Πανεύκολες ζουμερές κοτοκροκέτες

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Βασίλω
Βασίλω @vasilomitor
Ιωάννινα

Αγαπημένη συνταγή για εύκολο γρήγορο και χορταστικό κοτομεζεδακι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 κομμάτια
  1. 2 φλυτζάνια τσαγιού ψαχνό κοτόπουλου που σας έχει περισσέψει (είτε από τηγανητό ή βραστό ή ψητό)
  2. 1 φλυτζάνι μπεσαμέλ
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  4. 1 αυγό (διαχωρίζετε το ασπράδι από το κροκάδι)
  5. 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. 1 φλυτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο
  7. τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα και για το μείγμα(όση χρειαστεί)
  8. αλατοπίπερο
  9. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιείτε στο τηγάνι σας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαδάτε το ψαχνό σε κομματάκια (εννοείται πως αφαιρείτε πέτσα).

  2. 2

    Το ρίχνετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί, το κροκάδι.

  3. 3

    Ετοιμάζετε μια γρήγορη μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε στο μπρίκι 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα. Ρίχνετε μια κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ και 1/2 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έντονα για να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει την κατεβάζετε από την φωτιά και την προσθέτετε στο μείγμα σας και ανακατεύετε.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε φρυγανιά όσο πάρει ώστε να σφίξει το μείγμα σας

  5. 5

    Ρίχνουμε το ασπράδι σε ένα βαθύ πιάτο και σε ένα άλλο πλατύ πιάτο έχουμε απλώσει τη φρυγανιά.

  6. 6

    Πλάθουμε τις κροκέτες μας και αφού τις πανάρουμε στην φρυγανιά, τις βουτάμε στο πιάτο με το ασπράδι και ξανά πάλι στην φρυγανιά για να κολλήσει καλά.

  7. 7

    Τηγανίζουμε σε λάδι καυτό και γυρίζουμε τις κροκέτες μας ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βασίλω
Βασίλω @vasilomitor
στις
Ιωάννινα