Παντζαροσαλάτα για όλους!
Μία πανεύκολη και εξαιρετικά γευστική και θρεπτική συνταγή .
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα παντζάρια δεν τα βράζουμε. Η μαγιονέζα και τα καρύδια είναι προαιρετικά, ανάλογα το γούστο του καθένα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παντζάρια από κονσέρβα. Σε αυτή την περίπτωση τα κόβουμε μικρά κομματάκια και δεν προσθέτουμε ξύδι. Μην χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει νερουλή η σαλάτα μας .
Υλικά
-
4 μεγάλα παντζάρια
-
3 μεγάλα ξινόμηλα
-
3 μεγάλα καρότα
-
2 γιαούρτια πλήρη
-
1 κουτ. σούπας ξύδι
-
αλάτι
-
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά)
-
καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα παντζάρια.
-
2
Κάνουμε το ίδιο με τα μήλα και τα καρότα.
-
3
Τα στίβουμε όλα στη χούφτα μας και τα βάζουμε σε μπωλ.
-
4
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου μισή ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)