Πανεύκολο ρολό με γέμιση μαρμελάδα

Bαθμολογία: 4.8108
       
 
37 ψήφοι
giotak1, 02.12.09

Περιγραφή

Ενα εύκολο και νόστιμο γλυκάκι !!!!!!

Πανεύκολο ρολό με γέμιση μαρμελάδα
photo: ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 g αλεύρι
  • 100 g άχνη ζάχαρη
  • 100 ml λάδι
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 4 αυγά ( μέγεθος L )
  • 4 κ.σ μαρμελάδα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κορμοί - Ρολά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τη ζύμη,χτυπάμε όλα τα συστατικά (εκτός από την μαρμελάδα) σε ένα μπολ με ένα κουτάλι ή σύρμα,δεν χρειάζεται μπλέντερ!).
  2. Βάλτε τη ζύμη απλωμένη σαν φύλλο πίτας σε μία λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, επάνω και κάτω αντιστάσεις για περίπου 10-12 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια αμέσως το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και απλώνουμε την μαρμελάδα.
  5. Το τυλίγουμε σε σχήμα ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε στην γέμιση μερέντα κι ότι άλλο μας ευχαριστεί.

Σχετικές συνταγές

    54 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από giotak1, 2-12-09  
    #
    Σχόλιο από giotak1, 7-12-09  
    Ξέχασα να προσθέσω πως η ζύμη πρέπει να ειναι ζεστή για να τυλιχτεί,αλλιώς θα μας σπάσει!!!
    #
    Σχόλιο από Eva_in_London, 11-12-09  
    Πολύ εύκολη καί γρήγορη συνταγή. Τό δε αποτέλεσμα πολύ καλό! Ευχαριστώ για τή συνταγή. Είναι από τίς αγαπημένες μου πλέον, αφού γίνεται τόσο γρήγορα καί είναι καί ευπαρουσίαστη!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 13-12-09  
    Νασαι καλα!Πιστεύω ειναι τα υλικά που ταχουμε οι περισσοτεροι σπίτι και για ώρα αναγης ειναι οτι πρέπει!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 6-2-10  
    Και εγώ έτσι το φτιάχνω, γίνεται νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 6-2-10  
    πολύ εύκολο και νόστιμο
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 6-2-10  
    Πολύ ωραίο είναι Γιώτα, κάπως έτσι το φτιάχνω και εγώ.Θα το δοκιμάσω και με λάδι.Εγώ το τυλίγω σε βρεγμένη και καλά στιμένη πετσέτα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 10-2-10  
    δεν το συζητώ...τα υλικά λίγα και πανεύκολο στην ετοιμασία....θέλει και λίγη ώρα ψήσιμο...όχι πές τε μου τι θα μπορούσατε να ζητήσετε ακόμα;;;;;χεχεχε
    την πρώτη το έκανα χονδρό και δεν μου ψήθηκε καλά και δεν μπορούσα και να το τυλίξω τα άτιμο...αλλά την δεύτερη τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα...και επειδή τρελλαίνομαι για γλυκά και αυτό μου αρέσει υπερβολικά...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 10-2-10  
    ξέχασα τα πιρουνάκια!!!άριστα !!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 10-2-10  
    με συγκηνείς ευχαριστωωωωωωωωωωω
    #
    Σχόλιο από agapo, 18-2-10  
    ειμαι νεα στο "αθλημα"γι'αυτο για πειτε μου,βαζω την ψημενη ζυμη επανω σε πετσετα με αχνη?καταλαβα καλα?
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 24-2-10  
    να πω την αμαρτία μου εγώ βολεύτηκα την υγρή πετσέτα....αλλά θέλει να κρατάς και στο κέντρο την ώρα που γυρνάς....πάντως είναι πανεύκολη συνταγή και πολύ γευστική....την τελευταία φορά την έφτιαξε η κόρη μου...μεγάλη αλλά τώρα άρχισε να ασχολείται.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 28-5-10  
    σε τι μέγεθος ταψιού το κάνουμε?
    #
    Σχόλιο από giotak1, 28-5-10  
    Sol81 με αυτη την ποσοτητα που θα ανοιξεις την ζυμη θα δεις με το ματι το μεγεθος εγω κ σε μεγαλο την απλωνω κ σε μικρο ταψι δεν παιζει ρολο.
    #
    Σχόλιο από predatoritsa, 17-1-11  
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ 4
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 28-9-11  
    τελειο.νοστημοτατη ζυμη και πανευκολο.προχθες ειχα κανει τουρτα και με περισεψε σαντιγυ και σημερα εκανα το ρολο απλωσα σαντιγυ και απο πανο μαρελαδα βατομουρο.το τυληξα πολυ ευκολα.μπραβο
    #
    Σχόλιο από giotak1, 28-9-11  
    και για τις υπογλυκαιμιες καλο ειναι ,ειναι γρηγορο και ευκολο....χαχαχα!!!!Σε ευχαριστω για τα καλα σ λογια!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 19-10-11  
    Ωραίο βγήκε, αν και μου φάνηκε πως μυριζε λιγο το αυγό! Θα το ξανα κάνω!
    Ευχαριστω!! =)
    #
    Σχόλιο από denise, 4-1-12  
    Καλή Χρονιά giotak1!Φαίνεται ωραία η συνταγή σου,αλλά μια απορία έχω.ΖΤι λάδι χρησιμοποιείς;Ελαιόλαδο κάνει;Είμαι από την Καλαμάτα και έχουμε δικό μας λάδι κ χρησιμοποιώ μόνο αυτό.Θα υπάρχει πρόβλημα στη γεύση;
    #
    Σχόλιο από giotak1, 5-1-12  
    Το εχω φτιαξει με ελαιολαδο και βγηκε μια χαρα,καλη χρονια να εχεις !
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    47 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από giotak1, 2-12-09  
    #
    Σχόλιο από giotak1, 7-12-09  
    Ξέχασα να προσθέσω πως η ζύμη πρέπει να ειναι ζεστή για να τυλιχτεί,αλλιώς θα μας σπάσει!!!
    #
    Σχόλιο από Eva_in_London, 11-12-09  
    Πολύ εύκολη καί γρήγορη συνταγή. Τό δε αποτέλεσμα πολύ καλό! Ευχαριστώ για τή συνταγή. Είναι από τίς αγαπημένες μου πλέον, αφού γίνεται τόσο γρήγορα καί είναι καί ευπαρουσίαστη!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 13-12-09  
    Νασαι καλα!Πιστεύω ειναι τα υλικά που ταχουμε οι περισσοτεροι σπίτι και για ώρα αναγης ειναι οτι πρέπει!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 6-2-10  
    Και εγώ έτσι το φτιάχνω, γίνεται νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 6-2-10  
    πολύ εύκολο και νόστιμο
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 6-2-10  
    Πολύ ωραίο είναι Γιώτα, κάπως έτσι το φτιάχνω και εγώ.Θα το δοκιμάσω και με λάδι.Εγώ το τυλίγω σε βρεγμένη και καλά στιμένη πετσέτα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 10-2-10  
    δεν το συζητώ...τα υλικά λίγα και πανεύκολο στην ετοιμασία....θέλει και λίγη ώρα ψήσιμο...όχι πές τε μου τι θα μπορούσατε να ζητήσετε ακόμα;;;;;χεχεχε
    την πρώτη το έκανα χονδρό και δεν μου ψήθηκε καλά και δεν μπορούσα και να το τυλίξω τα άτιμο...αλλά την δεύτερη τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα...και επειδή τρελλαίνομαι για γλυκά και αυτό μου αρέσει υπερβολικά...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 10-2-10  
    ξέχασα τα πιρουνάκια!!!άριστα !!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 10-2-10  
    με συγκηνείς ευχαριστωωωωωωωωωωω
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 24-2-10  
    να πω την αμαρτία μου εγώ βολεύτηκα την υγρή πετσέτα....αλλά θέλει να κρατάς και στο κέντρο την ώρα που γυρνάς....πάντως είναι πανεύκολη συνταγή και πολύ γευστική....την τελευταία φορά την έφτιαξε η κόρη μου...μεγάλη αλλά τώρα άρχισε να ασχολείται.
    #
    Σχόλιο από giotak1, 28-5-10  
    Sol81 με αυτη την ποσοτητα που θα ανοιξεις την ζυμη θα δεις με το ματι το μεγεθος εγω κ σε μεγαλο την απλωνω κ σε μικρο ταψι δεν παιζει ρολο.
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 28-9-11  
    τελειο.νοστημοτατη ζυμη και πανευκολο.προχθες ειχα κανει τουρτα και με περισεψε σαντιγυ και σημερα εκανα το ρολο απλωσα σαντιγυ και απο πανο μαρελαδα βατομουρο.το τυληξα πολυ ευκολα.μπραβο
    #
    Σχόλιο από giotak1, 28-9-11  
    και για τις υπογλυκαιμιες καλο ειναι ,ειναι γρηγορο και ευκολο....χαχαχα!!!!Σε ευχαριστω για τα καλα σ λογια!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 19-10-11  
    Ωραίο βγήκε, αν και μου φάνηκε πως μυριζε λιγο το αυγό! Θα το ξανα κάνω!
    Ευχαριστω!! =)
    #
    Σχόλιο από giotak1, 5-1-12  
    Το εχω φτιαξει με ελαιολαδο και βγηκε μια χαρα,καλη χρονια να εχεις !
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-1-12  
    Πολυ ομορφο γλυκακι ευκολο γρηγορο,και πεντανοστιμο!!!Μονο που εγω εβαλα γκανας απο πανω για πιο επίσημο!!Και σκετο ομως μου αρεσε παρα πολυ!!!Ευχαριστω πολυ για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 3-2-12  
    ευκολο ,γρηγορο , νοστιμο ρολακι-γλυκακι.. το φτιαχνω με κρεμα ζαχαροπλαστικης και με γκανας για γαρνιρισμα με τρυμμενο καρυδι η φουντουκι αναλογα!!!! το λεμε το ρολο της λυγουρας και το φτιαχνω στο πι και φι.....
    #
    Σχόλιο από giotak1, 6-2-12  
    ευχαριστω πολυ ,θα ηθελα να κανω τις παραλλαγες σας ειναι ενδιαφερουσες.
    #
    Σχόλιο από Christinapatra, 6-2-12  
    Όσες φορές το έχω φτιάξει γίνεται τέλειο. Με μερέντα βέβαια, εξαιρετικό! Είναι αφράτο, δεν τρίβει, το μόνο που θέλει είναι να ακολουθήσεις τον ακριβή χρόνο ψησίματος της συνταγής. Πολλά μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από agapo, 18-2-10  
    ειμαι νεα στο "αθλημα"γι'αυτο για πειτε μου,βαζω την ψημενη ζυμη επανω σε πετσετα με αχνη?καταλαβα καλα?
    #
    Σχόλιο από Sol81, 28-5-10  
    σε τι μέγεθος ταψιού το κάνουμε?
    #
    Σχόλιο από denise, 4-1-12  
    Καλή Χρονιά giotak1!Φαίνεται ωραία η συνταγή σου,αλλά μια απορία έχω.ΖΤι λάδι χρησιμοποιείς;Ελαιόλαδο κάνει;Είμαι από την Καλαμάτα και έχουμε δικό μας λάδι κ χρησιμοποιώ μόνο αυτό.Θα υπάρχει πρόβλημα στη γεύση;

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από predatoritsa, 17-1-11  
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ 4
    #
    Σχόλιο από αμυγδαλιά, 3-2-12  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή!!!!!!Όμως έβαλα και ξύσμα πορτοκαλιού για να μη μυρίζει το αυγό.
    #
    Σχόλιο από petros75, 26-5-12  
    5 απο μενα...τελεια και στην οψη...μια παραλαγγη ειναι να αλειψεις με κανελα(οχι παρα πολυ ομως)το φυλλο και να τυλιξεις μεσα καρυδια
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 18-2-14  
    Εύκολο κ νόστιμο!προσθεσα ξύσμα πορτοκαλί!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 95 αγαπημένων συνταγών, του/της Amalia79
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της maria_ilias
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της eleni-g