fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Ενα εύκολο δροσερό γλυκάκι με γεμάτη γεύση που τρώγεται όλο το καλοκαίρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή έχει τα μπισκότα ως βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τούρτα σε φόρμα χωρίς τρύπα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

300 Minutes
  1. 1 και 1/2 φλυτζάνι γάλα
  2. 2 φάκελα ζελατίνης χωρίς γεύση (10 γρ. το ένα)
  3. 4 κουταλιές σοκολάτα σκόνη
  4. 1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου γεμιστά με γεύση σοκολάτας σπασμένα σε κομματάκια
  5. τρούφα για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο μισό φλυτζάνι γάλα βάζουμε την ζελατίνη μέχρι να φουσκώσει (5 λεπτά περίπου) και μετά την προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα που το ζεσταίνουμε (να μην καίει) ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει.

  2. 2

    Σε ένα μπλέντερ (όχι σε multi δεν χωράει η ποσότητα) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα με την ζελατίνη. Ανακατεύουμε.

  3. 3

    Μοιράζουμε το μίγμα στη μέση.

  4. 4

    Στο ένα μισό βάζουμε τη σοκολάτα σκόνη και ανακατεύουμε πάλι.

  5. 5

    Το ρίχνουμε σε φόρμα και το παγώνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί 1 ώρα περίπου.

  6. 6

    Βγάζουμε απο το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα και το δεύτερο μίγμα ανακατεμένο με τα σπασμένα μπισκότα.

  7. 7

    Παγώνουμε το γλυκό για 4 ώρες.

  8. 8

    Ξεφορμάρουμε βουτώντας την φόρμα για δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.

  9. 9

    Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481
Ωραία φαίνεται. Σοκολάτα σκόνη εννοείς το κακάο ή τη σοκολάτα ρόφημα;

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα