Παξιμαδάκια πορτοκαλιού μοσχοβολιστά
Εύκολα παξιμαδάκια με σίγουρη επιτυχία που μοσχοβολούν πορτοκάλι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω βάζοντας το ταψί μας στην τρίτη θέση απο κάτω, όχι πολύ χαμηλά δηλαδή, γιατί αρπάζουν εύκολα, για περίπου 15-20 λεπτά αναλόγως τον φούρνο αλλά και πόσο τραγανιστά τα θέλουμε.
Υλικά
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κούπα φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι
-
3/4 κούπας ζάχαρη
-
2 κουταλάκια γλυκού γλυκάνισο
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
-
σουσάμι για το πασπάλισμα
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με άρωμα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το αλεύρι και το σουσάμι.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο εως ότου έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, ίσως να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα του αλευριού, ή ακόμα να χρειαστεί ελάχιστο ακόμα, αυτό θα εξαρτηθεί απο την πυκνότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε.
-
3
Πλάθουμε μπαστουνάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και κόβουμε παξιμαδάκια (χαράζουμε μέχρι κάτω)
-
4
Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και απαλά "χαϊδεύουμε" τα παξιμαδάκια και πασπαλίζουμε με το σουσαμάκι μας για να κολλήσει.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Σχόλια (12)