Παλαμίδα με ντοματούλα στον φούρνο της γιαγιάς μου

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Xμμ χμμ ... πώς να περιγράψω αυτή τη συνταγή; Δεν ξέρω!!! Είναι τόσο νόστιμη, τόσο απλή, που αναρωτιέσαι πώς γίνεται με 3 υλικά να έχουμε ένα τόσο "πλούσιο" θρεπτικό φαγάκι!!! Ντοματούλα φρέσκια με μπόλικο μαϊντανό και σκόρδο κάνουν το ψαράκι σκέτη γλύκα! Δοκιμάστε το! Όταν το ψήνει η γιαγιά μου μοσχοβολά η γειτονιά ολάκερη! Για την ακρίβεια η συνταγή είναι της θείας της γιαγιάς μου. Την "κληρονόμησε" από εκείνη και εγώ με την σειρά μου, την κληρονομώ από τη γιαγιά! Κάπως έτσι οι συνταγές, περνούν από γενιά σε γενιά!! Είμαι τυχερή που απολαμβάνω αυτό το νόστιμο φαγητό από τα χεράκια της γιαγιάς μου! Της αφιερώνω τη συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό της συνταγής αυτής είναι τα σκόρδα και ο μαιντανός και το λεμόνι! Έτσι λέει η γιαγιά!Εεμείς χρησιμοποήσαμε ένα ψαράκι που σερβιρει 4 άτομα περίπου (ανάλογα και το μέγεθος).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
5-6 άτομα
  1. 1 μεγάλη παλαμίδα ή 2 μικρές (μπορείτε να τις κόψετε σε φέτες χοντρές ή να την χρησιμοποιήσετε ολόκληρη. σε αυτή την περίπτωση, κάνετε 3 χαρακιές στο δέρμα της)
  2. 1 κεφάλι σκόρδο
  3. 1 μάτσο και μισό μαϊντανό
  4. 1 κ. σ κοφτή πελτέ
  5. 1 ντομάτα μεγάλη (σε κομματάκια μέτρια κομμένα)
  6. 1 λεμόνι στυμμένο
  7. ελαιόλαδο μπόλικο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι μπόλικο
  10. λίγο νεράκι ίσα ίσα για να αραιωθεί ο πελτές

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψαράκι μας καλά.

  2. 2

    Βάζουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό και τα σκόρδα ολόκληρα στο ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Αραιώνουμε τον πελτέ σε λίγο νεράκι, στύβουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

  4. 4

    Βάζουμε το ψαράκι μας στο ταψί και περιχύνουμε με την πελτέ που αραιώσαμε πριν και στύβουμε και το λεμόνι

  5. 5

    Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο το ταψί και ψήνουμε το φαγητό μας στις αντιστάσεις πάνω κάτω, σε μέτρια φωτιά για 1 ώρσ περίπου το πολύ! Να το ελέγχετε γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. να μην στεγνώσει το ψαράκι. το θέλουμε ζουμερό να μείνει με την σαλτσούλα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Ελισαβετ Μιτεβα
Ελισαβετ Μιτεβα @alexa9011
Εφτιαξα την συνταγη 2 φορες πολυ νοστιμη,την πρωτη φορα οπως την συνταγη εδω,σημερα σκεφτικα να την αλλαξω προσθετοντας 5ψηλοκωμμενα φρεσκα κρεμμυδακια,μιση καφτερη πρασινη πιπερια(κερατο) 4 κομμενα στη μεση μικρα κολοκυθακια.Εστροσα το ψαρι στο ταψη εβαλα τα υλικα ομορφα γυρο γυρο,και εκει στην θεση του μαιντανο εκανα λαδοριγανι μεσα στο blender εβαλα χυμο απο 1 λεμονι(1 γεμματη κουταλια της σουπας ζαχαρη για να σβησει την καφτερη γευση),αλατι,ριγανη,1κ.του γλ.γλυκια παπρικα,την ποσοτητα λαδιου)τα ανακατεψα καλα στο blender και ερειξα την σαλτσα πανω στο ψαρι στο τελος ττην ντοματα και τα υπολοιπα υλικα της πανω συνταγης και εγινε πολυ νοστημο το φαγυτο στο τελος εβαλα σε καθε πιατο λιγο φρεσκο ψηλοκομενο μαιντανο αν τελετε δοκιμαστε και εσεις.Καλη σας ορεξη.

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα