Πανεύκολο τυρόψωμο απο τη Χαλκιδική

Bαθμολογία: 4.9167
       
 
12 ψήφοι
sirilo, 04.05.08

Περιγραφή

Ειναι πολυ νοστιμο και γινεται πολυ γρηγορα. Για το πρωί ειναι ενα κι ενα και οχι μονο. Το εκανε μια γειτονισσα στο Πολυχρονο Χαλκιδικης.
Πανεύκολο τυρόψωμο απο τη Χαλκιδική
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο ζυμαρι απο το φουρνο
  • 250γρμ. μαργαρινη
  • 1/2 κιλο τυρι φετα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί , Ψωμί
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι να ενωθουν καλα μεταξυ τους. Απλωνουμε το ζυμαρι σε βουτυρωμένο ταψι σαν πίτα.
  2. Το ψηνουμε σε 180 βαθμους μεχρι να ροδιζει καλα.
  3. Τρωγεται ζεστο, μολις βγει απο το φουρνο του δινουμε να καταλαβει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το εφτιαχνε μια γειτονισσα στο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗς και τρωγανε ολα τα πιτσιρικια της αυλης. Εαν θελουμε κανουμε δικο μας ζυμαρι με μαγια. Αλλα για ποιο γρηγορα οταν παμε το πρωί να παρουμε το ψωμι μας, ζηταμε απο τον φουρναρη και ενα κιλο ζυμαρι.

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 5-5-08  
    Αν σου πω τι μου θυμησες τωρα?Η μητερα μου στις διακοπες μας εφτιαχνε παντα και το τρωγαμε η για πρωινο η μετα το απογευματινο μπανιο. Τελειοοοο
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-9-09  
    πολυ καλο ,μας το εκανε η γιαγια οταν ημασταν μικρα μονο που εκεινη δεν εβαζε βουτυρο,απλα εριχνε λιγο λαδακι στα χερακια της και το επλαθε στρογγυλο.
    ελπιζω να σου αρεσει η φωτο,
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-10-09  
    golfo μου,τελεια η φωτο σου,συγνωμη που αργησα να σου απαντησω αλλα ελειπα τοσο καιρο.
    Μολις επεστρεψα.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 6-10-09  
    Τέλειο!!Τέλειο!!Τέλειο!!!
    Χίλια πιρουνάκια απο μένα !!!!!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-10-09  
    Δηλ θα παμε στον φουρνο κ θα ζητησουμε 1κιλο ζυμαρι; λογικα πρεπει να παμε κ πρωι πρωι ε;
    Συγνωμη που ρωταω αλλα δεν ειχα ακουσει κατι τετοιο αλλη φορα.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 6-10-09  
    glikoula αν φτιάχνεις μόνη σου ψωμί κρατάς απο το ζυμάρι σου.
    Εγω έφτιαξα τα ψωμάκια μου και κράτησα και ένα κομμάτι και έφτιαξα το τυρόψωμο.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 9-10-09  
    Aleksandra μου κι εγω χιλια ευχαριστω για τα πιρουνακια σου και χαρηκα που σου αρεσε.
    #
    Σχόλιο από lenale, 11-10-09  
    Τέλειο!!! Μπράβο σου sirilo!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 14-10-09  
    lenale μου σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια και χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη μου.
    #
    Σχόλιο από coco, 17-12-09  
    5 τα πηρουνάκια για την ευκολία και ταχύτητα της πεντανόστιμης συνταγής σου! αλλά να πω την αλήθεια μου... δεν μπόρεσα να πλάσω πολύ εύκολα το ζυμάρι με τα άλλα υλικά & σατο ταψί απλώθηκε λίγο δύσκολα για να το κάνω ομοιόμορφο! ωστόσο σαν σνακ τέλειο!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 17-12-09  
    coco μηπως το βουτυρο σου δεν ειχε μαλακωσει αρκετα,γιαυτο δεν μπορουσες να το ζυμωσεις ευκολα?
    Επισης μηπως το ζυμωνες πολυ ωρα και κορδαρε το ζυμαρι σου και δεν απλωνοτανε ευκολα?
    Την εμομενη φορα ευχομαι να μην ταλαιπωρηθεις.
    Θα βγαλεις το βουτυρο απο νωρις απο το ψυγειο για να μαλακωσει αρκετα.
    Παντως χαρηκα που σου αρεσε σε γευση.
    #
    Σχόλιο από giotak1, 17-6-10  
    πολυ ωραιο εγινε,χιλια μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 18-6-10  
    Τυρόψωμο τέτοιο κάνει η μανούλα μου και μπορώ να φάω όλο το ταψί μόνη μου όταν βγει από το φούρνο!!! Φτιάχνει δικό της ζυμάρι για ψωμί και χρησιμοποιεί νομίζω φυτίνη αντί βούτυρο γιατί κάνει φοβερή κρούστα έτσι!!! Είναι κόλαση!!! Προχθες της είπα στο τηλέφωνο πως όταν πάμε Ελλάδα το καλοκαίρι θέλω να είναι το πρώτο πράγμα που θα μου φτιάξει!! Μπράβο που ανέβασες τη συνταγή! Εγώ βέβαια μάλλον θα πάρω έτοιμο ζυμάρι. Μπορεί, αν ξέρεις, να μειωθεί λίγο η ποσότητα του βουτύρου? Αλλά τι στην ευχή...Άστο...Μια στο τόσο το τρώμε ας το ευχαριστηθούμε με τα όλα του!!!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 25-6-10  
    natasoulini μου καλη ιδεα μου φαινεται η φυτινη.
    Θα δινει και υπεροχο αρωμα,πιστευω.
    Θα το δοκιμασω.
    Οσο για το λιγοτερο βουτυρο που λες,εαν μπει,ισως τοτε να μην μπορεις να φας ολο το ταψι.
    Γιατι σου αρεσει πολυ ετσι ακριβως οπως ειναι.
    Αλλα πιστευω πως εαν αφαιρεσεις 15-20 γραμμαρια βουτυρακι,δεν θα εχει μεγαλη διαφορα.
    Μια δοκιμη θα σε πεισει,και πες μας και μας να το δοκιμασουμε,εαν γινει καλο,φυσικα.

    giotak1 σε ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από antopou, 26-8-11  
    Λοιπον,επρεπε να εχω ψηφισει εδω κι 6 μηνες, αλλα anyway! Το τυροψωμο αυτο ειναι απεριγραπτα νοστιμο. Πιστευω οτι θα διαφερει αναλογα με το ζυμαρι που φτιαχνει ο καθε φουρνος βεβαια. Το ζυμαρι που μου δινει ο φουρναρης, το ονομαζει ζυμαρι πιτσας αν και φτιαχνει και ψωμι με αυτο.Βαζω περιπου 1/4 απο το κεσεδακι της μικρης μαργαρινης και γινεται τελειο.Τωρα που το θυμηθηκα παω να παραγγειλω ζυμαρι! Δε θα μας χαλασει να εχουμε αυριο τυροψωμακια στην παραλια!Μπραβο για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 28-9-11  
    antopou μου χαιρομαι πολυ που σου αρεσε η συνταγη μου,και μια και μου το θυμισες,τωρα καιρο εχω να το κανω,ευκαιρια λοιπον να το κανω αυτες τις μερες.
    Συγνωμη για την αργοπορημενη μου απαντηση αλλα μολις σημερα επεστρεψα μετα απο τρεις μηνες.
    Σέυχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από mathCHEF, 8-12-11  
    Νόστιμο!!! Δεν μου πλαθόταν όμως πολύ καλά...κατι πρέπει ν έκανα λάθος
    #
    Σχόλιο από sirilo, 9-12-11  
    mathCHEF μου πραγματι πολυ νοστιμο μολις βγει απο τον φουρνο,σκετη απολαυση ειναι.
    Σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια που μου χαρισες!
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 8-2-12  
    Βέβαια, αν και κάθε καλοκαίρι στην Χαλκιδική, δεν το έχω γευτεί αυτό το ψωμάκι:( το οποίο είναι πολύ πολύ ωραίο :) Έκανα δικό μου ζυμάρι και έβαλα και δενδρολίβανο. Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από sirilo, 9-2-12  
    λεμοναδα μου χαρηκα που σου αρεσε και σ΄ευχαριστω για τα πιρουνακια που μου χαρισες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από roulaan, 5-5-08  
    Αν σου πω τι μου θυμησες τωρα?Η μητερα μου στις διακοπες μας εφτιαχνε παντα και το τρωγαμε η για πρωινο η μετα το απογευματινο μπανιο. Τελειοοοο
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-10-09  
    golfo μου,τελεια η φωτο σου,συγνωμη που αργησα να σου απαντησω αλλα ελειπα τοσο καιρο.
    Μολις επεστρεψα.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 6-10-09  
    Τέλειο!!Τέλειο!!Τέλειο!!!
    Χίλια πιρουνάκια απο μένα !!!!!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 9-10-09  
    Aleksandra μου κι εγω χιλια ευχαριστω για τα πιρουνακια σου και χαρηκα που σου αρεσε.
    #
    Σχόλιο από lenale, 11-10-09  
    Τέλειο!!! Μπράβο σου sirilo!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 14-10-09  
    lenale μου σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια και χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη μου.
    #
    Σχόλιο από coco, 17-12-09  
    5 τα πηρουνάκια για την ευκολία και ταχύτητα της πεντανόστιμης συνταγής σου! αλλά να πω την αλήθεια μου... δεν μπόρεσα να πλάσω πολύ εύκολα το ζυμάρι με τα άλλα υλικά & σατο ταψί απλώθηκε λίγο δύσκολα για να το κάνω ομοιόμορφο! ωστόσο σαν σνακ τέλειο!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 17-12-09  
    coco μηπως το βουτυρο σου δεν ειχε μαλακωσει αρκετα,γιαυτο δεν μπορουσες να το ζυμωσεις ευκολα?
    Επισης μηπως το ζυμωνες πολυ ωρα και κορδαρε το ζυμαρι σου και δεν απλωνοτανε ευκολα?
    Την εμομενη φορα ευχομαι να μην ταλαιπωρηθεις.
    Θα βγαλεις το βουτυρο απο νωρις απο το ψυγειο για να μαλακωσει αρκετα.
    Παντως χαρηκα που σου αρεσε σε γευση.
    #
    Σχόλιο από giotak1, 17-6-10  
    πολυ ωραιο εγινε,χιλια μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 18-6-10  
    Τυρόψωμο τέτοιο κάνει η μανούλα μου και μπορώ να φάω όλο το ταψί μόνη μου όταν βγει από το φούρνο!!! Φτιάχνει δικό της ζυμάρι για ψωμί και χρησιμοποιεί νομίζω φυτίνη αντί βούτυρο γιατί κάνει φοβερή κρούστα έτσι!!! Είναι κόλαση!!! Προχθες της είπα στο τηλέφωνο πως όταν πάμε Ελλάδα το καλοκαίρι θέλω να είναι το πρώτο πράγμα που θα μου φτιάξει!! Μπράβο που ανέβασες τη συνταγή! Εγώ βέβαια μάλλον θα πάρω έτοιμο ζυμάρι. Μπορεί, αν ξέρεις, να μειωθεί λίγο η ποσότητα του βουτύρου? Αλλά τι στην ευχή...Άστο...Μια στο τόσο το τρώμε ας το ευχαριστηθούμε με τα όλα του!!!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 25-6-10  
    natasoulini μου καλη ιδεα μου φαινεται η φυτινη.
    Θα δινει και υπεροχο αρωμα,πιστευω.
    Θα το δοκιμασω.
    Οσο για το λιγοτερο βουτυρο που λες,εαν μπει,ισως τοτε να μην μπορεις να φας ολο το ταψι.
    Γιατι σου αρεσει πολυ ετσι ακριβως οπως ειναι.
    Αλλα πιστευω πως εαν αφαιρεσεις 15-20 γραμμαρια βουτυρακι,δεν θα εχει μεγαλη διαφορα.
    Μια δοκιμη θα σε πεισει,και πες μας και μας να το δοκιμασουμε,εαν γινει καλο,φυσικα.

    giotak1 σε ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από antopou, 26-8-11  
    Λοιπον,επρεπε να εχω ψηφισει εδω κι 6 μηνες, αλλα anyway! Το τυροψωμο αυτο ειναι απεριγραπτα νοστιμο. Πιστευω οτι θα διαφερει αναλογα με το ζυμαρι που φτιαχνει ο καθε φουρνος βεβαια. Το ζυμαρι που μου δινει ο φουρναρης, το ονομαζει ζυμαρι πιτσας αν και φτιαχνει και ψωμι με αυτο.Βαζω περιπου 1/4 απο το κεσεδακι της μικρης μαργαρινης και γινεται τελειο.Τωρα που το θυμηθηκα παω να παραγγειλω ζυμαρι! Δε θα μας χαλασει να εχουμε αυριο τυροψωμακια στην παραλια!Μπραβο για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από mathCHEF, 8-12-11  
    Νόστιμο!!! Δεν μου πλαθόταν όμως πολύ καλά...κατι πρέπει ν έκανα λάθος
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 8-2-12  
    Βέβαια, αν και κάθε καλοκαίρι στην Χαλκιδική, δεν το έχω γευτεί αυτό το ψωμάκι:( το οποίο είναι πολύ πολύ ωραίο :) Έκανα δικό μου ζυμάρι και έβαλα και δενδρολίβανο. Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από sirilo, 7-10-12  
    RAFAHLIA μου σορυ για την αργοπορια της απαντησης μου αλλα ελειπα παρα πολυ καιρο.το βουτυρο να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 14-10-12  
    Πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο!! Με βόλεψε ιδανικά, η ιδέα να αγοράσω έτοιμο ζυμαράκι από το φούρνο της γειτονιάς!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-12-12  
    Το έφτιαξα και το εξαφανίσαμε σε χρόνο μηδέν!!!!Δεν έχω λόγια απ τα νοστιμότερα και ευκολότερα τυρόψωμα που έχω φάει ποτέ!!! πρόσθεσα σε μερικά τριμμένο σκόνη σκόρδο και ρίγανη!! όποτε ζυμώνω ψωμάκι πάντα θα φτιάχνω το τυροψωμάκι σου Σιριλάκι μου!!!
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 14-12-12  
    Είναι πάρα πολύ καλό!!! το έκανα με δικό μου ζυμάρι για ψωμι και μοσχοβόλησε το σπίτι!!!
    #
    Σχόλιο από vasoula12, 16-12-12  

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-10-09  
    Δηλ θα παμε στον φουρνο κ θα ζητησουμε 1κιλο ζυμαρι; λογικα πρεπει να παμε κ πρωι πρωι ε;
    Συγνωμη που ρωταω αλλα δεν ειχα ακουσει κατι τετοιο αλλη φορα.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 6-10-09  
    glikoula αν φτιάχνεις μόνη σου ψωμί κρατάς απο το ζυμάρι σου.
    Εγω έφτιαξα τα ψωμάκια μου και κράτησα και ένα κομμάτι και έφτιαξα το τυρόψωμο.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 28-9-11  
    antopou μου χαιρομαι πολυ που σου αρεσε η συνταγη μου,και μια και μου το θυμισες,τωρα καιρο εχω να το κανω,ευκαιρια λοιπον να το κανω αυτες τις μερες.
    Συγνωμη για την αργοπορημενη μου απαντηση αλλα μολις σημερα επεστρεψα μετα απο τρεις μηνες.
    Σέυχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 9-12-11  
    mathCHEF μου πραγματι πολυ νοστιμο μολις βγει απο τον φουρνο,σκετη απολαυση ειναι.
    Σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια που μου χαρισες!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 9-2-12  
    λεμοναδα μου χαρηκα που σου αρεσε και σ΄ευχαριστω για τα πιρουνακια που μου χαρισες.
    #
    Σχόλιο από RAFAHLIA, 22-8-12  
    το βουτυρο το λιωνεις!@!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 15-10-12  
    ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 μου πραγματι ειναι πανευκολη συνταγη,προ παντων εαν παρεις και το ζυμαρι ετοιμο απο τον φουρνο,τοτε ειναι παιχνιδακι.
    Και τραγανο,μμμμμ.........
    Σ'ευχαριστω και για τα πιρουνακια που μου χαρισες.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 13-12-12  
    elenikolas(Λενιω μου)πολυ το χαρηκα που σου αρεσε το τυροψωμακι μου.Πραγματι ειναι παρα πολυ νοστιμο,κυριως για πρωινο,ειναι ιδανικο.Μολις βγαινει απο τον φουρνο ειναι φανταστικο,μοσχομυριστο και τραγανο.Τα πιτσιρικια το τσακιζουνε.Ευχομαι και τα δικα σου.Φιλια!!!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 14-12-12  
    kikibebe2 μου πραγματι μοσχοβολαει το σπιτι.
    Χαρηκα που σου αρεσε και σ'ευχαριστω και για τα πιρουνακια που χαρισες στην συνταγη μου.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 16-12-12  
    vasoula12 πολυ χαρηκα που σου αρεσε το τυροψωμο μου,επισης σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια που χαρισες στην συνταγη μου.
    Φιλια και καλες γιορτες με υγεια και αγαπη.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από golfo, 20-9-09  
    πολυ καλο ,μας το εκανε η γιαγια οταν ημασταν μικρα μονο που εκεινη δεν εβαζε βουτυρο,απλα εριχνε λιγο λαδακι στα χερακια της και το επλαθε στρογγυλο.
    ελπιζω να σου αρεσει η φωτο,
    ευχαριστω.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Εί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 193 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 89 αγαπημένων συνταγών, του/της Λίζα
    ζυμαρακια-ψωμακια-πιτουλες
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Εύκολα κ νόστιμα!
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 181 αγαπημένων συνταγών, του/της anthiist