κύρια φωτογραφία συνταγής Πανσέτες γλυκιές στο πήλινο

Πανσέτες γλυκιές στο πήλινο

25 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΕιρήνηΤ
ΕιρήνηΤ @cook_8482406

Αυτή την συνταγή την έκανα σαν πειραματισμό αφού δεν έχω καθόλου εμπειρία στα κρέατα. Βγήκε πεντανόστιμη, γλυκιά και είναι πανεύκολη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες είναι μικρές και απευθύνονται σε αυτούς που μαγειρεύουν για 1-2 άτομα όπως και εγώ. Οι υπόλοιποι διπλασιάζουν ή τριπλασιάζουν τη δόση. Οι αναλογίες στα μπαχαρικά, το μέλι, μουστάρδα και το αλάτι προσαρμοζονται με βάση την προτίμηση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 πανσέτες
  2. 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  3. λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  4. 1 μεγάλη κουταλιά μέλι
  5. 1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα (όχι πικάντικη)
  6. 2 κ.σ. λάδι
  7. αλάτι - πιπέρι - πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε μια σάλτσα από το μέλι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και μαρινάρουμε το πλυμένο και στεγνό κρέας.

  2. 2

    Βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο σκεύος την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και την αλατίζουμε.

  3. 3

    Τοποθετούμε από πάνω το κρέας με όλη τη σαλτσούλα, το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αν θέλουμε αλατίζουμε πάλι.

  4. 4

    Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει όσο γίνεται τα ζουμιά του και ψήνουμε στους 180 για 90 λεπτά. (Τουλάχιστον τόσο το έψησα εγώ και ήταν τέλειο!)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΕιρήνηΤ
ΕιρήνηΤ @cook_8482406
στις