Πακετάκια με σπανάκι
Αυτή είναι η πρώτη συνταγή που ανεβάζω. Είμαι φοιτήτρια και μου αρέσει να μαγειρεύω. Αυτή την συταγή την έχω δει σε ένα σάιτ και ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτά τα πακετάκια είναι στην ουσία μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή της all time classic σπανακόπιτας. Εδώ τη διαφορά την κάνει η επιλογή των τυριών που παντρεύει τη μαλακή γεύση και την αφράτη υφή της μυζήθρας με το μαστιχωτό και νόστιμο μαστέλο. Ταιριάξτε τα, λοιπόν, με ένα Gewurztraminer ή μια φρέσκια Μαντινεία.
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτα
-
250 γρ. μαστέλο Χίου, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
-
200 γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
200 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
-
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
-
2 αυγά (1 κρόκος και 1 ολόκληρο)
-
αλάτι (όσο θέλετε)
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
3/4 του φλιτζανιού λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε επίπεδη επιφάνεια και τα κόβετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια πλευράς 12 εκ.
-
2
Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το σπανάκι και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
-
3
Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύετε το μαστέλο και τη μυζήθρα με τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον 1 κρόκο αυγού και το ολόκληρο αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε με κουτάλι. Στο τέλος, ρίχνετε στο μπολ το σπανάκι και ανακατεύετε πάλι.
-
4
Σκορπίζετε αυτό το μείγμα με τα τυριά και το σπανάκι πάνω στα κομμάτια της ζύμης. Διπλώνετε τις άκρες κάθε τετραγώνου προς τα μέσα και διακοσμείτε με τα περισσεύματα.
-
5
Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια της σφολιάτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια