κικκη
κικκη @cook_8472360
,ελλαδα

Ένα εύκολο κέικ πορτοκαλιού με έντονο άρωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το κέικ το έχω φτιάξει άπειρες φορές και πάντα έχω επιτυχία.Το ξύσμα το τρίβω στο χοντρό μέρος του τρίφτη, εκεί που είναι για το κρεμμύδι.Εάν θέλετε μπορείτε να αποφύγετε τις σταφίδες μήπως και κάτσουν στον πάτο του κέικ...Προσέξτε τον τρόπο ψησίματος, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο στο φούσκωμα του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  2. 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις}
  3. 1 κουταλ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
  4. 1 φλυντζάνι τσαγιού λάδι{ελαφρύ}
  5. 1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
  6. χυμό από 2 πορτοκάλια
  7. ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μους.

  2. 2

    Προσθέτετε το λάδι λίγο λίγο, το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτετε και τις σταφίδες.

  3. 3

    Αλείφετε τη φόρμα του κέικ με λάδι, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μείγμα, ως τη μέση της φόρμας.

  4. 4

    Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω κάτω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

lamprini70
lamprini70 @cook_8497214
τελειο κεικ!!αφρατο και πολυ γευστικο,τα παιδια μου ξετρελαθηκαν.. 5 πιρουνακια απο εμενα.

Από

κικκη
κικκη @cook_8472360
στις
,ελλαδα