Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλι και μάραθο
Λίγα μυστικά ακόμα
πηγήhttp//www.vegalicious.org
Υλικά
-
2 μέτρια προς μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και βρασμένα
-
2 μέτρια πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
-
1 μέτρια ρίζα μάραθου
-
Για το ντρέσσινγκ
-
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-
3 κουτ. άσπρο ξύδι μπαλσάμικο
-
1 κουτ. της σούπας μαραθόσπορους, φρεσκοκομμένους
-
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
-
1 κουτ. του γλυκού σιρόπι αγαύης
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε σε φετούλες.
-
2
Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε φέτες.
-
3
Καθαρίζουμε τη ρίζα μάραθου και κόβουμε το κάτω μέρος.
-
4
Κόβουμε τη μαραθόριζα σε πολύ λεπτές φετούλες.
-
5
Τρίβουμε τους μαραθόσπορους σε μύλο του καφέ.
-
6
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσσινγκ.
-
7
Απλώνουμε σε μία πιατέλα τις φέτες πορτοκαλιού, τα παντζάρια και το μάραθο.
-
8
Ραντίζουμε με το ντρέσσινγκ και γαρνίρουμε αν θέλουμε με φύλλα μάραθου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια