Πανεύκολη τυρόπιτα με κίτρινα τυριά
Μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιττα με πολλές παραλλαγές που πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε είδους τραπέζωμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά με όποιο σας αρέσει, αρκεί να λιώνει. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποιο αλλαντικό σε μικρά κυβάκια. Οι πιπεριές ή οι ελιές θα ήταν επίσης μια ιδέα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα για να είμαι ειλικρινής! Θα μπορούσαμε να τα βάλουμε κι όλα μαζί , και μανιτάρια σωταρισμένα για να φτιάξουμε μια μορφή σκεπαστής πίτσας. θα μπορούσαμε επίσης να την κάνουμε με σπιτικό φύλλο για πίττες η φύλλο κρούστας αλλά θα χάναμε σε ταχύτητα κι ευκολία. Εγώ πάντως έχοντας κάνει και τις 3 εκδοχές προτιμώ την σφολιάτα σε γεύση και υφή. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
-
2
Ανακατεύουμε τα τυριά με το πιπέρι και τα μπαχαρικά (αν τα βάλουμε) και τα στρώνουμε πάνω από το φύλλο. Θα φαίνονται σχετικά λίγα, μην σας αγχώσει!
-
3
Στρώνουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε σε κομμάτια.
-
4
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας.
-
5
Kαλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο το καλύτερο. Ιδανικά το αφήνετε όλη τη νύχτα να πιεί όλα τα υγρά.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην δεύτερη από κάτω σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει. Μπορείτε φυσικά να την ψήσετε και στον αέρα σε ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία και στην μεσαία σχάρα.
-
7
Αν δούμε ότι σε κάποιο σημείο φουσκώνει σαν μπαλόνι, την ξεφουσκώνουμε με ένα πιρούνι η ένα μαχαιράκι.
Σχόλια (5)