Παγωτό πεπόνι - γιαούρτι
Είχα στο ψυγείο ένα πολύ γινωμένο πεπονάκι και τόλμησα να φτιάξω παγωτάκι παίρνοντας ιδέες από άλλες συνταγές παγωτών. Μπορώ να ομολογήσω ότι πήρα πολλά θετικά σχόλια από συγγενείς και φίλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να το χτυπήσετε κατά διαστήματα 2-3 φορές αφού το βάλετε στην κατάψυξη. Εγώ να πω την αλήθεια δεν το χτύπησα και μπορώ να πω ότι δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρό.
Υλικά
-
500 γρ. πεπόνι (καθαρισμένο - μόνο σάρκα)
-
400 γρ. γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1 κουτί ερμόλ ή μόρφατ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το πεπόνι και το βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει ζουμί.
-
2
Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίσουμε το χτύπημα.
-
3
Χτυπάμε με μίξερ το ερμόλ ή μόρφατ πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο.
-
4
Κατόπιν ρίχνουμε και το μείγμα πεπονιού - γιαουρτιού και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν.
-
5
Ε μετά τι άλλο? Κατάψυξη!
Σχόλια (7)