Παντζάρια σαλάτα με γιαούρτι, ροκφόρ και καρύδια

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Συνδυασμός ελαφρά αναπάντεχος αλλά σε πλήρη αρμονία καθώς το αλμυρό ροκφόρ ισορροπεί την γλύκα του παντζαριού, τα καρύδια δίνουν μία τραγανή υφή και η σάλτσα γιαουρτιού δένει αυτήν την δροσερή και πολύ εμφανίσιμη παντζαροσαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρω την σαλάτα κρύα από το ψυγείο.Συνοδεύει ωραιότατα τις σπιτικές κοτομπουκιές.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4-6 άτομα
  1. 500 γρ. βολβοί παντζαριών (βρασμένα και καθαρισμένα ή έτοιμα συσκευασμένα σε κενό αέρος)
  2. 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
  3. 100 γρ. ροκφόρ ή blue cheese
  4. 1,5 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβω τα παντζάρια σε μικρούς ομοιόμορφους κύβους και τα αφήνω να στραγγίσουν για 1-2 ώρες σε σουρωτήρι μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ κι ετοιμάζω την σάλτσα.

  2. 2

    Στο δοχείο του multi ρίχνω το ροκφόρ και 1 κ.σ. από το γιαούρτι και χτυπάω για 1-2’ μέχρι το ροκφόρ (ή το blue cheese) να αποκτήσει λεία υφή και να γίνει κρεμώδες.

  3. 3

    Το ροκφόρ και το γιαούρτι στο multi.

  4. 4

    Μεταφέρω την κρέμα ροκφόρ σε ένα μπολ και προσθέτω το υπόλοιπο γιαούρτι και την μαγιονέζα κι ανακατεύω με ένα κουτάλι.

  5. 5

    Ρίχνω την σάλτσα πάνω από τα κομμένα παντζάρια και προσθέτω τα καρύδια (κρατάω λίγα μόνο για γαρνιτούρα).

  6. 6

    Ανακατεύω με το κουτάλι να δέσουν όλα τα υλικά, μεταφέρω σε καθαρό πιάτο και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα καρύδια.

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε