Παξιμαδόκουπα: η σαλατιέρα που τρώγεται
Τελευταία, είδα να κυκλοφορεί στο εμπόριο μια κούπα-ντάκος στην οποία μπορείς να σερβίρεις σαλάτες, σούπες ή ρυζότο. Κι έτσι, όπως τρως, μπορείς παράλληλα να κομματιάζεις απ'το πλάι και να τσιμπολογάς κρουτονάκια. Η ιδέα μ'άρεσε πολύ και δοκίμασα μια πατέντα που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό τρόπο παρασκευής, αλλά εμάς μας κάλυψε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πρωτότυπη παξιμαδόκουπα πιστεύω πως γίνεται με ζύμη κριθαριού, σίκαλης κλπ. και ψήνεται σε αντίστοιχα καλούπια. Το θετικό πάντως με τη συγκεκριμένη πατέντα είναι πως κόβεις πιο εύκολα τα κομμάτια αλλά σίγουρα δε συνίσταται για σερβίρισμα σούπας.
Υλικά
-
1 καρβελάκι έτοιμο ή δικό μας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε τον πάτο από το καρβελάκι και την εσωτερική ψίχα του.
-
2
Ψήνουμε στους 200ο C στον αέρα ώσπου να φρυγανιστεί καλά- εδώ συμφέρει να βάλουμε κι άλλα κομμάτια μπαγιάτικου ψωμιού για να φτιάξουμε φρυγανιές τις οποίες, αν θέλουμε, τρίβουμε κιόλας. Μην πάει χαμένη και η φουρνιά.
-
3
Η παξιμαδόκουπά μας είναι έτοιμη για να τη γεμίσουμε.
-
4
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και ατομικά παξιμαδοκουπάκια,χρησιμοποιώντας μικρά στρογγυλά ψωμάκια
Σχόλια