπορείς να χτυπήσεις τα υλικά στο μπλέντερ και αμέσως έχεις ένα παγωτό έτοιμο για κατανάλωση, χωρίς κρυστάλλους! Βέβαια είναι λίγο μαλακό, άλλα μπορείς να το φας. Κάτι που δεν θα μπορούσες να κάνεις αν δεν είχες πρώτα καταψύξει τα κομμάτια του φρούτου...
    #
    Σχόλιο από virginia, 23-6-09  
    ΟΚ, ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις! Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω με μπανάνες (ή με φράουλες αλλά θα τις καταψύξω αυτή τη φορα :p)!!
    Merci!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    γλυκα μου
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    Παγωτά-γρανίτες
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki