κύρια φωτογραφία συνταγής Παξιμάδια Ζακυνθινά
Φραγκίσκα
Φραγκίσκα @cook_8453594
,Ελλάδα

Τα παξιμάδια ειναι συνταγή της γιαγιάς μου της Μαμάς Κίκας. Λατρεμένα παξιμάδια με σταφίδες, κρασί και λάδι. Αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  2. 1 ποτήρι λάδι ελαιόλαδο (να είναι χλιαρό)
  3. 1 ποτήρι ζάχαρη
  4. 1 φλ. μεγάλο σταφίδες μικρές μαύρες
  5. 1/2 κ.σ. γαρίφαλο κοπανισμένο
  6. 1 κ.σ. κανέλλα κοπανισμένη
  7. 1 κ.σ. γλυκάνισο κοπανισμένο
  8. 2 κ.σ. μαγιά
  9. Κρασί άσπρο (αρετσίνωτο) να είναι χλιαρό
  10. 1 κουτί σουσάμι
  11. 2 κ.σ. φλούδα τριμμένη πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπώλ βάζουμε λίγο χλιαρό νερό προσθέτοντας δύο κουταλιές ζάχαρη, την μαγιά και τα ανακατεύουμε έως ότου λίωσει το μίγμα και το αφήνουμε να αφρίσει.

  2. 2

    Μέσα σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, σχηματίζουμε μία λακουβίτσα όπου προσθέτουμε το χλιαρό λάδι. Τρίβουμε καλά το μίγμα με τα χέρια και σχηματίζουμε ξανά μία μικρή λακουβίτσα όπου προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς και το δουλεύουμε με τα χέρια πολύ καλά.

  3. 3

    Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το γλυκάνισο, την σταφίδα και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ζύμωμα. Τέλος προσθέτουμε και το κρασί.

  4. 4

     Ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά έτσι ώστε η ζύμη να μπορεί να σταθεί. Χωρίζουμε την ζύμη σε καρβελάκια τα οποία πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα κόβουμε σε κομμάτια (όσο ένα παξιμάδι). Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα παξιμάδια μας.

  5. 5

    Ψηνουμε τα παξιμάδια σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Τα χωρίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε βάζοντας τα ξανά στο φούρνο για να γίνουν τραγανά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

gina marlagoutsos
gina marlagoutsos @cook_8498644
Πόσο Κρασί Περίπου πάει? 1 φλυτζανακι πιο πολύ?

Από

Φραγκίσκα
Φραγκίσκα @cook_8453594
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα