Παντεσπάνι γρήγορο και τέλειο

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
kristallenia, 01.12.10

Περιγραφή

Αυτή τη συνταγή για παντεσπάνι μου την έδωσε η μανούλα που την ξέρει και μου έλυσε τα χέρια. Τέλος τα έτοιμα παντεσπάνια!!!
Παντεσπάνι γρήγορο και τέλειο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4,5 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλαουρ
  • 3 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπείκιν πάουντερ
  • 1 φλιτζανι τσαγιού ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 αβγά
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Παντεσπάνια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: 2 παντεσπάνια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε, και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε ξανά σε ενα μπωλ.
  3. Χωρίζουμε με προσοχή τα αβγά από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τα κροκάδια σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
  4. Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι εως ότου γίνει χυλός.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα πολύ πηχτή.
  6. Την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε ελαφρά.
  7. Σε δυο ταψάκια μεγέθους 20 εκατοστών στρώνουμε λαδόκολλα και την αλοίφουμε με βούτυρο.
  8. Αφού μοιράσουμε και στρώσουμε με ένα κουτάλι το χυλό στα ταψάκια, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου και στο πάνω κατω για μισή ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μαρέγκα θέλει δυνατό χτύπημα για να γίνει πηχτή. Εάν δεν έχετε μεγάλο μίξερ και έχετε το χειρός θα χρειαστεί αρκετή παραπάνω ώρα για να γίνει η μαρέγκα αλλά και πάλι οχι τόσο αφράτη όσο με το μεγάλο μιξερ. Μην απογοητεύεστε και ετσι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Αν σας φουσκώσει "μονόπαντα" δεν πειράζει. Αφού το βγάλετε απο το φούρνο και κρυώσει παρτε το κουζινομάχαιρο, πιαστε απο πανω το παντεσπανι και με σιγανές κινήσεις κόψτε και ισιώστε το!

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από mariachris, 4-4-12  
    pragmatika nostimotato..
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 6-4-12  
    ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. βγαίνει πραγματικά αφράτο και νόστιμο..

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mariachris, 4-4-12  
    pragmatika nostimotato..
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 6-4-12  
    ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. βγαίνει πραγματικά αφράτο και νόστιμο..

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Σχετικές οδηγίες

    Παντεσπάνι  art
    Προστέθηκε από Ζουζουνελ
    5
           
           
    (37)
    Κόβω παντεσπάνι σε πάτους
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (46)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΖΥΜΗΣ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ξεχωριστά
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της dafnii
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της mairi mbourdou
    Παντεσπάνι
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239