Παντζαροσαλάτα σε καλαθάκια
Παντζαροσαλάτα σε καλαθάκια με αυγό, καρότο ή καρυδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν διαλέξετε τα παντζάρια, προσέξτε να είναι τα κοκκινογούλια ισομεγέθη και όσο ποιο στρογγυλά γίνεται.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζεις τα παντζάρια με προσοχή να μη παραβράσουν.
-
2
Κόβεις λίγο τη βάση και το καπάκι από κάθε παντζάρι.
-
3
Ανοίγεις τα παντζάρια σε φωλιά, καθαρίζοντας καλά το εσωτερικό.
-
4
Λιώνεις το εσωτερικό του παντζαριού.
-
5
Αναμιγνύεις το εσωτερικό των παντζαριών με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κρόκου των αυγών.
-
6
Γεμίζεις τις παντζαροφωλιές με το μείγμα.
-
7
Προσθέτεις λίγη μαγιονέζα από πάνω.
-
8
Τρίβεις το κρόκο από το αυγό και γαρνίρεις. Εναλλακτικά επιπλέον τρίβεις και καρότο.
-
9
Γαρνίρεις με ένα ολόκληρο καρύδι και πιπέρι.
-
10
Αφήνεις στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σχόλια (2)