Πανεύκολο κοτοπουλάκι κατσαρόλας
Με ελάχιστα υλικά, εύκολα και γρήγορα έχουμε ένα υπέροχο σπιτικό φαγητό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε πλατιά κατσαρόλα ώστε να απλωθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και στεγνώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα σωτάρετε.
-
2
Προσθέτετε από πάνω τις πατάτες τις οποίες έχετε καθαρίσει κι έχετε πλύνει από πριν κομμένες στη μέση αν είναι μέτριες, ή ολόκληρες αν είναι μικρότερες.
-
3
Συμπληρώνετε λίγο αλάτι ακόμη και ρίχνετε το λεμόνι και 1-1 1/5 ποτήρια νερό (σχεδόν να καλυφθεί το φαγητό).
-
4
Το αφήνετε να βράσει με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου, μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά σαν σάλτούλα.
-
5
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε και τη ρίγανη.
Σχόλια (2)