κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό της Μονής Τατάρνας
ritahlias
ritahlias @cook_8465902
Βόρεια Προάστια,

Είναι ένα πολύ νόστιμο, εύκολο και ωραίο παγωτάκι που το φτιάχνει ένας μοναχός στην Μονή Τατάρνης στον Νομό Ευρυτανίας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ για να το κάνω σοκολατένιο βάζω περίπου τρεις κουταλιές της σούπας κακάο γεμάτες. Για την γεύση φυστίκι, τρίβω αρκετό φυστίκι και το αναμειγνύω. Αν πάλι θέλετε να δώσετε γεύση φουντουκιού ή πορτοκαλιού ή ότι άλλο θέλετε, βάλτε μια κουταλιά της σούπας λικεράκι με προτεινόμενη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 γεμάτο στρογγυλό τάπερ
  1. 1 κουτί μόρφατ
  2. 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη ψιλή
  3. 2 βανίλιες
  4. κακάο, νες καφέ, φυστίκι αιγίνης ανάλατο τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο δυνατό του μίξερ για να αφρατέψει την μόρφατ με την ζάχαρη.

  2. 2

     Αφού αφρατέψει για τα καλά, ρίχνετε τους κρόκους αυγών και συνέχίζετε για 5 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνετε τις βανίλιες και το γάλα και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. 4

    Αφού ολοκληρώσετε το βάζετε στο ψυγείο για τρεις ώρες. Έπειτα το βγάζετε και ανάλογα ή το μοιράζετε για να κάνετε διάφορες γεύσεις ή το αφήνετε ως έχει, το ξαναχτυπάτε με το μίξερ και προσθέτετε κακάο ή νες καφέ ή τα τριμμένα φυστίκια για γεύση φυστικιού. Το βάζετε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες, το βγάζετε το ξαναχτυπάτε και τελος το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να το καταναλώσετε!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Το έφτιαξα χθες απόγευμα και θα το φάμε σήμερα, αλλά δοκίμασα και είναι τέλειο! Έβαλα morfat, εβαπορέ ελαφρύ ένα μεγάλο κουτί και λίγο ακόμα, μια κούπα άχνη και μαστίχα!!! Παρέλειψα τους κρόκους γιατί τους φοβάμαι. Το χτύπησα ενδιάμεσα μερικές φορές και έχει πήξει τέλεια! Δε βάζω την υψηλότερη βαθμολογία γιατί θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητοι οι κρόκοι, ούτε και τόσο υγιεινοί.

Από

ritahlias
ritahlias @cook_8465902
στις
Βόρεια Προάστια,
Οταν ήμουν ανύπαντρη εφτιαχνα πράγματα για εμένα και τις φιλες μου...Τώρα ζώντας σε ένα σπίτι με έναν καλοφαγά σύζηγο & μια μπουμπου που τρελενεται για γλυκά...δημιουργώ πολλά περισσότερα πράγματα απο ότι συνήθιζα να φτιάχνω και πειραματίζομαι ακόμη περισσότερο στην κουζίνα μου.Οι πιο αυστηροί κριτές μου είναι ο άντρας μου και η κόρη μου και αν δεν τους ικανοποιήσω προσπαθώ μέχρι να τελειοποιήσω κάθε μου συνταγή για αυτούς πρώτα και μετά για τους άλλους.
Δες περισσότερα