zarkdio
zarkdio @zarkdio14

Αφράτα πεντανόστιμα τσουρέκια με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η δόση δεν είναι μεγάλη, αλλά εμείς στο σπίτι δεν τα θέλουμε να ξεραίνονται και προτιμώ μικρότερες δόσεις ώστε να μην μπουχτίζουμε κιόλας! Είναι τέλεια και για τα παιδιά στο σχολείο, η μικρή μου δεν τρώει κανένα άλλο τσουρέκι αλλά αυτά τα τσακίζει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
τρία μικρά-μετρια τσουρεκάκια
  1. 1 πακέτο φαρίνα, κατά προτίμηση την πορτοκαλί που έχει άρωμα πορτοκάλι (500γρ)
  2. 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
  3. 150 γρ. ζάχαρη
  4. 1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
  5. 1,5 φάκελο μαγιά ξερή
  6. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  7. 1/2 κουταλάκι μαχλέπι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε προζύμι με το χλιαρό γάλα, την μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σκεπασμένο και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

  3. 3

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στην προζύμη και στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και διπλώνουμε καλά να το πάρει όλο η ζύμη και να γίνει μαλακή και γυαλιστερή.

  4. 4

    Μην σας φοβίσει αν κολλάει στην αρχή, με το βούτυρο θα γίνει τέλειο!

  5. 5

    Αφήνουμε καλά σκεπασμένο πρώτα με μεμβράνη και μετά με πετσετούλα και καμμιά κουβέρτα για να σιγουρευτούμε οτι θα μείνει ζεστό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.

  6. 6

    Πλέκουμε τσουρέκια και αφήνουμε ξανά 20 λεπτά να φουσκώσουν.

  7. 7

    Αλοίφω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζω με αμύγδαλα φιλέ, ή ζάχαρη κρυσταλλική ή σουσαμάκι.

  8. 8

    Ψήνω στους 160-180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ @cook_9408134
Υπέροχη συνταγη, πολυ εύκολη και άρεσαν πολυ

Από

zarkdio
zarkdio @zarkdio14
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε