Παπαλίνες παστές
Παπαλίνες είναι είδος σαρδέλας που βγαίνει στην Καλλονή Λέσβου.
Υλικά
-
1/2 κιλό παπαλίνες
-
2 κουταλιές της σούπας αλάτι ημίχοντρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε τάπερ βάζετε μια σειρά παπαλίνες και από πάνω αλάτι.
-
2
Αυτό το κάνετε μέχρι να τελειώσουν οι παπαλίνες.
-
3
Τις αφήνετε εκτός ψυγείου από 4 (αν τις θέλετε με λίγο αίμα) ως 10 ώρες ή ακόμα και 24 ώρες.
-
4
Όταν είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε από τα λέπια, καθαρίζουμε την κοιλιά,κόβουμε το κεφάλι και τρώμε.
-
5
Όταν γίνουν, φάμε και περισσέψουν τις βάζουμε στο ψυγείο για να μην αλμυρήνουν πολύ. Μπορούμε να τις φάμε και την επόμενη μέρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια