κύρια φωτογραφία συνταγής Παντζαροσαλάτα
yiota
yiota @cook_8449083

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας. Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
  1. 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  2. 5-6 σκελίδες σκόρδο
  3. 250 γρ. καρυδόψιχα
  4. Λίγο λάδι - ξύδι
  5. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.

  2. 2

    Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.

  3. 3

    Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.

  4. 4

    Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.

  5. 5

    Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (44)

common
common @cook_8455107
Πολύ ωραία σαλάτα. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε καρότο / λάχανο / μήλο και φυστίκια Αιγίνης αντί καρύδια.

Από

yiota
yiota @cook_8449083
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα