Παγωτό

Bαθμολογία: 4.8639
       
 
169 ψήφοι
Sitronella, 10.05.06

Περιγραφή

Σπιτικό παγωτό που δεν θα καταλάβει κανείς πως το φτιάξατε εσείς. Γίνεται αρκετά εύκολα.
Παγωτό
photo: Ginger

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φάκελα Garni (ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη)
  • 4 1/2 φλ. γάλα (περίπου)
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • Ό,τι θες για μέσα στο παγωτό (μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι κλπ)
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Γάλα
Φτιάχνει: περίπου 2 λίτρα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10' περίπου. Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30'.
  2. Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό. Χτυπάμε με το μιξερ σε μικρή ταχύτητα για 10'.
  3. Το βάζουμε στην ψύξη για άλλα 10'. Το βγάζουμε και ρίχνουμε ό,τι θέλουμε μέσα (σιρόπι, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μπισκότου, φρούτα κλπ).
  4. Το βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι απλώς η βάση. Όπως και στις άλλες παρόμοιες συνταγές, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε ό,τι θέλετε.

Μπορείτε να βάλετε μερέντα ή κακάο ή νες καφέ ή λιωμένα φρούτα ή ξύσμα λεμονιού... Και εφόσον βγαίνει αρκετή ποσότητα με αυτή τη δόση, μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα και να φτιάξετε διάφορες γεύσεις. 

Σχετικές συνταγές

    278 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-4-08  
    Ειμαι πολυ υπερ των σπιτικων παγωτων. Αλλα για πες μου το γαλα φρεσκο η εβαπορε? Εγω εχω μια συνταγη με εβαπορε
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-4-08  
    Φρέσκο γάλα. Γίνεται πολύ νόστιμο και είναι και εύκολο. Αγαπημένη μας γεύση η βανίλια-μπισκότο
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-4-08  
    Ζαχαρούχο, το κανονικό κουτί ή το μικρό?Μόλις βάλουμε ότι θέλουμε, ανακατεύουμε μετά?Πώς μπορώ να κάνω παγωτό πιο ελαφρύ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-4-08  
    Πεταλουδίτσα, ένα κουτί ξέρω ζαχαρούχο. Δεν έχω δει άλλο μέγεθος, εκτός από αυτά τα πιο μεγάλα τα πλαστικά που έχουν κυκλοφορήσει. Εγώ μιλαω για το κλασικό κουτάκι. Αφού βάλεις ό,τι θέλεις ανακατεύεις φυσικά, ώστε να πάει παντού (εφόσον θέλεις δηλαδή και για όσο θέλεις).
    Τώρα πιο ελαφρύ παγωτό δεν ξέρω τι να σου πω. Εγώ το κάνω με γάλα ελαφρύ (1%).
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 29-4-08  
    Πολύ ωραίο, μπράβο!! Ακόμα παγώνει βέβαια, αλλά δεν αντέχω και όλο πάω και τσιμπολογάω με το κουταλάκι. Έβαλα σταγόνες σοκολάτας και cookies (δεν ήξερα τι να διαλέξω!). Αν θέλω να το κάνω κάπως λιγότερο γλυκό, τι έχετε να προτείνετε;;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-5-08  
    Είναι καταπληκτικό! Όμως έκανα κάτι άλλο. Μόλις τα χτύπησα όλα μαζί, έβαλα το παγωτό κατευθείαν στην κατάψυξη και το άφησα όλη νύχτα. Δηλαδή δεν το ξαναχτύπαγα ανά διαστήματα. Και το ζαχαρούχο, πριν το χρησιμοποιήσω, το έβαλα στο ψυγείο για 2 ώρες. Το οτι το ξαναχτυπάμε όταν μισοπαγώσει και ξανά το ίδιο γίνεται για να εχει κρυσταλικη υφη και να μην γινει "πετρα". Αν η καταψυξη ειναι καινουργιας τεχνολογιας δε χρειαζεται να μπαινετε σε αυτη τη διαδικασια. Μπραβο και παλι! Θα το καθιερωσω!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-5-08  
    Sitronella γίνεται πολύ γλυκό? Έχω δοκιμάσει παγωτό φτιαγμένο με φυτική σαντιγύ-αυτήν στο τενεκεδάκι,αλλά με garni όχι. Το ρωτάω επειδή θέλω να το φτιάξω και σκέφτομαι μήπως,επειδή η garni έχει ζάχαρη μέσα, θα είναι πολύ γλυκό. Ταιριάζουν και μπισκότα cookies σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-5-08  
    Κατά τη γνώμη μου δε γίνεται πολύ γλυκό. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις τη φυτική σαντιγύ αντί για το γκαρνί. Κι εγώ λεω να το δοκιμάσω φέτος (αν το κάνεις πες τη γνώμη σου). Τώρα αν ταιριάζουν και μπισκότα και σταγόνες σοκολάτας, όλα είναι θέμα γούστου. Εγώ το προτιμώ με digestive κομμένα μέσα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-5-08  
    Σ'ευχαριστώ Sitronella. Τελικά θα το κάνω ή με μπισκότα ή με σταγόνες. Υπερβολικά θα πέσουν και τα δύο μάλλον. Η συνταγή που μου χουν πει (δεν την έχω δοκιμάσει) έχει 1 φυτική σαντιγύ, 1 κουτί γάλα εβαπορέ(ή κρέμα γάλακτος) και 1 ζαχαρούχο. Όλα να είναι κρύα. Αλλά θέλει χτύπημα ανά διαστήματα για να έχει ωραία υφή. Από κει και πέρα προσθέτεις ό,τι θες. Εμένα μου αρέσει πολύ η μόκα, οπότε με 1 κουταλιά νεσκαφέ και λίγο κακάο θα είναι τέλειο.
    #
    Σχόλιο από angelakapa, 23-5-08  
    Μας άρεσε πολύ, αλλά ακούστε τι έκανα για τα παιδιά.Έστρωσα μπισκότα τετράγωνα σε μακρόστενο ταψάκι, ανάμεσα το παγωτό, από πάνω πάλι μπισκότο και έτοιμα τα παγωτο σαντουιτσάκια για άμεσο σερβίρισμα, χωρίς να λερώνω μπωλάκια και κουταλάκια!!!!Μπράβο Σιτρονέλλα, μας έσωσες πάλι!!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΑ, 23-5-08  
    Το μπολ που χρησιμοποιεις ειναι σιδερένιο ή πλαστικό? Έχει σημασία?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-5-08  
    Sonrisa εγω εβαλα μπισκοτα πτι μπερ και σταγονες σοκολατας γαλακτος και αμυγδαλα.μμμμ..Το αν το μπωλ ειναι μεταλικο δεν εχει σημασια αν εχεις καλη καταψυξη.Εγω το βαλα σε ενα πλαστικο που ειχα κρατησει απο οικογενειακο παγωτο. Ωραια ιδεα θα ταν παγωτο με γευση πραλινα φουντουκι,δηλαδη αν στο μειγμα ανακατευαμε μερεντα!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 1-6-08  
    Έφτιαξα τη μισή δόση βανίλια με σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή με γεύση μόκα. Και οι 2 εκδοχές ήταν καταπληκτικές ως προς τη γεύση. Το μόνο μείον είναι ότι για να σερβιριστεί το παγωτάκι έπρεπε να το αφήνω 5-10 λεπτάκια εκτός, διαφορετικά ήταν πολύ σκληρό και δεν κοβόταν. Όντως έτσι γίνεται και σένα Sitronella? Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου. Μήπως θέλει επιπλέον χτύπημα αφού παγώσει? Πάντως σίγουρα θα το ξαναφτιάξω γιατί μας άρεσε πολύ και μάλιστα θα βάλω αυτό που προτείνεις, τα μπισκότα digestive.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-6-08  
    Ετσι γίνεται και σε μένα, με όλες τις συνταγές που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, είτε με χτύπημα στο μίξερ είτε με την παγωτομηχανή. Εάν παγώσουν αρκετά, θέλουν δέκα λεπτάκια εκτός για να μπορείς να τα κόψεις.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-6-08  
    Το πρόβλημα με το παγωτό-πέτρα το είχα χρόνια.Ως που τυχαία μιά φορά είχα δανίσει το μπολ που είχα για το παγωτό και αναγκαστικά το έβαλα σε 4 ριχά πλαστικά μπολάκια.Δεν έγινε μαλακότατο όπως τα έτοιμα αλλά καμμία σχέση με πέτρα δεν είχε.Εκ τοτε το έχω καθιερώσει αν και δεν είναι καθόλου πρακτικό γιατί καταλαμβάνει περισότερο χώρο στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 9-6-08  
    Sitronella ξαναέφτιαξα το παγωτάκι σου! Το μισό μείγμα με μπισκότα digestive και το άλλο μισό με γεύση μόκα. Φοβερός ο συνδυασμός με τα μπισκότα! Μου άρεσε περισσότερο απ΄ότι με τις σταγόνες σοκολάτας. Επίσης, πρέπει να πω ότι το χτύπησα 3 φορές ανά διαστήματα και αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με το σερβίρισμα. Δε μου πάγωσε όπως την άλλη φορά. Τουλάχιστον κοβόταν, δε χρειάστηκε να περιμένω. Ειδικά με τη μόκα, η υφή της ήταν σαν έτοιμο παγωτό! Ίσως κάτι προκαλεί στη σύσταση το νεσκαφέ και το κακάο και κρατάει πιο μαλακό το παγωτό.Φοβερό ήταν πάντως. Τέλος να πω ότι μάλλον δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία να κρατάμε το παγωτό εκτός ψυγείου προκειμένου να το σερβίρουμε και μετά να το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη κ.ο.κ.
    #
    Σχόλιο από mama, 27-6-08  
    Λοιπόν το έκανα χτες σε παγωτομηχανή με γεύση Νουτέλα...(άδειασα μέσα στο μείγμα 1 μικρή συσκευασία Νουτέλα :o) Σιτρο είναι λίγο πιο γλυκό από την παλιά μου συνταγή.. θα το δοκιμάσω και με Μόρφατ για να δω αν δεν γλυκίζει τόσο. Κατά τα άλλα είναι ίδιο σαν γεύση... Μπορείς να βάλεις φράουλες, μπανάνες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, Καπουτσίνο, μέχρι ποτό για να δώσεις μια πιο πικάντικη γεύση στην βανίλια!!!
    #
    Σχόλιο από maroulita, 5-7-08  
    Πρώτη φορά έκανα παγωτό και βάζω 5 πηρουνάκια στη συνταγή! Εκανα το μισό βανίλια -για να το φάμε με το γλυκό βύσσινο που έφτιαξα (βρείτε τη σχετική συνταγή)- και το άλλο μισό σοκολάτα. Για τη σοκολάτα έλιωσα 150γρ. κουβερτούρα, 1-2 κουτ. σούπας καλό κακάο, 1 κουτ. σούπας μέλι και κονιάκ για άρωμα. Κοπιάστε!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-7-08  
    Πολύ μου άρεσε το παγωτό! Πρόσθεσα μια βανίλια και έβαλα πμισκοτάκια oreo κομμένα σε κομμάτια. Πολύ πολύ καλό! Θα το ξαναδοκιμάσω σίγουρα και την επόμενη φορά το κάνω με κακάο και κομματάκια σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από maroulita, 8-7-08  
    Με τα υλικά αυτά έφτιαξα περίπου 2,5 λίτρα παγωτό, μισό βανίλια (σκέτη) και μισό σοκολάτα (όπως περιγράφω πιο πάνω) χρησιμοποιώντας γάλα 1.5%. Υπολόγισα ότι τρώγοντας 100ml παγωτού παίρνεις μόνο 90 θερμίδες (για τη βανίλια) και 150 (για τη σοκολάτα).
    Δεν είναι τέλειο;;;!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

    163 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 29-4-08  
    Πολύ ωραίο, μπράβο!! Ακόμα παγώνει βέβαια, αλλά δεν αντέχω και όλο πάω και τσιμπολογάω με το κουταλάκι. Έβαλα σταγόνες σοκολάτας και cookies (δεν ήξερα τι να διαλέξω!). Αν θέλω να το κάνω κάπως λιγότερο γλυκό, τι έχετε να προτείνετε;;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-5-08  
    Είναι καταπληκτικό! Όμως έκανα κάτι άλλο. Μόλις τα χτύπησα όλα μαζί, έβαλα το παγωτό κατευθείαν στην κατάψυξη και το άφησα όλη νύχτα. Δηλαδή δεν το ξαναχτύπαγα ανά διαστήματα. Και το ζαχαρούχο, πριν το χρησιμοποιήσω, το έβαλα στο ψυγείο για 2 ώρες. Το οτι το ξαναχτυπάμε όταν μισοπαγώσει και ξανά το ίδιο γίνεται για να εχει κρυσταλικη υφη και να μην γινει "πετρα". Αν η καταψυξη ειναι καινουργιας τεχνολογιας δε χρειαζεται να μπαινετε σε αυτη τη διαδικασια. Μπραβο και παλι! Θα το καθιερωσω!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 1-6-08  
    Έφτιαξα τη μισή δόση βανίλια με σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή με γεύση μόκα. Και οι 2 εκδοχές ήταν καταπληκτικές ως προς τη γεύση. Το μόνο μείον είναι ότι για να σερβιριστεί το παγωτάκι έπρεπε να το αφήνω 5-10 λεπτάκια εκτός, διαφορετικά ήταν πολύ σκληρό και δεν κοβόταν. Όντως έτσι γίνεται και σένα Sitronella? Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου. Μήπως θέλει επιπλέον χτύπημα αφού παγώσει? Πάντως σίγουρα θα το ξαναφτιάξω γιατί μας άρεσε πολύ και μάλιστα θα βάλω αυτό που προτείνεις, τα μπισκότα digestive.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-6-08  
    Ετσι γίνεται και σε μένα, με όλες τις συνταγές που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, είτε με χτύπημα στο μίξερ είτε με την παγωτομηχανή. Εάν παγώσουν αρκετά, θέλουν δέκα λεπτάκια εκτός για να μπορείς να τα κόψεις.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-6-08  
    Το πρόβλημα με το παγωτό-πέτρα το είχα χρόνια.Ως που τυχαία μιά φορά είχα δανίσει το μπολ που είχα για το παγωτό και αναγκαστικά το έβαλα σε 4 ριχά πλαστικά μπολάκια.Δεν έγινε μαλακότατο όπως τα έτοιμα αλλά καμμία σχέση με πέτρα δεν είχε.Εκ τοτε το έχω καθιερώσει αν και δεν είναι καθόλου πρακτικό γιατί καταλαμβάνει περισότερο χώρο στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 9-6-08  
    Sitronella ξαναέφτιαξα το παγωτάκι σου! Το μισό μείγμα με μπισκότα digestive και το άλλο μισό με γεύση μόκα. Φοβερός ο συνδυασμός με τα μπισκότα! Μου άρεσε περισσότερο απ΄ότι με τις σταγόνες σοκολάτας. Επίσης, πρέπει να πω ότι το χτύπησα 3 φορές ανά διαστήματα και αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με το σερβίρισμα. Δε μου πάγωσε όπως την άλλη φορά. Τουλάχιστον κοβόταν, δε χρειάστηκε να περιμένω. Ειδικά με τη μόκα, η υφή της ήταν σαν έτοιμο παγωτό! Ίσως κάτι προκαλεί στη σύσταση το νεσκαφέ και το κακάο και κρατάει πιο μαλακό το παγωτό.Φοβερό ήταν πάντως. Τέλος να πω ότι μάλλον δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία να κρατάμε το παγωτό εκτός ψυγείου προκειμένου να το σερβίρουμε και μετά να το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη κ.ο.κ.
    #
    Σχόλιο από maroulita, 8-7-08  
    Με τα υλικά αυτά έφτιαξα περίπου 2,5 λίτρα παγωτό, μισό βανίλια (σκέτη) και μισό σοκολάτα (όπως περιγράφω πιο πάνω) χρησιμοποιώντας γάλα 1.5%. Υπολόγισα ότι τρώγοντας 100ml παγωτού παίρνεις μόνο 90 θερμίδες (για τη βανίλια) και 150 (για τη σοκολάτα).
    Δεν είναι τέλειο;;;!!!
    #
    Σχόλιο από Ανθούλα, 11-7-08  
    Το έφτιαξα σήμερα και πραγματικά είναι εξαιρετικό.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 11-7-08  
    Μμμμμμ!!! πολύ νόστιμο το παγωτάκι σου σίτρο!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 18-7-08  
    Νομίζω πως ειναι απο το πιο νοστημο σπιτικό παγωτό , το φτιάχνουμε χρόνια έτσι ... βάζω τα γάλατα & το γκαρνί απο πριν στο ψυγείο και τα χτυπάω παγωμένα.
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 28-7-08  
    Καλημέρα, ειλικρικά υπέροχο, και χωρίς αυγά, super! βελούδινη υφή χωρίς να το βγάλω ξανά για χτύπημα από την κατάψυξη έριξα και στη βανίλια μισό κουταλάκι μαστίχα χίου κοπανισμένη και δυο σφηνάκια λικέρ μαστίχα και μοσχόβόλησε. Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από zaxaritsa, 22-2-09  
    οι οδηγιες πολυ καλες για πρωτη φορα τα καταφερα τα πηγα πολυ καλα
    #
    Σχόλιο από SKRAFTI, 30-4-09  
    Πρώτη φορά έφτιαξα παγωτό και βγήκε καταπλητικό. Αμα έχεις καλή συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 18-5-09  
    Έφτιαξα το παγωτό και το χώρισα σε δύο μπολάκια. Στο ένα έβαλα τριμμένη κουβερτούρα και στο άλλο μπισκότα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια. Το πρόσφερα στους καλεσμένους μου μετά το φαγητό και δεν έμεινε τίποτα. Και οι δύο γεύσεις ήταν καταπληκτικές.
    #
    Σχόλιο από nikolina.78, 20-5-09  
    Πρώτη φορά έφτιαξα παγωτό μόνη μου! Σε γεύση μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό! Στο μισό μείγμα πρόσθεσα φρέσκιες φράουλες κ στο άλλο μισό κομμάτια σοκολάτας.
    Το πρόβλημα είναι στην υφή του. Ενώ έκανα όλα όσα γράφετε στη συνταγή, βγηκε πολύ παγωμένο. Διάβασα κ τις οδηγίες κ δεν ξέρω αν την επόμενη φορά θα ήταν καλό να προσθέσω ένα αυγό, δε θα μυρίζει???
    Και κάτι ακόμα, τώρα είναι καλή ιδέα να το αφήσω λίγο στο ψυγείο κ να το ξαναχτυπήσω με το μίξερ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-5-09  
    nikolina.78 ό,τι και να κάνεις, σίγουρα θα είναι πιο παγωμένο από του εμπορίου. Ειδικά εάν περάσουν μερικές μέρες. Αυτό που κάνεις είναι να το αφήνεις λίγο έξω από την κατάψυξη πριν το κόψεις. Όχι όμως να λιώσει. Γι' αυτό το λόγο δεν κάνει να το αφήσεις στο ψυγείο και τόσο ώστε να μπορέσεις να το ξαναχτυπήσεις. Δεν κάνει να λιώσει και να ξαναπαγώσει μετά.
    #
    Σχόλιο από abebablom, 15-6-09  
    Πολύ ωραία συνταγή!! Μπελαλίδικη βέβαια γιατί πρέπει να είσαι 2-3 ωρίτσες σπίτι για όλη τη διαδικασία αλλά χαλάλι! Διάβασα προσεκτικά όλα τα σχόλια προτού το επιχειρήσω κ πραγματικά βοήθησαν. Ελπίζω κ το δικό μου να βοηθήσει :)
    Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες. Έκανα 3 γευσεις - μπισκότο (digestive), μόκα κ σοκολάτα με κομμάτια σκοκολάτας - όλοι ενθουσιάστηκαν!
    Χρησιμοποίησα 2 γυάλινα κ 1 πλαστικό μπολ και πάγωσαν και τα 3 σχεδόν ταυτόχρονα. Βέβαια ο καταψύκτης είναι τελευταίας τεχνολογίας κ κάπου στο site διάβασα ότι αυτό βοηθάει στο πάγωμα.
    Χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά κ έπηξε ωραιότατα! Επίσης είχα το ζαχαρούχο στην κατάψυξη πριν το χρησιμοποιήσω (δεν ξέρω αν έκανε διαφορά αλλά μου φάνηκε λογικό αν θέλω το παγωτό μου να παγώσει εύκολα).
    Δεν μου βγήκε ιδιαιτέρως σκληρό όπως διάβασα σε άλλα σχόλια και κοβόταν σχετικά εύκολα.
    Και τώρα ζητάω βοήθεια, θέλω να φτιάξω παγωτό καραμέλα. Υπάρχει τρόπος να μην ενσωματωθεί η καραμέλα στην κρέμα αλλά να διατηρηθεί μέσα στην κρέμα σαν "λωρίδες"? Ελπίζω να βγάζει νόημα..
    Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή Sitronella!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-6-09  
    Έκανα λάθος και αφού χτύπησα τη σαντυγί το άφησα μόνο 10' αντί για 30' πριν προσθέσω το ζαχαρούχο. Έτσι το έβαλα στην ψύξη και το χτύπησα για 10' άλλες 2 φορές αντί για μία. Βγήκε πάρα πολύ ωραίο, μαλακό και πλούσιο. Έκανα ένα μπολ νουτέλα κι ένα μπολ μπισκότο. Το δεύτερο δεν το τίμησα ακόμη, αλλά το πρώτο με ανάγκασε να φάω και δεύτερη μερίδα!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 17-6-09  
    Αν και δεν είμαι του μπισκότου ιδιαίτερα πρέπει να ομολογήσω ότι έχετε δίκιο, είναι φοβερός συνδυασμός. Αν μπορούσα θα ξαναψήφιζα.
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 18-6-09  
    5 Pirounakia mono kai mono gia tin eukolia tis suntaghs. Ekana thn suntagh exthes kai tha dokimaso shmera to vradu. Evala light santigi, light gala kai light zaxarouxo. (mpas kai glutosoume kamia 8ermida. To miso pagoto to ekana me 12 oreo cookies spasmena kai to upolupo me kavourdismena fountoukia, digestive biscuits mpoliki kanela kai ligo ginger powder. Euxaristo para polu!!)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    88 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-4-08  
    Ειμαι πολυ υπερ των σπιτικων παγωτων. Αλλα για πες μου το γαλα φρεσκο η εβαπορε? Εγω εχω μια συνταγη με εβαπορε
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-4-08  
    Φρέσκο γάλα. Γίνεται πολύ νόστιμο και είναι και εύκολο. Αγαπημένη μας γεύση η βανίλια-μπισκότο
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-4-08  
    Ζαχαρούχο, το κανονικό κουτί ή το μικρό?Μόλις βάλουμε ότι θέλουμε, ανακατεύουμε μετά?Πώς μπορώ να κάνω παγωτό πιο ελαφρύ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-4-08  
    Πεταλουδίτσα, ένα κουτί ξέρω ζαχαρούχο. Δεν έχω δει άλλο μέγεθος, εκτός από αυτά τα πιο μεγάλα τα πλαστικά που έχουν κυκλοφορήσει. Εγώ μιλαω για το κλασικό κουτάκι. Αφού βάλεις ό,τι θέλεις ανακατεύεις φυσικά, ώστε να πάει παντού (εφόσον θέλεις δηλαδή και για όσο θέλεις).
    Τώρα πιο ελαφρύ παγωτό δεν ξέρω τι να σου πω. Εγώ το κάνω με γάλα ελαφρύ (1%).
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-5-08  
    Sitronella γίνεται πολύ γλυκό? Έχω δοκιμάσει παγωτό φτιαγμένο με φυτική σαντιγύ-αυτήν στο τενεκεδάκι,αλλά με garni όχι. Το ρωτάω επειδή θέλω να το φτιάξω και σκέφτομαι μήπως,επειδή η garni έχει ζάχαρη μέσα, θα είναι πολύ γλυκό. Ταιριάζουν και μπισκότα cookies σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-5-08  
    Κατά τη γνώμη μου δε γίνεται πολύ γλυκό. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις τη φυτική σαντιγύ αντί για το γκαρνί. Κι εγώ λεω να το δοκιμάσω φέτος (αν το κάνεις πες τη γνώμη σου). Τώρα αν ταιριάζουν και μπισκότα και σταγόνες σοκολάτας, όλα είναι θέμα γούστου. Εγώ το προτιμώ με digestive κομμένα μέσα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 23-5-08  
    Σ'ευχαριστώ Sitronella. Τελικά θα το κάνω ή με μπισκότα ή με σταγόνες. Υπερβολικά θα πέσουν και τα δύο μάλλον. Η συνταγή που μου χουν πει (δεν την έχω δοκιμάσει) έχει 1 φυτική σαντιγύ, 1 κουτί γάλα εβαπορέ(ή κρέμα γάλακτος) και 1 ζαχαρούχο. Όλα να είναι κρύα. Αλλά θέλει χτύπημα ανά διαστήματα για να έχει ωραία υφή. Από κει και πέρα προσθέτεις ό,τι θες. Εμένα μου αρέσει πολύ η μόκα, οπότε με 1 κουταλιά νεσκαφέ και λίγο κακάο θα είναι τέλειο.
    #
    Σχόλιο από ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΑ, 23-5-08  
    Το μπολ που χρησιμοποιεις ειναι σιδερένιο ή πλαστικό? Έχει σημασία?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-5-08  
    Sonrisa εγω εβαλα μπισκοτα πτι μπερ και σταγονες σοκολατας γαλακτος και αμυγδαλα.μμμμ..Το αν το μπωλ ειναι μεταλικο δεν εχει σημασια αν εχεις καλη καταψυξη.Εγω το βαλα σε ενα πλαστικο που ειχα κρατησει απο οικογενειακο παγωτο. Ωραια ιδεα θα ταν παγωτο με γευση πραλινα φουντουκι,δηλαδη αν στο μειγμα ανακατευαμε μερεντα!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 8-7-08  
    Sitro στη συνταγή αυτή μπορώ να βάλω ένα κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα για να του δώσω γεύση σαν καιμάκι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-7-08  
    Λίζα για μυρωδιά μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις, όμως καϊμάκι δεν θα σου γίνει νομίζω έτσι. Το καϊμάκι έχει μια μαστιχωτή υφή, είναι διαφορετικό... Κοίτα τη συνταγή Παγωτό Ντοντουρμά.
    #
    Σχόλιο από Dudu, 14-7-08  
    Μία ερώτηση, επειδή μου αρέσει η γεύση μόκα, πώς μπορώ να την φτιάξω;
    #
    Σχόλιο από Domania, 18-7-08  
    Το παγωτάκι μου καλό βγήκε
    αλλά σε όλους φάνηκε λίγο γλυκό -δεν υπαρχει τρόπος να γίνεται λιγότερο γλυκο??
    και τα παιδια μου δεν το πλισιαζουν
    Απογοητεύτικα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-7-08  
    Αυτά που έχουν ζάχαρη στη συνταγή είναι το Garni και το ζαχαρούχο. Δεν ξέρω εάν κυκλοφορούν στην αγορά σαντιγύ σε σκόνη χωρίς ζάχαρη για να σου πω να το αντικαταστήσεις. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις λοιπόν, είναι να μειώσεις την ποσότητα του ζαχαρούχου. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή για το παγωτό της Πόπης, που είναι με μορφατ τενεκεδάκι (το οποίο δεν έχει ζάχαρη μέσα)
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 28-7-08  
    Επίσης,μήπως υπάρχει και παραλλαγή σε light μορφή δηλ. φυτική σαντιγή και γάλα ελαφρύ? Αν το έχετε κάνει και σας έχει πετύχει πείτε μου σας παρακαλώ...
    #
    Σχόλιο από mpiskotaki, 1-8-08  
    γειά!σήμερα τελίως τυχαία ανακάληψα αυτό το site και η συνταγή αυτή μου φάνηκε υπέροχη!!!και είναι όντως!!! ειμαι 16 χρονων και ειναι η πρώτη συνταγή που έφτιαξα χωρίς υπόδηξη κάποιου και πραγματικά την λάτρεψα.Είδη χάλασα και το ντεκορ του παγωτού μου απο το να τσιμπολογάω συνέχεια παρόλο που δεν έχει παγώσει ακόμα!!!έκανα 3 γέυσεις, 1α με μπισκότα μιράντα 1α με κακαο και κομματακια lacta kai 1a με kakao kai nescafe!!είναι το ιδανικότερο γλυκο για το καλοκαίρι για όλες τις ηλικίες!!!μια ερώτηση που θα ή8ελα να κάνω είναι οτι αν καποιοσ 8έλει κατ'εξοχήν παγωτό σοκολάτα θα μπορούσε να χρησημοποιήσει σοκολατούχο γάλα ή θα χαλούσε η συνταγή???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-8-08  
    Όσον αφορά τη light εκδοχή, εγώ το κάνω πάντα με γάλα ελαφρύ.
    Όσον αφορά το σοκολατούχο γάλα, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το σοκολατούχο περιέχει από μόνο του ζάχαρη, είναι ήδη γλυκό δηλαδή, οπότε θα σου βγει υπερβολικά γλυκό το παγωτό. Νομίζω πως αν λιώσεις κουβερτούρα και βάλεις μέσα θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, παγωτό σοκολατένιο δηλαδή, σούπερ. Άλλωστε το σοκολατούχο γάλα, γάλα κανονικό είναι με κακάο και ζάχαρη. Δεν θα αλλάξει κάτι εάν βάλεις γάλα κανονικό και κακάο ή κουβερτούρες.
    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-8-08  
    Χαιρετίχω τους λάτρεις του παγωτού.Η συνταγή είναι υπέροχη κ το παγωτό γευστικότατο.Μία ερώτηση μόνο γιατί μπερδεύτηκα.Ποιο είναι το ιδανικό μπωλ για παγωτό;Επίσης, ποιο το μυστικό για να μην είναι πέτρα;Ευχαριστώ και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 16-5-09  
    μία ερώτηση το γάλα που βάζεις στο ντενεκάκι του ζαχαρούχου είναι το 1 1/2 που περισεύει απο τα υλικά της συνταγής? γιατι τα 3 είναι στην σαντιγή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-5-09  
    Ναι, βάζεις τα 3 στη σαντιγύ και μετά γεμίζεις το τενεκεδάκι με το υπόλοιπο γάλα. Γι αυτό λέω περίπου.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από angelakapa, 23-5-08  
    Μας άρεσε πολύ, αλλά ακούστε τι έκανα για τα παιδιά.Έστρωσα μπισκότα τετράγωνα σε μακρόστενο ταψάκι, ανάμεσα το παγωτό, από πάνω πάλι μπισκότο και έτοιμα τα παγωτο σαντουιτσάκια για άμεσο σερβίρισμα, χωρίς να λερώνω μπωλάκια και κουταλάκια!!!!Μπράβο Σιτρονέλλα, μας έσωσες πάλι!!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 27-6-08  
    Λοιπόν το έκανα χτες σε παγωτομηχανή με γεύση Νουτέλα...(άδειασα μέσα στο μείγμα 1 μικρή συσκευασία Νουτέλα :o) Σιτρο είναι λίγο πιο γλυκό από την παλιά μου συνταγή.. θα το δοκιμάσω και με Μόρφατ για να δω αν δεν γλυκίζει τόσο. Κατά τα άλλα είναι ίδιο σαν γεύση... Μπορείς να βάλεις φράουλες, μπανάνες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, Καπουτσίνο, μέχρι ποτό για να δώσεις μια πιο πικάντικη γεύση στην βανίλια!!!
    #
    Σχόλιο από maroulita, 5-7-08  
    Πρώτη φορά έκανα παγωτό και βάζω 5 πηρουνάκια στη συνταγή! Εκανα το μισό βανίλια -για να το φάμε με το γλυκό βύσσινο που έφτιαξα (βρείτε τη σχετική συνταγή)- και το άλλο μισό σοκολάτα. Για τη σοκολάτα έλιωσα 150γρ. κουβερτούρα, 1-2 κουτ. σούπας καλό κακάο, 1 κουτ. σούπας μέλι και κονιάκ για άρωμα. Κοπιάστε!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-7-08  
    Πολύ μου άρεσε το παγωτό! Πρόσθεσα μια βανίλια και έβαλα πμισκοτάκια oreo κομμένα σε κομμάτια. Πολύ πολύ καλό! Θα το ξαναδοκιμάσω σίγουρα και την επόμενη φορά το κάνω με κακάο και κομματάκια σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-7-08  
    Στη δοση που αναφερεται, ανακάτεψα 3 πολτοποιημένες μπανανες και σταγονες σοκολατας! Πολυ καλο!! Και κοπανισμενη πραλινα θα ναι super! Μια αλλη ιδεα είναι να ανακατεψετε κόντιτα (σακχαροπηκτα φρουτακια)με ασπρισμενα ψιλοκομμένα αμύγδαλα για παρφε παγωτό! Ή cookies σοκολάτας!Για παγωτο φραουλα, ανακατεψτε 1 με 2 φλ. πολτοποιημενες φράουλες!
    #
    Σχόλιο από interliza, 27-7-08  
    Πολύ καλή η συνταγή σου Sitronella.Το εφτιαξα χθές κι έγινε πάρα πολύ καλό.Απλά χρησιμοποίησα μόνο ένα garni(δεν είχα δευτερο:)...κι ελάττωσα την ποσότητα γάλατος ..αφαίρεσα 2 ποτήρια περίπου..όμως έγινε πού καλό και αν ΄και λέτε πως γίνεταισχετικά σκληρό..προσωπικά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο ...επίσης πρόσθεσα φυστίκια και μερικές σταγόνες εσανς αμυγδάλου και είχε ξεχωριστή γεύση ..!!!
    #
    Σχόλιο από pam, 1-8-08  
    Εφτιαξα το παγωτο χθεσ και ηταν φοβερο εβαλα morfat σε κουτι γαλα φρεσκο 2φλ και 1 ζαχαρουχο εριξα μεσα μπισκοτα digestive με επικαλυψη σοκολατασ και εγινε τελειο
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 28-5-09  
    τελειο το παγωτο! μου βγηκαν 2 ταπερ 1.5 λιτρα το καθενα! στο ενα προσθεσα 1 κουτι σπασμενα cookies σοκολατας και στο αλλο ανακατεψα μερεντα και προσθεσα σπασμενα σοκολατακια choconda!πολυ καλη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 9-6-09  
    ξαναεφτιαξα το παγωτο και το εκανα μισο φραουλα(με πολτοποιημενες φραουλες)και μισο σοκολατα(με μερεντα) και το εβαλα σε ταψακι με ενδιαμεσες στρωσεις απο πτι-μπερ και επικαληψη κουβερτουρας και το εκανα τουρτα παγωτο για τη γιορτη μου!!! ξετρελαθηκαν ολοι!!!! ξαναμπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 12-6-09  
    Πραγματικά τέλειο!!! Πρώτη φορά έφτιαξα μόνη μου παγωτό,όλο γρανίτες έφτιαχνα,κι ενθουσιάστηκα.Αντί για garni έβαλα morfat (1 τενεκεδάκι) κι είχα παγώσει από πριν το ζαχαρούχο και την morfat στην κατάψυξη.Το άφησα όπως λέει η συνταγή για μισή ώρα στην συντήρηση αλλά το ξαναχτύπησα για 10 λεπτά,3 κι όχι 2 φορές.Έφτιαξα 4 διαφορετικές γεύσεις.Κρέμα με μπισκότα diggestive χωρίς ζάχαρη,σοκολάτα με μπισκότα γεμιστά (απλά πρόσθεσα συρόπι σοκολάτας που είχα φτιάξει μόνη μου),φράουλα (προσθέτοντας απλά την συνταγή "σάλτσα φράουλας" που υπάρχει στο σαιτ) και μπανάνα (με την συνταγή "στάλπη μπανάνας" που επίσης υπάρχει στο σαιτ).Το αποτέλεσμα απίστευτο! Ιδίως η μπανάνα είναι σκέτη κόλαση χαχαχα.Το κυριότερο είναι ότι βγάζοντας το το πρωι για να το δοκιμάσω,όχι πέτρα δεν ήταν αλλά ακριβώς το αντίθετο.Αφράτο -αφράτο.
    Αχ Sitronella μου τι μας κάνεις μ'αυτές τις υπέροχες συνταγές σου! Να'σαι πάντα καλά,σ'ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 20-7-09  
    5 πιρουνάκια και πάλι!!!!
    Το έφτιαξα το σ/κ στο εξωχικό μου κ έγινε ανάρπαστο. Εκανα ενα μπολ με μπισκοτα, ενα μπολ με σαλτσα καραμελας (της τραγας) , ενα μπολ με μπισκοτα ]ου τα ειχα ριξει μεσα στην σαλτσα καραμελας κ ειχαν μαλακωσει και παρει γευση, και ενα σκετο σοκολατα. Μου ζητησαν κ αλλο να φτιαξω.
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 3-8-09  
    Η συνταγή αυτή για παγωτό είναι τέλεια. Το έφτιαξα τις προάλες ακριβώς όπως το περογράφει η συνταγή χωρίς όμως να τηρήσω τους χρόνους γιατί βιαζόμουν και έγινε τέλειο αφράτο σχεδόν σαν τα έτοιμα. Το έφτιαξα και εχθές αλλά αντί για garni χρησιμοποίησα φυτική σαντιφή (κρετόρε 500ml) με 3-4 κ.σ.ζάχαρη άχνη.Έγινε εξίσου τέλειο το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
    #
    Σχόλιο από konstam, 20-4-10  
    Εγω αντι για Garni εβαλα μια υγρη κρεμα γαλακτος.Το χτυπησα καμποσες φορες ανα 30-45 λεπτα μεχρι που φουσκωσε και εγινε διπλο σε ογκο.Την πρωτη μερα ηταν πραγματικα soft.Την επομενη ηθελε να μεινει λιγο εκτος καταψυξης για να σερβιριστει.Ακομα κι ετσι ομως τη γευση και τα αρωματα του δεν τα βρισκεις στα παγωτα εμποριου.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 26-5-10  
    Είναι τέλειο, έβαλα και τριμμένα γεμιστα μπισκότα και γέμισα χωνάκια, τα παιδιά και εγώ τα τσακίσαμε
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-5-10  
    σημερα το ξαναεφτιαξα ,και εκανα το μισο κρεμα με καραμελωμενα καρυδια,και το αλλα με τρουφα και μερεντα.
    Στελλιτσα περιτο να σου πω οτι μοσχοβολαγε!
    ααααααα εβαλα και βανιλετα 1 φακελακι.
    ευχαριστω.
    ανυπομονω να το φαω αυριο!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από christinaxs, 30-5-10  
    καταπληκτική συνταγή!έριξα μέσα τριμμένα μπισκοτάκια oreo και έγινε καλύτερο και από αυτό του εμπορίου. το ανακάτεψα 2 φορές για να μην κρυσταλλώσει και το αποτέλεσμα ήταν θεσπέσιο!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 4-6-10  
    Το έφτιαξα σήμερα με σκόνη φυτική σαντιγή morfat και ένα εβαπορέ ελαφρύ. Πρόσθεσα άχνη και μια βανίλια. Από γεύση είναι τέλειο, απλή κρέμα να βάλουμε από πάνω διάφορα στο σερβίρισμα. Το ανακάτεψα και κανα δυο φορές κατά διαστήματα οπότε κι από υφή δε νομίζω να γίνει άσχημο. Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 18-7-10  
    Εξαιρετικό. Παραλλαγή που έκανα:
    1 λίτρο γάλα φρέσκο, το άδειασα σε μπολ και το άφησα στην κατάψυξη 4-5 ώρες. Το έβγαλα και το χτύπησα δυνατά στο μίξερ μέχρι που έγινε σαν το αφρόγαλο στον φρέντο καπουτσίνο. Πρόσθεσα τους δύο φακέλους σκόνη σαντιγί και το ζαχααρούχο και συνέχισα το δυνατό χτύπημα. Γεύσεις:
    α) για σοκολάτα, έλιωσα 150 γρ. λάκτα και την ανακάτεψα με 200 ml κρέμα γάλακτος (σαν αραιή ganache έγινε). Πρόσθεσα δύο γεμάτες κουταλιές κακάο σκόνη (για να μειώσει τη γλύκα) και μία κουταλιά μέλι (για να μην πετρώσει). Όλα αυτά τα ανακάτεψα προσεκτικά με το 1/3 του αρχικού μίγματος και το έβαλα στην κατάψυξη. β) για γεύση κεράσι: 3 καλές κουταλιές μαρμελάδα κεράσι, αλεσμένη στο μπλέντερ και ανακατεμένη με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Το όλον ανακατέφθηκε με το άλλο 1/3 και μπήκε κατάψυξη. γ) γεύση βανίλια: 2 έτοιμα μπολάκια κρέμα βανίλια μαζί με 1 κουταλάκι υγρή βανίλια άρωμα και μία κουταλιά μέλι, ανακατέφθηκε με το τελευταίο 1/3 του αρχικού μίγματος και μπήκε κατάψυξη. Δεν τα ενόχλησα καθόλου. Το πρωί, η σοκολάτα ήταν όσο μαλακό είναι ένα καλό παγωτό σοκολάτα (π.χ. belgian chocolate της h-d), το κεράσι ήταν σούπερ μαλακό σαν παρφαί και η βανίλια λίγο πιο σκληρή από τη σοκολάτα, αλλά όχι πέτρα. Γευστικά, μου βγήκαν όλα βελούδινα, όσο γλυκά τα ήθελα, τέλεια! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από soso68, 11-5-11  
    Πανεύκολο και πολύ νόστιμο παγωτό. Η παραλλαγή μου είναι ότι χρησιμοποίησα κατσικίσιο γάλα του εμπορίου. Τέλειο! Συμβουλή: ανά μισή ώρα βγάλτε το από την κατάψυξη και χτηπήστε το με το μίξερ. Το έκανα 4 φορές και το παγωτό ήταν την επόμενη μέρα τόσο μαλακό ώστε να μπορεί να σερβισρισεί άμεσα. Το έβαλα σε μακρόστενο πλαστικό μπωλ και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από stratis3st, 6-9-11  
    Το καλύτερο παγωτό που εχω φάει - φτιάξει.
    Το χωρίσα στην μέση μετά το πρώτο χτύπημα.
    Στο μισό έβαλα μιάμιση κουταλιά ροδόνερο (ροδόσταμο το λέμε στην Λέσβο, φτιαγμένο από την μάνα μου με τον παραδοσιακό τρόπο) μαζι με το γάλα στο δεύτερο χτύπημα και είχε γευση τριαντάφυλλο.
    Στο άλλό μισό διέλυσα μαζι με το γάλα στο δευτερο χτυπημα με το μίξερ 3 κουταλιές μεγάλες μαστιχα (υποβρύχιο) που ειχα στο σπίτι (το διαλύουμε πολύ εύκολα σε χλιαρό γάλα και μετά το αφήνουμε να κρυώσει πριν το προσθέσουμε στην συνταγή). Μπορούμε να βάλουμε και μαστίχα σε σκόνη αλλά η γεύση και η υφή που παίρνει με το υποβρύχιο είναι πολύ καλύτερη και δεν φοβόμαστε μήπως μας πικρίσει.
    Θυμίζουν και οι δυο γεύσεις γλυκά της γιαγιάς και Πολίτικη κουζίνα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ιδιαίτερες Γεύσεις
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 123 αγαπημένων συνταγών, του/της nineta 83
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Συνταγές για Παγωτό
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    παγωτα - γρανιτες
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr