κύρια φωτογραφία συνταγής Παντεσπάνι 2
Mirabella
Mirabella @cook_8455582
Ηγουμενίτσα,Ελλάδα

Παντεσπάνι αφράτο, για τούρτες και όχι μόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη αρκεί για ταψάκι διαμέτρου 26εκ., αν πρόκειται για παντεσπάνι τούρτας. Μπορείτε επίσης να το ψήσετε στο ταψί του φούρνου και να κάνετε μια επικάλυψη με κρέμα ζαχαροπλαστικής και διάφορα φρούτα ή ότι άλλο μπορεί και θέλει κανείς. Είναι η τέλεια βάση για όλα τα γούστα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 90 γρ αλεύρι
  2. 90 γρ κόρν φλάουερ
  3. 160 γρ ζάχαρη
  4. 2 κουτ. γλυκού μπέικιν
  5. ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουερ, το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού.

  2. 2

    Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδι.

  3. 3

    Χτυπάμε το ασπράδι με 4 κουτ. σούπας νερό.

  4. 4

    Προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη.

  5. 5

    Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν.

  6. 6

    Σβήνουμε το μίξερ!!!

  7. 7

    Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι κοκ. ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑ!!!

  8. 8

    Είναι πολύ σημαντικό, το αλεύρι να ανακατευτεί με προσοχή με το χέρι, χωρίς το μίξερ.

  9. 9

    Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς κελσίου, στον αέρα ΜΟΝΟ 12 ΛΕΠΤΑ (να πάρει λίγο χρώμα)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Μπορω να το κανω και σε ταψι 30Χ40?μετα σιγουρα θα χρειαστει να κανω 2 δοσεις για να κανω 2 στρωσεις για μια τουρτα?

Από

Mirabella
Mirabella @cook_8455582
στις
Ηγουμενίτσα,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα