Πανεύκολα, πεντανόστιμα λουκανικοπιτάκια

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
54 ψήφοι
maria24, 24.03.09

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι πολύ γρήγορη. Αν και περιέχει μαγιά, δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσουν.
Πανεύκολα, πεντανόστιμα λουκανικοπιτάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 αυγό
  • 2,5 φλυτζανάκια ελληνικού καφέ σπορέλαιο
  • 1/5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 5 φλυτζάνια περίπου αλεύρι
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/5 κιλό περίπου λουκανικάκια Φραγκφούρτης
  • 1 αυγό με νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Γάλα , Αλλαντικά , Αβγά
Φτιάχνει: περίπου 2 ταψιά φούρνου
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 38' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι και το βιτάμ, και φτιάχνετε τη ζύμη. Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ ούτε ιδιαίτερο ζύμωμα.
  2. Την χωρίζετε σε 9 ίσα μέρη.
  3. Ανοίγετε το κάθε ένα από αυτά σε μικρά φύλλα και τα κόβετε σε μικρές λωρίδες.
  4. Βουτυρώνετε το ταψί (ή βάζετε μια λαδόκολα).
  5. Σε κάθε λωρίδα τυλίγετε από ένα λουκανικάκι.
  6. Κλείνετε καλά.
  7. Τοποθετείστε τα στο ταψί και αλείφτε τα με το αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό.
  8. Ψήνετε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 30-45 λεπτά) στους 170-180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε να μην τυλίξετε με πολλή ζύμη τα λουκανικάκια.

Και μην ξεχνάτε: η γεύση τους εξαρτάται κυρίως από το πόσο νόστιμα είναι τα ίδια τα λουκάνικα. Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    90 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Nataly, 31-3-09  
    Ωραία φαίνεται η συνταγή. αν αντί για σπορέλαιο βάλω ελαιόλαδο, πειράζει?
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 10-5-09  
    Μόλις τα έβγαλα και είναι φανταστικά! Φούσκωσαν, αν και ακολούθησα τη συμβουλή σου και δεν περίμενα να φουσκώσουν, τα έβαλα κατευθείαν για ψήσιμο.
    Μπράβο, πολύ εύκολη συνταγή και πετυχημένη!
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-5-09  
    Να είσαι καλά Christen35!σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου!
    #
    Σχόλιο από flora, 1-6-09  
    Μόλις τα έφτιαξα, πολύ γρήγορο ζυμαράκι κι ανοίγει πολύ πολύ εύκολα! Μπράβο!! Έχω μόνο μια παρατήρηση, θεωρώ ότι για την αναλογία αυτή της ζύμης το 1/5 κ. λουκανικάκια είναι λίγα, έβαλα 1/4 και δεν μου έφτασαν, θέλει περίπου 400 γρ. νομίζω για να καλύψεις όλη την ζύμη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 6-6-09  
    Επειδή θα βάλω βούτυρο αγελάδος στην συνταγή, θα ήθελα να ξέρω πόσα γραμμάρια είναι το vitam ώστε να υπολογίσω.
    Επίσης μόλις χωρίσω τη ζύμη σε 9 ίσα μέρη και ανοίξω το κάθε μέρος σε φύλλο, πόσες μικρές λωρίδες κόβονται από το καθένα?
    Και κάτι τελευταίο, μόλις τα φτιάξω μπορώ να τα βάλω κατάψυξη ώστε να τα ψήσω την μέρα που θα θέλω να τα χρησιμοποιήσω? Αν ναι τα ξεπαγώνω ή κατευθείαν από την κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από maria24, 15-6-09  
    Χίλια συγνώμη για την αργοπορία μου......Φλορα μου εξαρτάται από το μέγεθος που έχει το λουκανικάκι και από το πόση ποσότητα από ζυμαρι χρησιμοποιείς για το καθένα.Delicious,Α)1 βιτάμ(χάρτινο τετράγωνο που χρησιμοποιώ εγώ) είναι 250 γρ.Β)οι λωρίδες από το ζυμάρι δεν είναι κάτι στάνταρ.εξαρτάται από πολλά όπως το πόσο παχύ κάνεις το ζυμάρι.Γ)Να σου πω την αλήθεια μου έβαλα κάποια στην κατάψυξη με λαδόκολα ανάμεσά τους αλλά ακόμη δεν τα έψησα.Φαντάζομαι όμως ότι κατεψυγμένα θα τα βάλεις στον φούρνο,όπως και τα αγοραστά.Φιλάκια!
    Υ.Γ. Θα σε συμβούλευα όμως να μη βάλεις αγαλαδινό βούτυρο γιατί θα γίνουν πολύ βαριά.αλλά περί ορέξεως.......
    Μην πεις μετά ότι έφταιγε η συνταγούλα μου και με ξεπιρουνιάσεις!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-7-09  
    Μην φοβάσαι δεν θα σε ξεπηρουνιάσω....... θα σε καταπηρουνιάσω!!!!!!!!!!
    Λοιπόν τα έφτιαξα για παιδικό πάρτυ, με αγελαδινό βούτυρο (γεύση super και όχι βαριά), τα τύλιξα και τα τοποθέτησα σε αλουμινένιο ταψάκι με λαδόχαρτο σε στρώσεις (μία φίλη μου είπε πως δεν χρειάζεται η λαδόκολλα γιατί δεν κολλάνε μεταξύ τους και ας ακουμπάνε).
    Τα έψησα 2 μέρες μετά, κατευθείαν από την κατάψυξη....και μάλιστα επειδή είχα αγχωθεί με όλο το μενού του πάρτυ, τα έψησα τουλάχιστον 3 ώρες πριν.
    Αποτέλεσμα: Ήταν τα πρώτα που "εξαντλήθηκαν" και είχα φτιάξει 60 κομμάτια για 17 παιδάκια!
    #
    Σχόλιο από maria24, 16-7-09  
    Αχ,πολύ χαίρομαι και που σου πέτυχαν και που μάθαμε ότι ψήνονται και στον φούρνο αφού καταψυχθούν και μάλιστα κατευθείαν!
    #
    Σχόλιο από chilli, 27-7-09  
    μπράβο!πολύ ωραία!πλέον έχω ένα ράφι στον καταψύκτη γεμάαααατο λουκανικοπιτακια και σε σώζουν και από τις ξαφνικές λιγούρες!!!και ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!thanks!
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 5-8-09  
    πααααρα πολυ νοστιμα και γινονται πανευκολα!
    #
    Σχόλιο από maria24, 7-8-09  
    :)))))
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 7-8-09  
    Η μαγιά σκόνη ή νωπή;;
    #
    Σχόλιο από maria24, 10-8-09  
    Η μαγιά που χρησιμοποιώ εγώ είναι φρέσκια (νωπή). Η την ρίχνετε τριμμένη με τα υπόλοιπα υλικά, ή την ανακατεύετε με το σπορέλαιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως και ξερή. Αυτά,και με συνχωρείτε για το τυπογραφικό σφάλμα!
    #
    Σχόλιο από crisil, 6-10-09  
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 12-1-10  
    Πολύ νόστιμα και τραγανά τα λουκανικοπιτάκια σου! Τα έφτιαξα, τα έβαλα κατευθείαν στην κατάψυξη και τα έψησα χωρίς να τα ξεπαγώσω. Βγήκαν τέλεια!Προτείνω τα Party λουκάνικα μπουκίτσες του Νίκας που είναι χωριάτικα, θα χρειαστείτε περίπου 400-500γραμ.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 12-1-10  
    Παρέλειψα να πω, οτι τα λουκάνικα που πρότεινα δεν θα τα συνιστούσα για παιδικά πάρτυ γιατί είναι κάπως πικάντικα!
    #
    Σχόλιο από Billie, 18-2-10  
    Έγιναν τέλεια,έκανα διπλή δόση(κάπου 80 κομμάτια)και εξαφανίστηκαν στο πάρτυ μας!Γίνονται τραγανά και δε φουσκώνουν στο φούρνο!Τα έψησα και γω άπό την κατάψυξη κατ'ευθείαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη του πάρτυ και ήταν ωραιότατα!
    #
    Σχόλιο από etrian, 8-3-10  
    Τέλεια! Τα έβαλα άψητα στην κατάψυξη και τα έψησα 3 μέρες μετά. Τα λάτρεψαν όλοι. Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 26-4-10  
    Τα έφτιαξα εχτές και είναι πράγματι καταπληκτικά. Έψησα τα μισά και τα άλλα μισά τα έβαλα στην καταψυξη για να δω πως γίνονται όταν καταψυχθούν. Είναι πάρα πολύ ωραία σαν γεύση αλλά έχω μόνο μια απορία. Εμένα μου πήρε 6 φλυτζάνια αλεύρι (φοβήθηκα να βάλω παραπάνω), δεν με δυσκόλεψε καθόλου στο άνοιγμα του φύλλου αλλά μου άφησε αρκετό βούτυρο-λάδι στη λεκάνη. Εκανα κάτι λάθος? Θα ήθελα να ξέρω γιατί σίγουρα θα τα ξανακάνω...αφού ο αντρούλης μου τα εξαφάνισε!!!
    #
    Σχόλιο από elena82, 20-5-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    69 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 10-5-09  
    Μόλις τα έβγαλα και είναι φανταστικά! Φούσκωσαν, αν και ακολούθησα τη συμβουλή σου και δεν περίμενα να φουσκώσουν, τα έβαλα κατευθείαν για ψήσιμο.
    Μπράβο, πολύ εύκολη συνταγή και πετυχημένη!
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-5-09  
    Να είσαι καλά Christen35!σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου!
    #
    Σχόλιο από flora, 1-6-09  
    Μόλις τα έφτιαξα, πολύ γρήγορο ζυμαράκι κι ανοίγει πολύ πολύ εύκολα! Μπράβο!! Έχω μόνο μια παρατήρηση, θεωρώ ότι για την αναλογία αυτή της ζύμης το 1/5 κ. λουκανικάκια είναι λίγα, έβαλα 1/4 και δεν μου έφτασαν, θέλει περίπου 400 γρ. νομίζω για να καλύψεις όλη την ζύμη.
    #
    Σχόλιο από maria24, 15-6-09  
    Χίλια συγνώμη για την αργοπορία μου......Φλορα μου εξαρτάται από το μέγεθος που έχει το λουκανικάκι και από το πόση ποσότητα από ζυμαρι χρησιμοποιείς για το καθένα.Delicious,Α)1 βιτάμ(χάρτινο τετράγωνο που χρησιμοποιώ εγώ) είναι 250 γρ.Β)οι λωρίδες από το ζυμάρι δεν είναι κάτι στάνταρ.εξαρτάται από πολλά όπως το πόσο παχύ κάνεις το ζυμάρι.Γ)Να σου πω την αλήθεια μου έβαλα κάποια στην κατάψυξη με λαδόκολα ανάμεσά τους αλλά ακόμη δεν τα έψησα.Φαντάζομαι όμως ότι κατεψυγμένα θα τα βάλεις στον φούρνο,όπως και τα αγοραστά.Φιλάκια!
    Υ.Γ. Θα σε συμβούλευα όμως να μη βάλεις αγαλαδινό βούτυρο γιατί θα γίνουν πολύ βαριά.αλλά περί ορέξεως.......
    Μην πεις μετά ότι έφταιγε η συνταγούλα μου και με ξεπιρουνιάσεις!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-7-09  
    Μην φοβάσαι δεν θα σε ξεπηρουνιάσω....... θα σε καταπηρουνιάσω!!!!!!!!!!
    Λοιπόν τα έφτιαξα για παιδικό πάρτυ, με αγελαδινό βούτυρο (γεύση super και όχι βαριά), τα τύλιξα και τα τοποθέτησα σε αλουμινένιο ταψάκι με λαδόχαρτο σε στρώσεις (μία φίλη μου είπε πως δεν χρειάζεται η λαδόκολλα γιατί δεν κολλάνε μεταξύ τους και ας ακουμπάνε).
    Τα έψησα 2 μέρες μετά, κατευθείαν από την κατάψυξη....και μάλιστα επειδή είχα αγχωθεί με όλο το μενού του πάρτυ, τα έψησα τουλάχιστον 3 ώρες πριν.
    Αποτέλεσμα: Ήταν τα πρώτα που "εξαντλήθηκαν" και είχα φτιάξει 60 κομμάτια για 17 παιδάκια!
    #
    Σχόλιο από maria24, 16-7-09  
    Αχ,πολύ χαίρομαι και που σου πέτυχαν και που μάθαμε ότι ψήνονται και στον φούρνο αφού καταψυχθούν και μάλιστα κατευθείαν!
    #
    Σχόλιο από chilli, 27-7-09  
    μπράβο!πολύ ωραία!πλέον έχω ένα ράφι στον καταψύκτη γεμάαααατο λουκανικοπιτακια και σε σώζουν και από τις ξαφνικές λιγούρες!!!και ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!thanks!
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 5-8-09  
    πααααρα πολυ νοστιμα και γινονται πανευκολα!
    #
    Σχόλιο από maria24, 7-8-09  
    :)))))
    #
    Σχόλιο από crisil, 6-10-09  
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 12-1-10  
    Πολύ νόστιμα και τραγανά τα λουκανικοπιτάκια σου! Τα έφτιαξα, τα έβαλα κατευθείαν στην κατάψυξη και τα έψησα χωρίς να τα ξεπαγώσω. Βγήκαν τέλεια!Προτείνω τα Party λουκάνικα μπουκίτσες του Νίκας που είναι χωριάτικα, θα χρειαστείτε περίπου 400-500γραμ.
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 12-1-10  
    Παρέλειψα να πω, οτι τα λουκάνικα που πρότεινα δεν θα τα συνιστούσα για παιδικά πάρτυ γιατί είναι κάπως πικάντικα!
    #
    Σχόλιο από Billie, 18-2-10  
    Έγιναν τέλεια,έκανα διπλή δόση(κάπου 80 κομμάτια)και εξαφανίστηκαν στο πάρτυ μας!Γίνονται τραγανά και δε φουσκώνουν στο φούρνο!Τα έψησα και γω άπό την κατάψυξη κατ'ευθείαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη του πάρτυ και ήταν ωραιότατα!
    #
    Σχόλιο από etrian, 8-3-10  
    Τέλεια! Τα έβαλα άψητα στην κατάψυξη και τα έψησα 3 μέρες μετά. Τα λάτρεψαν όλοι. Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από elena82, 20-5-10  
    #
    Σχόλιο από maria24, 16-6-10  
    fatsoula,an evales to ladi pou edwsa den ekanes kati lathos.i zumh einai etsi ki alliws laderi.prosexe omws.milame gia flitzani ellinikou kafe.to mikro.kai epishs h margarinh sthn statheri tis morfi na einai 250 gr.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 13-7-10  
    Ενώ έχω κάνει πριν καιρό 2-3 φορές τη συνταγή σου είδα ότι δεν την έχω βαθμολογήσει...Είναι πολύ νόστιμα και εύκολα...Εγώ τα έψησα όλα και έβαλα ένα μέρος αυτών όπως ήταν ψημένα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη. Τα ζέσταινα 5-10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε απλά να ζεσταθούν και όχι να ψηθούν παραπάνω και ήταν τέλεια!!!Δε κολλάνε και μεταξύ τους στο σακουλάκι...Μόνο μια ερώτηση...Αν θυμάμαι καλά και όπως αναφέρεις και εσύ σε κάποιο σχόλιο σου η συνταγή έγραφε αρχικά 125 γραμμάρια βούτυρο. Τελικά είναι 125 ή 250 τα γραμμάρια του βουτύρου? Επειδή σκοπεύω να τα ξαναφτιάξω...
    #
    Σχόλιο από gaster, 12-8-10  
    ευχαριστούμε πολύ για την καταπληκτική συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας. τα λουκανοπιτακια έγιναν πολύ ευκολα και το βασικότερο είναι ιδιαίτερα νόστιμα. δοκίμασα δύο εταιρειών λουκανοπιτάκια και τελικώς κατέληξα ότι τα λουκανικάκια για παρτυ του καρφουρ είναι και οικονομικά και πολύ ευγευστα. πλην όμως για την ποσότητα ζύμης που μου βγήκε δεν εφτασαν 400 γραμ. Την υπόλοιπη ζύμη την έβαλα στην κατάψυξη. Δεν ξέρω πως θα γίνουν όταν θα την αποψύξω. θα δούμε.
    ευχαριστούμε και πάλι.
    #
    Σχόλιο από greenchoco, 16-8-10  
    #
    Σχόλιο από derbaso, 3-9-10  
    Ευχαριστούμε!!!!!!!!!!!!
    Η συνταγή σου είναι καταπληκτική!!!!
    Να φανταστείς ότι την έβλεπα εδώ και καιρό αλλά δεν αποφάσιζα να την φτιάξω, γιατί μου φαινόταν δύσκολη......
    Είναι πανεύκολη με πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
    Το κυριότερο, τραγανή και νόστιμη ζύμη!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Nataly, 31-3-09  
    Ωραία φαίνεται η συνταγή. αν αντί για σπορέλαιο βάλω ελαιόλαδο, πειράζει?
    #
    Σχόλιο από delicious, 6-6-09  
    Επειδή θα βάλω βούτυρο αγελάδος στην συνταγή, θα ήθελα να ξέρω πόσα γραμμάρια είναι το vitam ώστε να υπολογίσω.
    Επίσης μόλις χωρίσω τη ζύμη σε 9 ίσα μέρη και ανοίξω το κάθε μέρος σε φύλλο, πόσες μικρές λωρίδες κόβονται από το καθένα?
    Και κάτι τελευταίο, μόλις τα φτιάξω μπορώ να τα βάλω κατάψυξη ώστε να τα ψήσω την μέρα που θα θέλω να τα χρησιμοποιήσω? Αν ναι τα ξεπαγώνω ή κατευθείαν από την κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 7-8-09  
    Η μαγιά σκόνη ή νωπή;;
    #
    Σχόλιο από maria24, 10-8-09  
    Η μαγιά που χρησιμοποιώ εγώ είναι φρέσκια (νωπή). Η την ρίχνετε τριμμένη με τα υπόλοιπα υλικά, ή την ανακατεύετε με το σπορέλαιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως και ξερή. Αυτά,και με συνχωρείτε για το τυπογραφικό σφάλμα!
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 26-4-10  
    Τα έφτιαξα εχτές και είναι πράγματι καταπληκτικά. Έψησα τα μισά και τα άλλα μισά τα έβαλα στην καταψυξη για να δω πως γίνονται όταν καταψυχθούν. Είναι πάρα πολύ ωραία σαν γεύση αλλά έχω μόνο μια απορία. Εμένα μου πήρε 6 φλυτζάνια αλεύρι (φοβήθηκα να βάλω παραπάνω), δεν με δυσκόλεψε καθόλου στο άνοιγμα του φύλλου αλλά μου άφησε αρκετό βούτυρο-λάδι στη λεκάνη. Εκανα κάτι λάθος? Θα ήθελα να ξέρω γιατί σίγουρα θα τα ξανακάνω...αφού ο αντρούλης μου τα εξαφάνισε!!!
    #
    Σχόλιο από litsar, 12-7-10  
    Εσείς που κάνατε τη συνταγή για παιδικό πάρτυ τι λουκανικάκια πήρατε?? να τα τρώνε ευχάριστα τα πιτσιρίκια...θέλω να τα κάνω αύριο που θα πάμε στη θάλασσα...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-7-10  
    Νομίζω πως αν πάρεις τα απλά λουκάνικα Φρανκφούρτης δε θα έχεις πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από gina32, 2-11-10  
    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΒΑΛΩ ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΣΗ?
    #
    Σχόλιο από zoi88, 3-11-10  
    mi me koroidepsis ta loukanika ta bazo xoris na ta exo kanei kapoio psiismo?
    #
    Σχόλιο από babystar, 29-11-10  
    Εγώ γιατί δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς τυλίγω τα λουκανικάκια?Ουσιαστικά φτιάχνω παραλληλόγραμμα και σε κάθε ένα παραλληλόγραμμο βάζω ένα λουκανικάκι?Πόσες φορές το τυλίγω?2 φορές γύρω από το λουκάνικο?Πώς το κλείνω?Με νερό η απλά η ζύμη κολλάει μεταξύ της?Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tourtitsa, 4-12-10  
    Καλημέρα, πολύ ωραία η συνταγή σου, πανεύκολη και νόστιμη. Ήθελα να ρωτήσω εάν τα φτιάξω τα βάλω στην κατάψυξη και τα ψήσω μετά από μια εβδομάδα θα γίνουν νόστιμα?
    #
    Σχόλιο από miammy, 1-2-11  
    τι αλευρι χρησιμοποιουμε? για ολες τις χρησεις?
    #
    Σχόλιο από Ελενη Αν, 17-4-11  
    Οταν λεμε φλυτζανια εννοουμε του καφε ή του τσαγιου?
    #
    Σχόλιο από penguin, 18-5-11  
    Να ρωτήσω κάτι... Πόσα περίπου λουκανικοπιτάκια βγάζει η μια δόση; Και πόσο βιτάμ τελικά να βάλω; Σε ένα σχόλιό σου λες για μισό βιτάμ! Τι ισχύει τελικά;
    #
    Σχόλιο από maria24, 21-9-11  
    penguin,αν και αρκετα καθυστερημενα..250γρ βιταμ θα παρεις και θα το λιωσεις.επισης αναφερω οτι βγαζει δυο ταψια περιπου.δεν τα μετρησα για να σου πω την αληθεια.υπολογησε ομως 2 ταψια μεγαλα με μετριου μεγεθους λουκανικοπιτακια
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 1-12-11  
    Επειδή για να καταλήξω στην ποσότητα της μαργαρίνης (250γρ. ή 125γρ.) έπρεπε να διαβάσω και τα 52 σχόλια, θα σου ήταν εύκολο να το διορθώσεις στην αρχική συνταγή;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από Bettina1977, 23-2-12  
    Επειδή μου φαίνεται πολύ το βούτυρο και το λάδι, μπορώ να βάλω μικρότερη ποσότητα;
    #
    Σχόλιο από alekats, 9-2-14  
    1/5 κιλό λουκάνικα;δηλαδή 200 γραμμάρια;μήπως εννοείς 1/2δηλαδή 0,5 κιλό;
    #
    Σχόλιο από gogoulak, 14-2-14  
    Θελω να ρωτησω επειδη μπερδευτηκα λιγο....βαζουμε ενα αβγο μεσα στην ζυμη και αραιωνουμε αλλο ενα με νερο για να τα αλειψουμε απο πανω πριν τα ψησουμε? Η μεσα η ζυμη δεν εχει καθολου αβγο?
    #
    Σχόλιο από curls, 8-4-14  
    αν χρησιμοποιήσω τα μικρά λουκανικάκια πόσα κομμάτια βγάζει περίπου η συνταγή?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Zeta_P, 2-7-12  
    εγω τα εκανα και τυροπιτακια και βγηκαν επισης πολυ νοστιμα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτες
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    πίτες-ψωμιά
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της evitasanto
    Πίτες - Πιτάκια
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki