Πανακότα με ζελέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τα γαρνίρουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα & ενα πουράκι βαλμένο λοξά!!!
Υλικά
-
4 φακελάκια ζελέ (φράουλα, μπανάνα και 2 ανανά)
-
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη (2χ10γρ)
-
Πράσινο και μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε κάθε ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό. Στο ένα κίτρινο με γεύση ανανά ρίχνουμε μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στο άλλο μπλε. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν εντελώς (καλύτερα από την προηγούμενη μέρα). Τα ξεφορμάρουμε και τα κόβουμε σε τετράγωνα.
-
2
Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε φόρμα ή σε ποτηράκια.
-
3
Σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό διαλύουμε τις ζελατίνες.Διαλύουμε το ζαχαρούχο σε 1 1/2 φλ ζεστό νερό και προσθέτουμε σ' αυτό τις διαλυμένες ζελατίνες.
-
4
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ή στα ποτηράκια και παγώνουμε στο ψυγείο.
-
5
Βουτάμε τα ποτηράκια σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια