Πανσέτα ρολό γεμιστή
Νόστιμο και εμφανισιακό πιάτο για καλεσμένους και μη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λαδοτύρι δίνει μια καταπληκτική γεύση στο φαγητό, επίσης και το δενδρολίβανο αν σας αρέσει.Το σκόρδο αν θέλουμε το κόβουμε στη μέση και το βάζουμε κατά μήκος στην πατσέτα μαζί με τα άλλα υλικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και απλώνουμε καλά την πανσέτα.
-
2
Κόβουμε τις πιπεριές σε λορίδες μακρόστενες, το κρεμύδι σε σαλάτα, το σκόρδο ψιλοκομένο, την ντομάτα σε ροδέλες και μετά στη μέση, το τυρί σε μακρόστενα μπαστουνάκια (σαν ξυλάκια κανέλας χοντρά).
-
3
Στίβουμε το λεμόνι σε όλη την πανσέτα και αλατοπιπερόνουμε.
-
4
Στρώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά σε μία σειρά στην άκρη της πανσέτας, (σχετικά το ένα πάνω στο άλο, δεν τα απλώνουμε πολύ) τρίβουμε και τον δενδρολίβανο εαν το επιθυμούμε, και τιλίγουμε σε ρολό σφυχτά την πανσέτα μας.
-
5
Δένουμε με σπάγκο όλη την πανσέτα, και την τιλίγουμε σε αλουμινόχαρτο η λαδόκολα, την βάζουμε σε ταψί με ένα ποτήρι νερό να βράση στο φούλ ο φούρνος, για 1 1/2 ώρα περίπου ελέγχοντας να μην ξεμείνει από νερό.
-
6
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρει το σχετικό ροδοκόκκινο χρώμα, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, έως να ψηθεί καλά ελέγχοντας με ένα πιρούνι.
-
7
Αφαιρούμε το σπάγκο και κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και σερβίρουμε με λίγο από την σάλτσα που άφησε, και με ριζάκι ή κοκτέιλ λαχανικών ή πατάτες τιγανιτές, κ.λ.π.
Σχόλια (2)