Παγωτό χωρίς κρυστάλλους
Η καλύτερη συνταγή για παγωτό που έχω κάνει μέχρι τώρα. Σπιτικό παγωτό χωρίς κρυσταλλάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα άλλα υλικά μέσα όπως μπισκότα ξηρούς καρπούς κομμάτια σοκολάτας κ.α. Αυτό το κάνουμε μετά το δεύτερο χτύπημα να έχει σταθεί το παγωτό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες να ασπρίσουν.
-
2
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα (προσέχουμε να μην βράσει) με το λικέρ.
-
3
Αφού ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την μισή ποσότητα μέσα στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
-
4
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει ελαφρά (10 λεπτά περίπου).
-
5
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει το περνάμε από σουρωτήρι.
-
6
Αφήνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπόλ με καπάκι στην συντήρηση 12 ώρες.
-
7
Μετά το χτυπάμε στο mixer 5 λεπτά αφού ρίξουμε μέσα ένα φακελάκι garni.
-
8
Καταψύχουμε για μια ώρα και ξαναχτυπάμε.
-
9
Κάνουμε 2 επαναλήψεις ανά μία ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)