Πανακότα σοκολάτας
Υλικά
-
4 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
-
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
-
1 κουταλιά τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
-
185 γραμμάρια σοκολάτα ή σκούρα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
-
2 κουταλιές τσαγιού ζελατίνα
-
1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε την κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι το υγρό να μειωθεί στο 1/3. Προσέχετε να μην πιάσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
-
2
Προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.
-
3
Βάζετε τη ζελατίνα σε μπολ και προσθέτετε το νερό. Την αφήνετε 5 λεπτά. Βάζετε το μίγμα σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα.
-
4
Ρίχνετε μέσα τη ζεστή κρέμα και το μίγμα σοκολάτας και τα σιγοβράζετε 1 λεπτό.
-
5
Ρίχνετε το μίγμα σε 6 φόρμες με χωρητικότητα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού και τα βάζετε στο ψυγείο 4-6 ώρες ή μέχρι να πήξουν. Τα σερβίρετε με φρούτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)