Παντζαροσαλάτα με καρύδια
Δροσερή πανταροσαλάτα, για μπουφέ ή για γιορτινό τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της μητέρας του κουμπάρου μου, που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Όμως το τετράδιο με τις συνταγές της το φυλάμε ως κόρη οφθαλμών.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από την προηγούμενη μέρα βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και αφού κρυώσουν τα περνάμε από το χοντρό τρίφτη.
-
2
Βάζουμε τα τριμμένα παντζάρια σε γυάλινο μπώλ και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε τέταρτα, 1 ποτήρι ελαιόλαδο, ξύδι (ανάλογα με το γούστο σας) και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
-
3
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα παντζάρια να στραγγίσουν για 2-3 ώρες περίπου (προσοχή βάφει) και βγάζουμε τα σκόρδα. Αφού στραγγίσουν καλά, βάζουμε τα παντζάρια σε μπωλ και φυλάμε στο ψυγείο.
-
4
Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και καλύπτουμε με ένα παχύ στρώμα τα παντζάρια. Ρίχνουμε από πάνω την καρυδόψυχα και σερβίρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.
Σχόλια (12)