Στελλίτσα Ζαχαρίτσα
Στελλίτσα Ζαχαρίτσα @cook_8492715
Ζωγράφου,

Με λίγα και εύκολα υλικά φτιάχνουμε λαχταριστό παγωτό νουτέλα, χωρίς παγωτομηχανή, που όλοι θα αναρωτιούνται αν το πήρατε από ζαχαροπλαστείο και τους κοροϊδεύετε....Φτιάξτε το!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την έγραψα όσο πιο αναλυτικά γίνεται,στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μπελαλίδικη...Καλό είναι όλα τα υλικά μας να τα έχουμε από πριν στο ψυγείο, εκτός από την νουτέλλα που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Αν δεν σας αρέσουν τα γλυκά παγωτά περιορίστε την νουτέλλα. Γίνεται πολύ αφράτο χωρίς καθόλου κρυστάλλους.Τα υλικά που δίνω είναι για 4 λίτρα παγωτό.Αν όμως θέλετε να το χωρίσετε όπως γράφω στις οδηγίες και να κάνετε το μισό σκέτο τότε περιορίστε τα φουντούκια και την νουτέλλα κατά βούληση!!!Καλή Επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 λίτρα περίπου
  1. 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα περίπου 400γρ.
  2. 1 κουτάκι εβαπορέ γάλα περίπου 400γρ.
  3. 2 βανίλιες σκόνη
  4. 2 φακέλους garni ζαχαροπλ/κής με γεύση βανίλια 220γρ.
  5. 2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα περίπου 400ml
  6. 1 νουτέλα των 400γρ
  7. 200-250 γρ. φουντούκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και χτυπάμε με μίξερ για 2-3 λεπτά,να ανακατευτούν καλά τα υλικά.Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

  2. 2

    Αδειάζω την πρώτη κούπα από το φρέσκο γάλα σε ένα μπωλ και προσθέτω τους φακέλους από την σκόνη garni κι ανακατεύω με μίξερ. Μόλις πήξει ρίχνω σταδιακά και την άλλη κούπα φρέσκο γάλα κι ανακατεύω για 5 λεπτά ή ακολουθώ τις οδηγίες που έχει πάνω το κουτί. Βάζω την χτυπημένη garni στην κατάψυξη για 1 ώρα.

  3. 3

    Βγάζω τα μπωλ μου από την κατάψυξη και ρίχνω την garni στο μπωλ με τα γάλατα.(Το άδειο μπωλ από την garni θα το χρησιμοποιήσω για να χτυπήσω σαντιγύ οπότε το τοποθετώ πάλι στην κατάψυξη με το κουτί της κρέμας γάλακτος για να παγώσουν λίγο ακόμα και τα δύο.)Στην αρχή ανακατεύω με ένα μεγάλο κουτάλι την garni(Καλού κακού, φοράτε πάντα την ποδιά σας!!!)απαλά να πάει παντού.

  4. 4

    Χτυπάω το μείγμα μου με μίξερ για 10 λεπτά, το βλέπω να φουσκώνει και ν αφρατεύει.Το τοποθετώ στην κατάψυξη για λίγο μέχρι να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Βγάζω το άδειο μπωλ και την κρέμα από την κατάψυξη και την χτυπάω για 5 λεπτά ή όσο γράφουν οι οδηγίες στο κουτί μας.

  6. 6

    Αδειάζω τα 3/4 από την νουτέλα στην σαντιγύ και ανακατεύω με το μίξερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά δηλαδή περίπου για 2 λεπτά.

  7. 7

    Βγάζω από την κατάψυξη το μείγμα με την garni και προσθέτω το μείγμα σαντιγύ-νουτέλλα.Χτυπάω με το μίξερ μόνο για να ανακατευτούν καλά τα υλικά για 2 λεπτά.Βάζω το μπωλ στην κατάψυξη για 1 ώρα.

  8. 8

    Βγάζω το μείγμα από την κατάψυξη και χτυπάω για 10 λεπτα με το μίξερ.Φουσκώνει κι άλλο και αφρατεύει.

  9. 9

    Χωρίζω αν θέλω σε δύο μπωλ(εγώ το κάνω λόγω του μικρού μου, που δεν αγαπά τα φουντούκια)και βάζω το μισο παγωτό μου σκέτο στο ένα.Στο άλλο ρίχνω το υπόλοιπο παγωτό και προσθέτω τα φουντούκια να πάνε παντού ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.

  10. 10

    Στο μείγμα μου με τα φουντούκια προσθέτω την υπόλοιπη νουτέλλα,το 1/4 που έχω κρατήσει.ΠΡΟΣΟΧΗ!Δεν ανακατεύω όμως με μίξερ σε αυτή την φάση παρά μόνο ρίχνω κουταλίτσες εδώ κι εκεί.Θέλω να έχω κομμάτια νουτέλλας και να μην ομογενοποιηθεί πάλι.Ανακατέψτε πολύ απαλά με κουτάλι για πάρα πολύ λίγο όμως.Βάζω το μείγμα μου στην κατάψυξη και κάνω υπομονή για μια νύχτα.(Για όσες-όσους δεν αντέχουν ακολουθήστε τον δρόμο που χάραξε η κουμπάρα μου, που το τρώει την ίδια μέρα και το λέει Frosty!)

  11. 11

    Η ωραιότερη στιγμήΤο παγωτό έτοιμο στο πιάτο!Καλή απόλαυση....