Πανακότα με μαστίχα και σάλτσα από μέλι
Πανακότα αρωματισμένη με μαστίχα και σερβιρισμένη με σως μέλι.
Υλικά
-
Πανακότα
-
600 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. γάλα
-
2 γρ. μαστίχα
-
60 γρ. ζάχαρη
-
2 φύλλα ζελατίνας
-
Σως από μέλι
-
150 γρ. θυμαρίσιο μέλι
-
50 γρ. χλιαρό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μαστίχα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
-
2
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε φόρμα της αρεσκείας μας. Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες, ώστε να κρυώσουν. Λίγο πριν σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την κρέμα βουτώντας τη φόρμα μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
-
3
Το γλυκό συνοδεύεται με τη σως από μέλι.
-
4
Για τη σως από μέλι ανακατεύουμε απλώς το μέλι με το χλιαρό νερό.
Σχόλια (7)