evdoba
evdoba @evdoba
,

Μια συνταγή που δεν έχει αποτύχει ποτέ! Είναι πολύ απλή, εύκολη, γρήγορη, και στο ψήσιμο γρήγορη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κάνουμε διπλή τη δόση και να το ψήσουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Το κόβουμε στη μέση και μπορεί να τα κάνουμε τα δυο πατεσπάνια μια ορθογώνια τούρτα. Αν θέλουμε τα σιροπιάζουμε λίγο με αναλογία 1 ζάχαρη-1 νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Το πατεσπάνι αυτό με το περίεργο "μέτρημα" είναι της μαμάς Ναυσικάς, το φτιάχνει 40 χρόνια τώρα και δεν έχει αποτύχει ποτέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 4 ασπράδια αυγών
  2. 7 κουτ.σ. γεμάτες καλα (βουναλάκι) αλεύρι
  3. 5 κουτ.σ. γεμάτες καλά (βουναλάκι) ζάχαρη
  4. 1/2 φλυντζ. χυμό πορτοκαλιού (φυσικό αν υπάρχει)
  5. ξύσμα πορτοκαλιού
  6. 1/2 φακελάκι μπέικιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους. Δεν χτυπάμε πολύ, ελάχιστα και σιγά σιγά ίσια για να ανακατευτούν.

  2. 2

    Μέσα στο φλυντζάνι χυμό πορτοκαλιού βάζουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε ελαφρά να αφρίσει και προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μίγμα ανακατεύουμε πάλι σιγά σιγά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.

  3. 3

    Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι και ανακατεύουμε πάντα αργά και όχι πολύ. Μόνο όσο χρειάζεται για να ανακατευτούν.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μίγμα σε μια στρόγγυλη φόρμα για τούρτα (μόνο λαδόκολα χωρίς βουτύρωμα) και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά. Παρακολουθούμε το ρόδισμα (ανάλογα με το φούρνο) προσεκτικά γιατί σε 2-3 λεπτά μπορεί να σκουρύνει πολύ.

  5. 5

    Μπορούμε με ένα σουβλάκι στο 15 λεπτο να ελέγξουμε τρυπώντας το αν ψήθηκε. Αν ψήθηκε στο ξυλάκι δεν μένει ζυμάρι, βγαίνει καθαρό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,