Πανεύκολα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια κουρού
Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι τραβάει η όρεξη σας...Είναι πανεύκολα και κρύα είναι ακόμα πιο νόστιμα.Την ζύμη μπορείτε να την κρατήσετε 1 μέρα ψυγείο αλλά μπαίνει και κατάψυξη.
Υλικά
-
600-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
-
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
1 αυγό
-
Για την γέμιση...
-
φέτα []
-
(ή οποιαδήποτε άλλα τυριά σας αρέσουν, ή ζαμπόν αντί για λουκανικάκια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη γίνεται γυαλιστερή μην ανησυχήσετε και αρχίζετε να βάζετε συνέχεια αλεύρι. Ζυμώνουμε τα υλικά μας
-
2
Ανοίγουμε ένα φύλλο όσο χοντρό θέλουμε εμείς..
-
3
Κόβουμε κυκλάκια με ένα πιατάκι ή ενα φλυτζάνι. Μπορείτε να κάνετε και μεγάλες τυρόπιτες κουρού πάλι σε μεσοφέγγαρο.
-
4
Ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα και το γκούντα και προαιρετικα βάζουμε λίγο κόκκινο πιπεράκι
-
5
Τηγανίζουμε τα λουκανικάκια σε λίγο λαδάκι
-
6
Ξεκινάμε και γεμίζουμε όπως θέλουμε τα κυκλακια μας, εγώ βάζω ή μόνο τυριά ή τυρια και λουκανικάκι.
-
7
Αφού τα γεμίσουμε όλα ξεκινάμε να τα κλείνουμε. Φέρνουμε την μια άκρη πάνω στην άλλη και κάνουμε μισοφέγγαρα. Τις άκρες τις πατάμε με ένα πιρουνάκι.
-
8
Τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα περνάμε με το αυγουλάκι που έχουμε χτυπήσει. Να μην είναι πολύ κολλητά γιατί απλώνουν και φουσκώνουν
-
9
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο 30-40 λεπτάκια.
Σχόλια (12)