Πανεύκολα τυροκουλουράκια για τεμπελάκια
Ευκόλο και γρήγορο σνακ, που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε γούστο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή πετυχαίνει με κάθε τύπο αλευριού (απλό, ολικής, καλαμποκάλευρο, ντίνκελ). Προσωπικά, λόγω δυσανεξιών, χρησιμοποιώ λίγο απ΄όλα, καθώς επίσης και γάλα χωρίς λακτόζη.Αν έχετε φορμίτσες π.χ. για κουραμπιέδες, μπορείτε να δώσετε διάφορα σχήματα (αστεράκια, φεγγαράκια, καρδούλες), ή γραμματάκια!Βάλτε περισσότερα μπαχαρικά της αρεσκείας σας,ίσως και 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ, για να γίνουν πιο πικάντικα!Η συνταγή σώζει, όταν έχουμε απρόοπτες επισκέψεις και μπορεί να συνοδέψει κρασάκι ή μπύρα, ή χυμό στα παιδικά πάρτυ!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο.
-
2
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπώλ το αλεύρι με τα μπαχαρικά (η ποσότητα αναλόγως πόσο πικάντικο το θέλετε. Εγώ βάζω από ένα κουταλάκι και γίνεται λίγο καυτερό.)
-
3
Ρίχνουμε την φέτα και το αυγό χτυπημένο ήδη με το γάλα και ξαναανακατεύουμε.
-
4
Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ, για να μήν ψηθεί το αυγό!
-
5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170βαθμούς.
-
6
Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, με πάχος περίπου ενός εκατοστού, και τα βάζουμε σε λαδόκολλα (βγαίνουν περίπου 3 ταψιά).
-
7
Χρειάζονται 25, το πολύ 30, λεπτά ψήσιμο, αναλόγως πόσο τραγάνα τα θέλετε. Καλό είναι κάθε 10 λεπτά να αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φουρνο, για να ψηθούν το ίδιο καλά όλα τα κουλουράκια, και να δείχνουν ομοιόμορφα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια