Παξιμαδάκια κανέλας

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
pitsirika34, 11.12.10

Περιγραφή

Υπέροχα, τραγανά και γλυκά παξιμαδάκια που ταιριάζουν τέλεια με καφέ, γάλα, τσάι!
Παξιμαδάκια κανέλας
photo: ka8y

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3/4 ποτηριού γάλα ή γιαούρτι
  • 1/4 ποτηριού γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1/4 ποτηριού κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1/2 κ.γ γαρίφαλλο
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 900 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Biscotti
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάω το λάδι, τη ζάχαρη και τους κρόκους
  2. Προσθέτω το γάλα και τ'αρωματικά
  3. Βάζω τα καρύδια ή τα αμύγδαλα ψιλικομμένα και στο τέλος βάζω εναλλάξ τη φαρίνα και τη μαρέγκα έως ότου να πλάθετε το μείγμα
  4. Φτιάχνω 3 φρατζολάκια, τα χαράζω 2 δάχτυλα όχι όμως μέχρι κάτω και τα ψήνω στους 170 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για 30'
  5. Τέλος τα βγάζω και τα κόβω τελείως σε παξιμαδάκια και συνεχίζω το ψήσιμο για 15' ακόμα.

Σχετικές συνταγές

Biscotti italiani Biscotti italiani
4.8889
       
       
(9)
Biscotti με αμύγδαλα Biscotti με αμύγδαλα
5
       
       
(1)
Μπουκίτσες γλυκάνισου Μπουκίτσες γλυκάνισου
4.8333
       
       
(12)

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από ka8y, 19-12-10  
    Έγιναν πάρα πολύ ωραία. Έκανα τα μισά με αμύγδαλο και τα μισά με σταφίδα.
    Επίσης επειδή δεν είχα πορτοκάλι έβαλα ξύσμα λεμονιού.
    Μου θυμήσαν λίγο αμέλωτα μελομακάρονα (που τα λατρεύω)
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 13-2-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσαν...κ εμένα οι δικοί μου στο σπίτι μου ζητάνε να τους κάνω άλλα σπουδάζω κ λόγω διαβάσματος δεν προλαβαίνω...:(
    #
    Σχόλιο από ka8y, 16-2-11  
    Τα παξιμαδάκια σου έφτασαν μέχρι το Περού, τα πήρα μαζί μου και τα μασουλάγαμε στο ταξίδι!
    #
    Σχόλιο από ΕΛ.ΜΙ, 10-11-12  
    ΜΠΡΑΒΟ!!!

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ka8y, 19-12-10  
    Έγιναν πάρα πολύ ωραία. Έκανα τα μισά με αμύγδαλο και τα μισά με σταφίδα.
    Επίσης επειδή δεν είχα πορτοκάλι έβαλα ξύσμα λεμονιού.
    Μου θυμήσαν λίγο αμέλωτα μελομακάρονα (που τα λατρεύω)
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 13-2-11  
    Χαίρομαι που σου άρεσαν...κ εμένα οι δικοί μου στο σπίτι μου ζητάνε να τους κάνω άλλα σπουδάζω κ λόγω διαβάσματος δεν προλαβαίνω...:(
    #
    Σχόλιο από ka8y, 16-2-11  
    Τα παξιμαδάκια σου έφτασαν μέχρι το Περού, τα πήρα μαζί μου και τα μασουλάγαμε στο ταξίδι!
    #
    Σχόλιο από ΕΛ.ΜΙ, 10-11-12  
    ΜΠΡΑΒΟ!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa