Πανδαισία αλμυρών για ούζο
Ένας ουζομεζές για αυτούς προτιμούν αυθεντικές γεύσεις με υλικά που μπορεί να φτιάξει κάποιος ή να τα βρεί στο σούπερ μάρκετ
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε το μεζέ με ούζο "Πιτσιλαδή"
Υλικά
-
6 σαρδέλες παστές ή μικρούς κολιούς παστούς.
-
1 μελιτζανάκι γεμιστό τουρσί σε φέτες.
-
1 βολβό πατζάρι τουρσί ή φρέσκο βρασμένο σε φέτες.
-
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες.
-
3 ελιές γεμιστές με πιπεριά κόκκινη.
-
3 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένες.
-
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη τουρσί ή αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα.
-
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι.
-
1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετήστε το μελιτζανάκι στην πιατέλα και απλώστε από πάνω τις ελιές.
-
2
Στην άλλη πλευρά του πιάτου βάλτε το πατζάρι και απλώστε πάνω του το σκόρδο.
-
3
Ανοίξτε τα ψάρια στη μέση, αφαιρέστε την ραχοκοκαλιά και βάλτε λίγο μίγμα λιαστής ντομάτας και κάππαρης ή αγγουριού ή και τα δύο. Ενώστε τις δύο πλευρές των ψαριών και πιέστε μεταξύ τους. Τοποθετήστε τα στο κέντρο του πιάτου.
-
4
Περιχύστε με το λάδι και το ξύδι όλο το πιάτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια