Πανεύκολο κέϊκ πορτοκαλιού με σταφίδα
Ένα εύκολο κέικ πορτοκαλιού με έντονο άρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το κέικ το έχω φτιάξει άπειρες φορές και πάντα έχω επιτυχία.Το ξύσμα το τρίβω στο χοντρό μέρος του τρίφτη, εκεί που είναι για το κρεμμύδι.Εάν θέλετε μπορείτε να αποφύγετε τις σταφίδες μήπως και κάτσουν στον πάτο του κέικ...Προσέξτε τον τρόπο ψησίματος, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο στο φούσκωμα του.
Υλικά
-
6 αυγά
-
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις}
-
1 κουταλ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
-
1 φλυντζάνι τσαγιού λάδι{ελαφρύ}
-
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
-
χυμό από 2 πορτοκάλια
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μους.
-
2
Προσθέτετε το λάδι λίγο λίγο, το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτετε και τις σταφίδες.
-
3
Αλείφετε τη φόρμα του κέικ με λάδι, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μείγμα, ως τη μέση της φόρμας.
-
4
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω κάτω.
Σχόλια (2)