κύρια φωτογραφία συνταγής Πανακότα με 2 σοκολάτες και σος λευκής σοκολάτας

Πανακότα με 2 σοκολάτες και σος λευκής σοκολάτας

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sabrina7
sabrina7 @cook_8463667

Αν είστε choco fan όσο εγώ και επιρρεπής στις κρέμες,αυτή είναι μια διαφορετική πανακότα,πιο γιορτινή...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το Βήμα Gourmet-Δεκέμβριος 2011 και δεν θα μπορούσα να μην την παραθέσω άπαξ και την δοκίμασα!Τόλμησα να κάνω τη σος με λευκή break!Δεν έμεινε ούτε σταγόνα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. Πανακότα
  2. 120 γραμ.σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  3. 100 γραμ.σοκολάτα μαύρη 55% κακάο,επίσης θρυμματισμένη
  4. 200 ml γάλα φρέσκο
  5. 1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(4,5 κούπες)
  6. 100 γραμ.ζάχαρη κρυσταλλική
  7. 3 φύλλα ζελατίνας μουλιασμένα σε λίγο κρύο νερό
  8. Σος
  9. 200 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια μικρά
  10. 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις σοκολάτες σε 2 διαφορετικά μπολ (στο ένα τη σοκολάτα γάλακτος και στο άλλο τη μαύρη).

  2. 2

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού πρώτα τα στύψουμε

  3. 3

    Μοιράζουμε το μείγμα γάλακτος στα 2 μπολ με τις σοκολάτες, τα αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ανακατεύοντας που και που

  4. 4

    Αδειάζουμε σε ατομικά φορμάκια πρώτα το ένα μείγμα (πχ σοκολάτα γάλακτος) μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα-περίπου 30 λεπτα.

  5. 5

    Στο μεταξύ βάζουμε το δεύτερο μείγμα σε μπολ με παγάκια για να κρυώσει (το μπολ με το μείγμα πχ. μαύρης σοκολάτας σε μεγαλυτερο μπολ με παγάκια-καλή ιδέα για να κρυώνει οποιοδήποτε φαγητό καίει.)

  6. 6

    Κατόπιν συμπληρώνουμε και το δεύτερο μείγμα στα φορμάκια που είναι ήδη στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες να πάρει την γνωστή μορφή πανακότας.

  7. 7

    Για τη σος, σε μπολ βάζουμε τη σοκολάτα (λευκή). Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, την περιχύνουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και περιχύνουμε με τη λευκή σος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sabrina7
sabrina7 @cook_8463667
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα