Παντεσπάνι 2
Παντεσπάνι αφράτο, για τούρτες και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη αρκεί για ταψάκι διαμέτρου 26εκ., αν πρόκειται για παντεσπάνι τούρτας. Μπορείτε επίσης να το ψήσετε στο ταψί του φούρνου και να κάνετε μια επικάλυψη με κρέμα ζαχαροπλαστικής και διάφορα φρούτα ή ότι άλλο μπορεί και θέλει κανείς. Είναι η τέλεια βάση για όλα τα γούστα
Υλικά
-
4 αβγά
-
90 γρ αλεύρι
-
90 γρ κόρν φλάουερ
-
160 γρ ζάχαρη
-
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
-
ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουερ, το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού.
-
2
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδι.
-
3
Χτυπάμε το ασπράδι με 4 κουτ. σούπας νερό.
-
4
Προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
-
5
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν.
-
6
Σβήνουμε το μίξερ!!!
-
7
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι κοκ. ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑ!!!
-
8
Είναι πολύ σημαντικό, το αλεύρι να ανακατευτεί με προσοχή με το χέρι, χωρίς το μίξερ.
-
9
Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς κελσίου, στον αέρα ΜΟΝΟ 12 ΛΕΠΤΑ (να πάρει λίγο χρώμα)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)