Παϊδάκια στο φούρνο

Bαθμολογία: 5
       
 
8 ψήφοι
giotak1, 10.11.10

Περιγραφή

Εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Παϊδάκια στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια ή κατσικίσια
  • 2-3 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα παϊδάκια μας.
  2. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
  3. Ρίχνω το ζουμί απο τα λεμόνια.
  4. Μετά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τέλος το λαδάκι.
  5. Τα ανακατεύω με τα χέρια να πάνε τα μπαχαρικά μας παντού.
  6. Τέλος προσθέτω λίγο νεράκι απο την άκρη του ταψιού να μην μου κολλήσουν στο ψήσιμο.
  7. Τα ψήνω στο φούρνο στο γκρίλ στους 180 βαθμούς για μία ώρα ή μιάμιση ώρα (ανάλογα το φούρνο μας).

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με πατάτες λεμονάτες φούρνου τις οποίες μπορούμε να τις ψήσουμε κα μαζί με τα παϊδάκια μας.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 8-3-11  
    #
    Σχόλιο από taurofagos, 13-4-11  
    τελειο ειναι. Εγώ το κάνω μαζί με τις πατατούλες!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 10-6-12  
    Και στο φουρνο και στα καρβουνα τελεια ειναι
    #
    Σχόλιο από eta, 1-1-13  
    Πραγματικά πολύ καλά, νόστιμα και μαλακά. Νομίζω ότι στο γκριλ για μιάμιση ώρα δε γίνεται. Θέλει ή στις αντιστάσεις πάνω κάτω ή στον αέρα. Εγώ το έκανα στον αέρα στους 180 βαθμούς για μια περίπου ώρα και κάτι γιατί έβαλα και πατάτες λεμονάτες σε άλλο ταψάκι.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 6-5-13  
    Τα έψησα περίπου 1 ώρα στο φούρνο με αέρα, χρειάζεται αρκετό νεράκι βέβαια! Φαίνονται οτι ψήθηκαν πολύ ωραία- δεν τα τρώω για να σου πω πως είναι απο γεύση, αλλά πιστεύω πως θα τα ευχαριστηθούν οι δικοί μου!
    Σε ευχαριστώ!
    =)
    #
    Σχόλιο από Maria-Kiki, 29-5-13  
    απλά και νόστιμα !
    #
    Σχόλιο από kalbaki, 6-9-13  
    Γρήγορα & νόστιμα! Ο άντρας μου ξετρελάθηκε!
    #
    Σχόλιο από argyce, 20-2-14  

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 8-3-11  
    #
    Σχόλιο από taurofagos, 13-4-11  
    τελειο ειναι. Εγώ το κάνω μαζί με τις πατατούλες!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 10-6-12  
    Και στο φουρνο και στα καρβουνα τελεια ειναι
    #
    Σχόλιο από eta, 1-1-13  
    Πραγματικά πολύ καλά, νόστιμα και μαλακά. Νομίζω ότι στο γκριλ για μιάμιση ώρα δε γίνεται. Θέλει ή στις αντιστάσεις πάνω κάτω ή στον αέρα. Εγώ το έκανα στον αέρα στους 180 βαθμούς για μια περίπου ώρα και κάτι γιατί έβαλα και πατάτες λεμονάτες σε άλλο ταψάκι.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 6-5-13  
    Τα έψησα περίπου 1 ώρα στο φούρνο με αέρα, χρειάζεται αρκετό νεράκι βέβαια! Φαίνονται οτι ψήθηκαν πολύ ωραία- δεν τα τρώω για να σου πω πως είναι απο γεύση, αλλά πιστεύω πως θα τα ευχαριστηθούν οι δικοί μου!
    Σε ευχαριστώ!
    =)
    #
    Σχόλιο από Maria-Kiki, 29-5-13  
    απλά και νόστιμα !
    #
    Σχόλιο από kalbaki, 6-9-13  
    Γρήγορα & νόστιμα! Ο άντρας μου ξετρελάθηκε!
    #
    Σχόλιο από argyce, 20-2-14  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της kalbaki
    ΚΑΤΣΙΚΙ-ΑΡΝΙ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της argyce