Πανεύκολες ζουμερές κοτοκροκέτες
Αγαπημένη συνταγή για εύκολο γρήγορο και χορταστικό κοτομεζεδακι
Υλικά
-
2 φλυτζάνια τσαγιού ψαχνό κοτόπουλου που σας έχει περισσέψει (είτε από τηγανητό ή βραστό ή ψητό)
-
1 φλυτζάνι μπεσαμέλ
-
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
-
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 φλυτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο
-
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα και για το μείγμα(όση χρειαστεί)
-
αλατοπίπερο
-
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιείτε στο τηγάνι σας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαδάτε το ψαχνό σε κομματάκια (εννοείται πως αφαιρείτε πέτσα).
-
2
Το ρίχνετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί, το κροκάδι.
-
3
Ετοιμάζετε μια γρήγορη μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε στο μπρίκι 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα. Ρίχνετε μια κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ και 1/2 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έντονα για να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει την κατεβάζετε από την φωτιά και την προσθέτετε στο μείγμα σας και ανακατεύετε.
-
4
Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε φρυγανιά όσο πάρει ώστε να σφίξει το μείγμα σας
-
5
Ρίχνουμε το ασπράδι σε ένα βαθύ πιάτο και σε ένα άλλο πλατύ πιάτο έχουμε απλώσει τη φρυγανιά.
-
6
Πλάθουμε τις κροκέτες μας και αφού τις πανάρουμε στην φρυγανιά, τις βουτάμε στο πιάτο με το ασπράδι και ξανά πάλι στην φρυγανιά για να κολλήσει καλά.
-
7
Τηγανίζουμε σε λάδι καυτό και γυρίζουμε τις κροκέτες μας ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια