Πανδαισία αλμυρών για ούζο

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou

Ένας ουζομεζές για αυτούς προτιμούν αυθεντικές γεύσεις με υλικά που μπορεί να φτιάξει κάποιος ή να τα βρεί στο σούπερ μάρκετ

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε το μεζέ με ούζο "Πιτσιλαδή"

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3
  1. 6 σαρδέλες παστές ή μικρούς κολιούς παστούς.
  2. 1 μελιτζανάκι γεμιστό τουρσί σε φέτες.
  3. 1 βολβό πατζάρι τουρσί ή φρέσκο βρασμένο σε φέτες.
  4. 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες.
  5. 3 ελιές γεμιστές με πιπεριά κόκκινη.
  6. 3 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένες.
  7. 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη τουρσί ή αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα.
  8. 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι.
  9. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετήστε το μελιτζανάκι στην πιατέλα και απλώστε από πάνω τις ελιές.

  2. 2

    Στην άλλη πλευρά του πιάτου βάλτε το πατζάρι και απλώστε πάνω του το σκόρδο.

  3. 3

    Ανοίξτε τα ψάρια στη μέση, αφαιρέστε την ραχοκοκαλιά και βάλτε λίγο μίγμα λιαστής ντομάτας και κάππαρης ή αγγουριού ή και τα δύο. Ενώστε τις δύο πλευρές των ψαριών και πιέστε μεταξύ τους. Τοποθετήστε τα στο κέντρο του πιάτου.

  4. 4

    Περιχύστε με το λάδι και το ξύδι όλο το πιάτο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou
στις