Πανεύκολα κρουασάν σοκολάτας

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
dimitra92
dimitra92 @cook_8484848

Λίγα μυστικά ακόμα

το μέγεθος για τα κρουασάν που δινω στη συνταγή είναι το μικρό. αν θέλετε μπορείτε να πλάσετε μεγαλύτερο το μπαλάκι έτσι ώστε να σας βγούν μεγαλύτερα στο άνοιγμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κούπα σπορέλαιο
  2. 1 κούπα γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ
  3. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  4. 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  5. 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  6. αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  7. 1 μικρό βαζάκι μερέντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

  3. 3

    Θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.

  4. 4

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

  5. 5

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοιξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.

  6. 6

    Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα.

  7. 7

    Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα (κανουμέ ένα σταυρό και από επάνω ένα χ,για μεγαλύτερη ευκολία).

  8. 8

    Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.

  9. 9

    Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμέ μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.

  10. 10

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω.

Αντιδράσεις

Από

dimitra92
dimitra92 @cook_8484848
στις