Πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα
Αφράτα πεντανόστιμα τσουρέκια με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση δεν είναι μεγάλη, αλλά εμείς στο σπίτι δεν τα θέλουμε να ξεραίνονται και προτιμώ μικρότερες δόσεις ώστε να μην μπουχτίζουμε κιόλας! Είναι τέλεια και για τα παιδιά στο σχολείο, η μικρή μου δεν τρώει κανένα άλλο τσουρέκι αλλά αυτά τα τσακίζει!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε προζύμι με το χλιαρό γάλα, την μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σκεπασμένο και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
-
3
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στην προζύμη και στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και διπλώνουμε καλά να το πάρει όλο η ζύμη και να γίνει μαλακή και γυαλιστερή.
-
4
Μην σας φοβίσει αν κολλάει στην αρχή, με το βούτυρο θα γίνει τέλειο!
-
5
Αφήνουμε καλά σκεπασμένο πρώτα με μεμβράνη και μετά με πετσετούλα και καμμιά κουβέρτα για να σιγουρευτούμε οτι θα μείνει ζεστό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.
-
6
Πλέκουμε τσουρέκια και αφήνουμε ξανά 20 λεπτά να φουσκώσουν.
-
7
Αλοίφω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζω με αμύγδαλα φιλέ, ή ζάχαρη κρυσταλλική ή σουσαμάκι.
-
8
Ψήνω στους 160-180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Σχόλια (14)