Πανεύκολη σάλτσα φράουλας

Bαθμολογία: 4.5556
       
 
9 ψήφοι
agroula, 28.02.10

Περιγραφή

Γρήγορη, εύκολη, γευστική σάλτσα φράουλας που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα γλυκά σας.

Πανεύκολη σάλτσα φράουλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 gr φράουλες
  • 50 gr ζάχαρη
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 2' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες
  2. Τις πολτοποιούμε στο μουλτι
  3. Βάζουμε τις φράουλες και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να δέσει, 5 λεπτά περίπου ανακατεύουμε συνεχεία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάει τέλεια με παγωτό, πανακότα, κέικ, σε κρουασάν και ότι άλλο θέλετε.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από agroula, 5-5-10  
    Δοκιμάστε την είναι υπέροχη και συνοδεύει τέλεια τα παγωτά
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-5-10  
    Νομίζω ότι ήθελε και περισσότερη ζάχαρη, και περισσότερο βράσιμο. Θύμιζε περισσότερο πολτό φράουλας, παρά σιρόπι. Ίσως οι προσδοκίες μου να ήταν διαφορετικές. Πάντως ήταν εξιαρετικά εύκολη και καθόλου μπελαλίδικη.
    #
    Σχόλιο από agroula, 22-5-10  
    Ναυσικά μου ναι μοιάζει με πολτό φράουλας, άλλωστε ο τίτλος δεν λέει σιρόπι αλλά σάλτσα. Όσο για το θέμα της ζάχαρης είναι κυρίως θέμα γούστου. Ευχαριστώ πολύ πάντως για τα σχόλια σου και την ψήφο σου.
    #
    Σχόλιο από chilli, 7-5-11  
    Αυτή η σάλτσα είναι πάρα πολύ ωραία και εξαιρετικά εύκολη. Έχω ακριβώς την ίδια συνταγή από ένα βιβλίο του Παρλιάρου και αυτή φτιάχνω τα τελευταία 3 χρόνια.Σταθερή αξία!
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 20-5-11  
    θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Μετά το τέλος της παρασκευής,που τη διατηρούμε;σε μπουκάλι,βαζάκι ή κάτι άλλο;και πόσο καιρό μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο;Αν μου απαντήσει κάποιος ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από agroula, 21-5-11  
    Γεια σου Κελλη μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση σου αφού την φτιάχνω όποτε μου χρειάζεται και την τρώμε την ίδια μέρα. Δεν κάνω μεγάλη ποσότητα μια που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.
    #
    Σχόλιο από Tetoula, 19-4-12  
    Πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη. Δεν πολτοποίησα όλες τις φράουλες, μόνο δυο-τρεις κουταλιές, τις υπόλοιπες τις έριξα κατευθείαν στην κατσαρόλα, κομμένες σε κομμάτια, μαζί με τη ζάχαρη, κ τον πολτό φυσικά, γτ ήθελα να υπάρχουν κ κομμάτια φράουλας. Και μέσα στη ζάχαρη έβαλα κ λίγη μαύρη, για τη γεύση.
    Μπήκε πάνω στο πρώτο μου τσιζκέικ! Πολύ νόστιμη! Κόντεψα να τη φάω σκέτη!!!!
    #
    Σχόλιο από agroula, 22-4-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Tetoula μου χαίρομαι που σου άρεσε....:)
    #
    Σχόλιο από theodoralenidaki, 27-4-12  
    Δεν την έχω κάνει ακόμα και θα ήθελα να μου κάποιος πως θα μπορούσα να την διατηρήσω.Σε βαζάκια ή στην κατάψυξη, γιατί το φρούτο αυτό είναι για λίγο καιρό και μετά δεν το βρίσκεις.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από agroula, 1-5-12  
    Σε βαζάκι δεν νομίζω να μπορείς γιατί δεν είναι μαρμελάδα δεν έχει βράσει πολύ αλλά στην κατάψυξη διατηρείτε μια χαρά το εχω δοκιμάσει....
    #
    Σχόλιο από july88, 28-5-12  
    Πιστεύω θέλει περισσότερη ζάχαρη και λίγο περισσότερο χρόνο δεσίματος.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 29-5-12  
    Διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια, φρόντισα κι έβαλα 200 γραμμάρια ζάχαρη και έβρασα τον πολτό για 15 λεπτά. Δεν έπηξε πολύ, έμεινε αραιή, σαν φυσιολογική σάλτσα! Θα τιμηθεί δεόντως πάνω στα σπιτικά παγωτά μου!!!
    #
    Σχόλιο από mer, 7-6-12  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη!! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από pikatsou, 9-12-12  
    #
    Σχόλιο από zaclinoula, 19-5-13  
    teleia ebala omos kai egw 200gr zaxari kai to afisa 15 lepta
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 17-7-13  
    Πολύ γευστικό και πολύ εύκολο. Την έβαλα πάνω στην πανακότα και από πάνω τριμένο μπισκότο και ταίριαζε φοβερά!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από agroula, 5-5-10  
    Δοκιμάστε την είναι υπέροχη και συνοδεύει τέλεια τα παγωτά
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-5-10  
    Νομίζω ότι ήθελε και περισσότερη ζάχαρη, και περισσότερο βράσιμο. Θύμιζε περισσότερο πολτό φράουλας, παρά σιρόπι. Ίσως οι προσδοκίες μου να ήταν διαφορετικές. Πάντως ήταν εξιαρετικά εύκολη και καθόλου μπελαλίδικη.
    #
    Σχόλιο από agroula, 22-5-10  
    Ναυσικά μου ναι μοιάζει με πολτό φράουλας, άλλωστε ο τίτλος δεν λέει σιρόπι αλλά σάλτσα. Όσο για το θέμα της ζάχαρης είναι κυρίως θέμα γούστου. Ευχαριστώ πολύ πάντως για τα σχόλια σου και την ψήφο σου.
    #
    Σχόλιο από chilli, 7-5-11  
    Αυτή η σάλτσα είναι πάρα πολύ ωραία και εξαιρετικά εύκολη. Έχω ακριβώς την ίδια συνταγή από ένα βιβλίο του Παρλιάρου και αυτή φτιάχνω τα τελευταία 3 χρόνια.Σταθερή αξία!
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 20-5-11  
    θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Μετά το τέλος της παρασκευής,που τη διατηρούμε;σε μπουκάλι,βαζάκι ή κάτι άλλο;και πόσο καιρό μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο;Αν μου απαντήσει κάποιος ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από agroula, 21-5-11  
    Γεια σου Κελλη μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση σου αφού την φτιάχνω όποτε μου χρειάζεται και την τρώμε την ίδια μέρα. Δεν κάνω μεγάλη ποσότητα μια που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.
    #
    Σχόλιο από agroula, 22-4-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ Tetoula μου χαίρομαι που σου άρεσε....:)
    #
    Σχόλιο από theodoralenidaki, 27-4-12  
    Δεν την έχω κάνει ακόμα και θα ήθελα να μου κάποιος πως θα μπορούσα να την διατηρήσω.Σε βαζάκια ή στην κατάψυξη, γιατί το φρούτο αυτό είναι για λίγο καιρό και μετά δεν το βρίσκεις.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από july88, 28-5-12  
    Πιστεύω θέλει περισσότερη ζάχαρη και λίγο περισσότερο χρόνο δεσίματος.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 29-5-12  
    Διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια, φρόντισα κι έβαλα 200 γραμμάρια ζάχαρη και έβρασα τον πολτό για 15 λεπτά. Δεν έπηξε πολύ, έμεινε αραιή, σαν φυσιολογική σάλτσα! Θα τιμηθεί δεόντως πάνω στα σπιτικά παγωτά μου!!!
    #
    Σχόλιο από mer, 7-6-12  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη!! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από pikatsou, 9-12-12  
    #
    Σχόλιο από zaclinoula, 19-5-13  
    teleia ebala omos kai egw 200gr zaxari kai to afisa 15 lepta
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 17-7-13  
    Πολύ γευστικό και πολύ εύκολο. Την έβαλα πάνω στην πανακότα και από πάνω τριμένο μπισκότο και ταίριαζε φοβερά!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από agroula, 1-5-12  
    Σε βαζάκι δεν νομίζω να μπορείς γιατί δεν είναι μαρμελάδα δεν έχει βράσει πολύ αλλά στην κατάψυξη διατηρείτε μια χαρά το εχω δοκιμάσει....

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Tetoula, 19-4-12  
    Πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη. Δεν πολτοποίησα όλες τις φράουλες, μόνο δυο-τρεις κουταλιές, τις υπόλοιπες τις έριξα κατευθείαν στην κατσαρόλα, κομμένες σε κομμάτια, μαζί με τη ζάχαρη, κ τον πολτό φυσικά, γτ ήθελα να υπάρχουν κ κομμάτια φράουλας. Και μέσα στη ζάχαρη έβαλα κ λίγη μαύρη, για τη γεύση.
    Μπήκε πάνω στο πρώτο μου τσιζκέικ! Πολύ νόστιμη! Κόντεψα να τη φάω σκέτη!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της j-lovecooking
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Tetoula
    ΓΛΑΣΑ-ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 220 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal