Παντεσπάνι της Τασίας

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
litsa d, 06.03.10

Περιγραφή

Παντεσπάνι πανεύκολο και νόστιμο με σιρόπι.

Παντεσπάνι της Τασίας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αβγά
  • 6 κουταλιες σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκάλι

Σιρόπι:

  • 1 ποτήρι νερό (ή 1/2 νερό, 1/2 χυμοό πορτοκάλι)
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Παντεσπάνια
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: 10 περίπου κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
  2. Τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.
  3. Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα με πολύ ελαφριές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι, να μην κολλάει ζύμη πάνω του.
  5. Σιροπιάζουμε και καλή απόλαυση!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή μην μας καεί, ψήνεται σε λίγα λεπτά.

Το ταψί ή η φόρμα πρέπει να είναι αλουμινίου,αλλιώς δεν θα φουσκώσει.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 13-3-10  
    γεια σου litsa d να ρωτησω? 1/ τι διαφορα εχει αυτο το παντεσπανι απο το παντεσπανι που γινετε με αλευρι? 2/ ποση ωρα βραζουμε το σιροπι? 3/εκτος απο τη δοκιμη με το μαχαιρι,ποση ωρα περιπου ψηνουμε? στον αερα η' στις αντιστασεις? ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 13-3-10  
    soulitsa ειναι πολυ πολυ αφρατο λιωνει στο στομα. το σιροπι βραζει μεχρι να δεσει ελαφρα,περιπου 5 λεπτα.ψηνουμε σε αντιστασεις πανω-κατω στο 2η σχαρα απο κατω περιπου 10 λεπτα στον δικο μου φουρνο.Δεν εβαλα χρονο γιατι διαφερουν οι φουρνοι και χρειαζεται συνεχης ελεγχος, με κλειστο φουρνο για να μην καθισει το γλυκο.οταν ροδισει ελαφρα ανοιγω κ δοκιμαζω με μαχαιρι.Μοσχομυριζει το σπιτι...
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 13-3-10  
    ευχαριστω,θα το δοκιμασω και θα επανελθω.
    #
    Σχόλιο από ropet4, 14-3-10  
    φαίνεται πανευκολο.θΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ και φανταζομαι πωσ μπορω να το χρησιμοποιήσω και σαν βαση για τουρτα.Ή όχι;
    #
    Σχόλιο από litsa d, 15-3-10  
    ειναι πολυ αφρατο ,δεν το εχω δοκιμασει σε τουρτα,μια δοκιμη θα ειναι η απαντηση.Θα το δοκιμασω και θα επανελθω
    #
    Σχόλιο από litsa d, 17-3-10  
    σε αλλο φουρνο σημερα που το εψησα χρειαστηκε 20-25 λεπτα ,ισως τον ειχαν προθερμανει λιγοτερο...
    #
    Σχόλιο από johnpapas, 5-5-10  
    Λιτσα! το σιροπι ζεστο και το γλυκο κρυο?
    #
    Σχόλιο από litsa d, 20-5-10  
    xliaro glyko ,xliaro siropi
    #
    Σχόλιο από litsa d, 23-6-10  
    ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ΑΠΟΠΑΝΩ...
    #
    Σχόλιο από litsa d, 23-8-10  
    το εφτιαξα σημερα,πηρα τα καλυτερα σχολια!!!
    #
    Σχόλιο από tasoulitsakp, 3-4-11  
    να ρωτησω και εγω κατι? τι σιμιγδαλι βαζεις? ψιλο ή χοντρο?
    #
    Σχόλιο από litsa d, 3-4-11  
    βαζω χοντρο,αλλα και με μισο-μισο γινεται
    #
    Σχόλιο από tasoulitsakp, 8-5-11  
    Το έφτιαξα το γλυκό. Εμένα δε μου άρεσε ποτέ. Το έκανα για τη μητέρα μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το έφαγε το ταψί σε 1 μέρα! Της θύμισε όπως αυτό που έφτιαχνε η γιαγιά μου. Σ’ευχαριστώ πολύ που μέσα από τη συνταγή σου κατάφερες να της ξυπνήσεις τέτοιες αναμνήσεις και να καταφέρω να προσεγγίσω τόσο άρτια το γλυκό της! Α! και κάτι που ξέχασα. Το έκανα με ψιλό σιμιγδάλι και μου βγήκε μια χαρά και επίσης έκανα τη διπλάσια δόση γιατί ήταν πολύ λίγη για ένα κανονικό ταψί.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 8-5-11  
    χαιρομαι πολυ για την επιτυχια της συταγης και για τις μνημες που "γευτηκε" η μαμα σου μαζι με το γλυκο!!!ειναι μια παλια συνταγη των παιδικων μου χρονων!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από litsa d, 13-3-10  
    soulitsa ειναι πολυ πολυ αφρατο λιωνει στο στομα. το σιροπι βραζει μεχρι να δεσει ελαφρα,περιπου 5 λεπτα.ψηνουμε σε αντιστασεις πανω-κατω στο 2η σχαρα απο κατω περιπου 10 λεπτα στον δικο μου φουρνο.Δεν εβαλα χρονο γιατι διαφερουν οι φουρνοι και χρειαζεται συνεχης ελεγχος, με κλειστο φουρνο για να μην καθισει το γλυκο.οταν ροδισει ελαφρα ανοιγω κ δοκιμαζω με μαχαιρι.Μοσχομυριζει το σπιτι...
    #
    Σχόλιο από litsa d, 17-3-10  
    σε αλλο φουρνο σημερα που το εψησα χρειαστηκε 20-25 λεπτα ,ισως τον ειχαν προθερμανει λιγοτερο...
    #
    Σχόλιο από litsa d, 23-6-10  
    ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ΑΠΟΠΑΝΩ...
    #
    Σχόλιο από litsa d, 23-8-10  
    το εφτιαξα σημερα,πηρα τα καλυτερα σχολια!!!
    #
    Σχόλιο από litsa d, 3-4-11  
    βαζω χοντρο,αλλα και με μισο-μισο γινεται
    #
    Σχόλιο από tasoulitsakp, 8-5-11  
    Το έφτιαξα το γλυκό. Εμένα δε μου άρεσε ποτέ. Το έκανα για τη μητέρα μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το έφαγε το ταψί σε 1 μέρα! Της θύμισε όπως αυτό που έφτιαχνε η γιαγιά μου. Σ’ευχαριστώ πολύ που μέσα από τη συνταγή σου κατάφερες να της ξυπνήσεις τέτοιες αναμνήσεις και να καταφέρω να προσεγγίσω τόσο άρτια το γλυκό της! Α! και κάτι που ξέχασα. Το έκανα με ψιλό σιμιγδάλι και μου βγήκε μια χαρά και επίσης έκανα τη διπλάσια δόση γιατί ήταν πολύ λίγη για ένα κανονικό ταψί.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 8-5-11  
    χαιρομαι πολυ για την επιτυχια της συταγης και για τις μνημες που "γευτηκε" η μαμα σου μαζι με το γλυκο!!!ειναι μια παλια συνταγη των παιδικων μου χρονων!

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 13-3-10  
    γεια σου litsa d να ρωτησω? 1/ τι διαφορα εχει αυτο το παντεσπανι απο το παντεσπανι που γινετε με αλευρι? 2/ ποση ωρα βραζουμε το σιροπι? 3/εκτος απο τη δοκιμη με το μαχαιρι,ποση ωρα περιπου ψηνουμε? στον αερα η' στις αντιστασεις? ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 13-3-10  
    ευχαριστω,θα το δοκιμασω και θα επανελθω.
    #
    Σχόλιο από ropet4, 14-3-10  
    φαίνεται πανευκολο.θΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ και φανταζομαι πωσ μπορω να το χρησιμοποιήσω και σαν βαση για τουρτα.Ή όχι;
    #
    Σχόλιο από litsa d, 15-3-10  
    ειναι πολυ αφρατο ,δεν το εχω δοκιμασει σε τουρτα,μια δοκιμη θα ειναι η απαντηση.Θα το δοκιμασω και θα επανελθω
    #
    Σχόλιο από johnpapas, 5-5-10  
    Λιτσα! το σιροπι ζεστο και το γλυκο κρυο?
    #
    Σχόλιο από tasoulitsakp, 3-4-11  
    να ρωτησω και εγω κατι? τι σιμιγδαλι βαζεις? ψιλο ή χοντρο?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από litsa d, 20-5-10  
    xliaro glyko ,xliaro siropi

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Μετατροπές
    Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω πίνακες για ν...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Παντεσπάνι  art
    Προστέθηκε από Ζουζουνελ
    5
           
           
    (37)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της manvlia
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της johnpapas
    Τουρτες-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa