The17Tsakali
The17Tsakali @cook_8473867
,Ελλάδα

Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο cheesecake σοκολάτας για τους λάτρεις της πιο ωραίας αμαρτίας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποιώ το μεσαίο βαζάκι της nutella γιατί μου αρέσουν τα πολύ γλυκά γλυκά! Όμως αν θέλετε μπορείτε να μειώσετε τη μερέντα και να προσθέσετε κακάο για ένα πιο άγλυκο αποτέλεσμα... Η συνταγή έχει προσαρμοστεί λίγο από εμένα και προέρχεται από το "Bread and Butter" .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 περίπου μεγάλα κομμάτια
  1. 350 γρ. μπισκότα digestive
  2. 200 γρ. βούτυρο ζωικό λιωμένο
  3. 100 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο λιωμένη
  4. 1 μερέντα, nutella ή άλλη παρόμοια κρέμα
  5. σκόνη κακάο και τρούφα (προαιρετικά)
  6. κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα ρίχνουμε σε φόρμα για τάρτες, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, στρώνοντας ομοιόμορφα το μείγμα μας ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.

  2. 2

    Το βάζουμε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

  3. 3

    Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη μερέντα, τη λιωμένη σοκολάτα και δοκιμάζουμε. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε το γλυκό μας λίγο αλκοολικό 1-2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ. Αν θέλουμε λιγότερο γλυκό το μείγμα προσθέτουμε σκόνη κακάο.

  4. 4

    Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας πάνω στη βάση του cheesecake και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει(περίπου 1-2 ώρες)

  5. 5

    Αν θέλουμε προσθέτουμε τρούφα από πάνω.

Αντιδράσεις

Από

The17Tsakali
The17Tsakali @cook_8473867
στις
,Ελλάδα