Παντζαρόπιτα με ανθότυρο
Μια πεντανόστιμη πίτα που δεν μπορεί κανείς να της αντισταθεί!!! Χρώμα και νοστιμιά που δεν περιγράφεται!!! Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Από την Ντ.Νικολάου, εύκολη και πολύ εμφανίσιμη!!! Πολύ γευστική και πολύ εμφανίσιμη πίτα για το τραπέζι σας!!!
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
4-4 1/2 φλ. αλεύρι
-
1 φλ. ζεστό νερό
-
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1/4 φλ. λάδι
-
1 κ.σ. ξύδι
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
Για την πίτα
-
1 κιλό παντζάρια
-
200 γρ. ανθότυρο
-
200 γρ. γάλα
-
3 αυγά
-
1 φλ. κεφαλοτύρι
-
1/2 φλ. λάδι
-
ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλοΡίχνουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, λάδι ξύδι, προσθέτουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή, αν μας γίνει σκληρή-σφιχτή προσθέτουμε νερό αν το αντίθετο, προσθέτουμε αλεύρι.
-
2
Χωρίζουμε σε δυο ίσια κομμάτια, τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
-
3
Ετοιμάζουμε τα υλικά της πίταςΚόβουμε τα παντζάρια στα τέσσερα,πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο, τα ραντίζουμε με λάδι και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
-
4
Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε 1 ώρα να μαλακώσουν δοκιμάζοντας με οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκαν!!
-
5
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, στραγγίζουμε τα υγρά τους και τα ψιλοκόβουμε.
-
6
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλά μας, τα ψιλοκομμένα παντζάρια, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο, ρίγανη, ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
-
7
Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το απλώνουμε σε ταψάκι 30εκ., λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας το φύλλο! να περισσεύει στα τοιχώματα.
-
8
Λαδώνουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε με 2-3 κ. φρυγανιά τριμμένη
-
9
Ρίχνουμε απάνω τη γέμιση
-
10
Γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει,σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και τυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες του.
-
11
Αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 180β.
Σχόλια (15)