litsa d
litsa d @cook_8467308
,

Παντεσπάνι πανεύκολο και νόστιμο με σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή μην μας καεί, ψήνεται σε λίγα λεπτά.Το ταψί ή η φόρμα πρέπει να είναι αλουμινίου,αλλιώς δεν θα φουσκώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 περίπου κομμάτια
  1. 6 κουταλιες σιμιγδάλι
  2. 2 κουταλιές ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. ξύσμα πορτοκάλι
  5. Σιρόπι
  6. 1 ποτήρι νερό (ή 1/2 νερό, 1/2 χυμοό πορτοκάλι)
  7. 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

  2. 2

    Τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.

  3. 3

    Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα με πολύ ελαφριές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι, να μην κολλάει ζύμη πάνω του.

  5. 5

    Σιροπιάζουμε και καλή απόλαυση!!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Soulitsa
Soulitsa @cook_8459973
γεια σου litsa d να ρωτησω? 1/ τι διαφορα εχει αυτο το παντεσπανι απο το παντεσπανι που γινετε με αλευρι? 2/ ποση ωρα βραζουμε το σιροπι? 3/εκτος απο τη δοκιμη με το μαχαιρι,ποση ωρα περιπου ψηνουμε? στον αερα η\' στις αντιστασεις? ευχαριστω.

Από

litsa d
litsa d @cook_8467308
στις
,
http//litsadimitropoulou.blogspot.gr/
Δες περισσότερα