Πακόρε: Ινδικό ορεκτικό
Είναι και αυτά ένα από τα παραδοσιακά Ινδικά ορεκτικά πολύ εύκολο και νόστιμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μεγάλο μυστικό είναι στο τηγάνισματο λάδι δεν πρέπει να καίει όταν βάζουμε και κατά την διάρκεια του τηγανίσματος η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια.
Υλικά
-
3 κουταλιές σούπας Ρεβυθάλευρο
-
1/4 κουνουπίδι
-
1/2 κρεμμύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 κουταλάκια γλυκού γκαραμ μασσάλα (αν δεν θέλετε κάρυ μην βάζετε είναι φανταστικά και χωρίς το κάρυ)
-
2 κουτάλια γλυκού γιαούρτι όποιο θέλετε
-
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το τρίβουμε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε και το κρεμμύδι, ανακατεύω με το κουνουπίδι, έπειτα κοσκινίζω το ρεβιθάλευρο και ρίχνω μέσα στο κουνουπίδι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
-
2
Ανακατεύω καλά, αν χρειαστεί βάζω πολύ λίγο νερό. Το μείγμα που θα δημιουργηθεί δεν πρέπει να είναι αραιό, να είναι αρκετά πηχτό.
-
3
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά το πολύ.
-
4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι ή κατσαρόλα (καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε αντικολλιτικά σκεύη). Μόλις ζεσταθεί το λάδι παίρνουμε το μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε στο λάδι μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα. Το λάδι πρέπει να είναι τόσο όσο να σκεπάστουν τα μπαλάκια.
-
5
Τα γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και μόλις γίνουν ξανθά είναι σχεδόν έτοιμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια