Παντζάρια σαλάτα με γιαούρτι, ροκφόρ και καρύδια
Συνδυασμός ελαφρά αναπάντεχος αλλά σε πλήρη αρμονία καθώς το αλμυρό ροκφόρ ισορροπεί την γλύκα του παντζαριού, τα καρύδια δίνουν μία τραγανή υφή και η σάλτσα γιαουρτιού δένει αυτήν την δροσερή και πολύ εμφανίσιμη παντζαροσαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρω την σαλάτα κρύα από το ψυγείο.Συνοδεύει ωραιότατα τις σπιτικές κοτομπουκιές.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω τα παντζάρια σε μικρούς ομοιόμορφους κύβους και τα αφήνω να στραγγίσουν για 1-2 ώρες σε σουρωτήρι μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ κι ετοιμάζω την σάλτσα.
-
2
Στο δοχείο του multi ρίχνω το ροκφόρ και 1 κ.σ. από το γιαούρτι και χτυπάω για 1-2’ μέχρι το ροκφόρ (ή το blue cheese) να αποκτήσει λεία υφή και να γίνει κρεμώδες.
-
3
Το ροκφόρ και το γιαούρτι στο multi.
-
4
Μεταφέρω την κρέμα ροκφόρ σε ένα μπολ και προσθέτω το υπόλοιπο γιαούρτι και την μαγιονέζα κι ανακατεύω με ένα κουτάλι.
-
5
Ρίχνω την σάλτσα πάνω από τα κομμένα παντζάρια και προσθέτω τα καρύδια (κρατάω λίγα μόνο για γαρνιτούρα).
-
6
Ανακατεύω με το κουτάλι να δέσουν όλα τα υλικά, μεταφέρω σε καθαρό πιάτο και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα καρύδια.
Σχόλια